Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / cupuje pelech
Autor Zpráva
edna
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 21:59
- Nahlásit

Prosím, poraďte mi. Můj pes je asi trouba nebo nevím, co to má znamenat. Asi před dvěma měsíci začal cupovat svůj pelech.....nejprve malý polštářek, pak velký pelech, na kterém spal od mala, pak jednu deku, pak fungl novou hrejivou deku, kterou jsme mu do boudy natloukli a olištovali, aby ji nemohl vytahnout....no a on ji pochopitelně rozsápal vevnitř, takže s nakupováním nových pelíšků jsme přestali a teď cupuje další svoji starou deku....už poslední. Nechápu, co se to děje....nejdřív jsem myslela, že je to z nudy, ale on to třeba udělá hned, co příjdem z hodinu a půl dlouhé procházky. Řekněte, že to přejde!

Jumi
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 22:12
- Nahlásit

edna
Náš pes je mu teď 6měsíců, si taky vyndavá z pelechu ten polštář, otočí si ho a vykusuje z něj zuřivě molitan!Nejdřív v pelechu skáče, pak hrabe a pak škube... je to prostě moooc zábavná hra.
Kolik je tomu tvýmu?
Já myslím, že to přejde! asi bych se mu snažila dát jiný objekty na kousání a škubání...hračky,kosti z bůvolí kůže...

edna
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 22:13
- Nahlásit

A to ještě podotýkám, že všude okolo má hromadu věcí, do kterejch kousat může - klacky, špalky, papírový pytle, petky, plastovou konev, hadry....kde co....ale nejvic ho zajímá jen ta deka....a když jí vytáhne a my mu ji za trest vemem, tak pak nechce do boudy vlízt a spát tam, ptž mu to asi přijde málo pohodlíčko.

edna
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 22:14
- Nahlásit

Jumi
je mu 7 měsíců

Jumi
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 22:21
- Nahlásit

edna
No tak to je přesně ten věk! Tak musíme obě ještě pár měsíců vydržet Ono možná, že bychom měli být spíš vděčné, že ničí "JEN" pelechy a deky...v té jejich hlavince se může zrodit ledaccos...

Romi
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 06:43
- Nahlásit

edna
neboj to přejde. Já zašívala pelech každej den. Nechat ho na půl hoďky doma bez dozoru a to máme ještě jednoho pejska, kterej je starší, byla úplná katastrova. molitan byl po celé kuchyni. Ale buďte rádi, že ničí "zatím" jen pelíšek. Nám zdevastoval veškeré obložení v kuchyni a dokonce začal ničit i plechový radiátory. Podotýkám mám francouzský buldočky. Ten první neničil vůbec nic a tenhle se vyřádil. Teď už má 16 měsíců a asi od prázdnin už nic neničí.

Evik
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 07:24
- Nahlásit

náš mladej taky zhruba v tom věku kolem půl roka všechno cupoval. Doma nám v chodbě serval rohož ze zdi, pelíšků roztrhal několik....v tom mu ještě ochotně pomáhal náš starý ( už nebožtík) knírek. Pomáhala jen důslednost a hlídání. Jelikož naši psi byli a jsou doma jenom když jsme doma i my, jinak jsou na zahradě, tak na pelíšku byli pořád pod dozorem. Každé trhání přistižené při činu bylo důrazné "vyfujováno". Ale taky mám pocit, že to trhací období přešlo pejsu spíš věkem než tou výchovou....Ovšem to neznamená, že ta výchova neměla smysl...

nika00
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 08:01
- Nahlásit

edna
ahoj, no ja nevmi..ale jestli rikas, ze to dela i kdyz prijdete z prochazky..predpokladam ze to nedela nudou a ani si nemyslim ze pubertou...me tohle delala fenka...ve veku asi 1roku a jeste to vlastne obcas dela-je ji ted 5let....
a vzdycky to znamenalo (pokud to tedy nedelala kdyz byla sama doma a nudila se) ze tam tu deku proste nechce....zacala to skrabat a snazila se to proste jakoby vytrhnout...nakonec jsme prisli na to, ze je ji lip na chladnejsim povrchu...

abby
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 10:59
- Nahlásit

Nám to taky pesa dělala,když byla malá.Strašně ji bavilo vytahovat molitan z pelechu.Řešili jsme to tak,že v naší nepřítomnosti byla bez pelechu a jinak jsme to hlídali a pokud začala,dostala sprdung.Teď už to nedělá,ale pelíšek je pozašívanej snad všude

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 12:16
- Nahlásit

edna
každej občas potřebuje změnit prostředí...už má toho starýho pelechu asi dost , ne dělám si legraci...je to puberťák kterej roupama neví co by..., nebo je mu prostě horko, seber pelíšek, dej mu místo pelíšku nějakou starou deku a uvidíš...

Frog
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 12:30
- Nahlásit

edna
Hlavně dej pozor ať ti kus neseřere. Známé takhle umřela doginka. Sežrala kus hadru, zauzlovala se jí střeva a na veterině už jí nebylo pomoci.

wami
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 12:31
- Nahlásit

Hlasuju pro deku misto pelechu...
Cloveka srdce tolik neboli, deka se lepe prestehovava kamkoliv (pro psa)...
...a u nas teda at delam co delam, Lump odmita spat v cemkoliv, co by pelech pripominalo. Proste to odhrabe pryc a spi na zemi.

Frog
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 12:38
- Nahlásit

wami
Aguna si deku vždycky namuchlá pod sebe ( vždycky půlhodinovej rituál před spaním), kus deky si narve do huby a usíná s dekou v hubě

monika
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 21:51
- Nahlásit

Dora si to taky pod sebe nahrabe s Fanka se snaží pod tu deku dostat.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání