Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Jak zabavit RR
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Veru
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 12:21
- Nahlásit

Ahoj, mám 4 měsíční štěně Rhodéského ridgebacka, je celkem hyperaktivní. Naneštěstí tohodle mího mrňouska nemůžu nechat nějak vyběhávat, kvůli dlouhému růstu kostí a tak sháním hry na zabavení jeho hlavičky. Zatím jsem přišla akorád tak na schovávanou. Díky za každej nápad!
Kdyby náhodou měl někdo v plánu koupi RR, tak kdykoliv poradím, stačí napsat na email.

brut
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 12:43
- Nahlásit

Veru
Naneštěstí tohodle mího mrňouska nemůžu nechat nějak vyběhávat, kvůli dlouhému růstu kostí a tak sháním hry na zabavení
tomu nerozumím...on je nějak nemocný?
Jestli ne, tak normálně může běhat venku ( ne skákat, ale běžně běhat ...třeba na louce)

Veru
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 12:57
- Nahlásit

Je to velké plemeno, které dlouho roste (2 roky) a pokud bude mít nadbytek pohybu ve štěněcím věku, tak může nastat deformace kostí a kloubů, to platí pro všechna velká plemena, víš? Takže skákání, běhání jenom tak s mírou a to k utahaní nestačí. Takže mu potřebuju zabvit hlavu.

brut
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 14:19
- Nahlásit

Veru
já vím, tohle neplatí jen pro velká plemena. Ale nevadí jim přirozený pohyb po měkkém terénu, takže ani to procházkové běhání ( pokud možno bez skákání....to jim vadí víc než běh).
Znám dost lidiček s RR ( teď už je většina z nich dospělá) a nevšimla jsem si, že by je nějak omezovali v pohybu ( a jen jeden má horší RTG, ale ten je bez pp a zřejmě s něčím křížený)....teda tom přirozeném na trávě, v lese atd.

Jinak my hrajeme hry na schovávanou....hraček a pamlsků......baví to nejen psy ale i nás. Taky hrajeme hru Levá - Pravá ( ale Brut je žravý a za kousek žvance udělá všechno)...........v jedné ruce mám nějakou mlsku a v druhé třeba kousek klacíku . Teď už ví, co je levá a pravá, takže mi stačí říct ve které ruce držím mlsek. Ze začátku se řídil čichem a já u toho rozlišovala strany......lze to dělat i v leže ( ale na to je ten tvůj ještě asi malý), kdy mu na obě packy položíš kousek dobroty a řekneš "levá" a on si jí sebere ze správné tlapky.
Pak děláme běžné hry...přetahovanou, koulenou s balónem atd.
Taky mám hyperaktivku, který je k neutahání

Veru
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 14:23
- Nahlásit

Tak to teda zkusím, dík za nápady a co máš za hafíka?

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 17:18 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Veru
Je to velké plemeno, které dlouho roste (2 roky) a pokud bude mít nadbytek pohybu ve štěněcím věku, tak může nastat deformace kostí a kloubů, to platí pro všechna velká plemena, víš?

Nadbytek pohybu opravdu uskodit muze, ale zrovna tak nedostatek! Obzvlast v tomhle veku.. Nevim, proc by se 4mesicni mimi nemohlo - jak pise Brut - dle sveho gusta nekde na louce vybehat a vyblbnout treba s dalsimi stenaty... Ja se stenetem velkeho plemene chodim od mala na vychazky, postupne prodluzuju trasu i cas, zadne deformace kosti se u nas nekonaji. Je jasny, ze malymu steneti nenaordinuju 5km v poklusu po asfaltu! Ale proste stene primereny pohyb potrebuje!

brut
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 17:29
- Nahlásit

Veru
Já mám austalskýho honáckýho psa Bruta

Veru
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 17:44
- Nahlásit

Fifi
Vyblbnout se může, to jo, ale nebudu s nim nekde litat,aby se konečně unavil.

Veru
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 17:46
- Nahlásit

brut
Pecka, ty se mi líbí, a proč zrovna jeho? Táhne tě Austrálie? Mě teda jo! Zkoušli jsme schovku a moc ho to baví

brut
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 18:04
- Nahlásit

Veru
Austrálie u nás táhne synáčka....je tam nejvíc jedovatých hadů na světě a to je jeho láska
Ale já jsem viděla Brutovu mámu a byla to z mé strany láska na první pohled.
Tady jsou naše galerie, tak se můžeš juknout
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gall ery_id=756&limit=36
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gall ery_id=943&limit=24

Jsem ráda, že schovka zabírá. Brut jí hraje taky rád

ko4ka
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 18:35
- Nahlásit

Veru
ahoj, já mám taky velké plemeno - náchylné na DKK a DLK, mám GR a musím se přiznat, že v pohybu jí nějak neomezuji. Samozřejmě, že jí nenechávám skákat a řádit "jak koně", ale vyběhat venku na louce jí klidně nechám a občas se s ní i proběhnu. Jen kamarády na hraní jí vybírám, aby jí nějaký veliký "kámoš" neublížil...Takže tak k tomu. A jak zabavit? O tom sem taky uvažovala, když jsem jí dovezla, teď má 7 měsíců a ještě jsem na to nepřišla Chodí 3x denně na krátký procházky a 1x tak na třičtvrtě hodiny a přitom si s ní venku hraju tak nějak normálně a taky se v klidu procházíme. Holt do roka s nějakýma dlouhýma výletama počkáme a pak začnem.
Vzhledem k tomu, že tvýmu malýmu jsou jen 4 měsíce,tak s ním stejně musíš častějc ven, tak ho tam někde pusť a o něco se s ním potahej, hoď mu klacík nebo hračku a proběhni se s ním...a takhle každou vycházku, aby byl doma hodnej ( aspoň v rámci možností ). Nic jinýho teď s mimčem stejně nevyzkoumáš

Veru
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 10:56
- Nahlásit

brut
Tak jsem koukala na obrázky a byla jsem totálně okouzlená

Veru
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 11:03
- Nahlásit

Venku běhá, bohužel mu to nestačí
Začla jsem mu dávat PET lahve, aspoň je nemusim sešlapovat a je zabavenej. Dokonce si je už bere sám, když nějakou najde, bohužel si vybírá špatnou dobu, když koukáme na TV

radek
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 12:59
- Nahlásit

Veru

Kdyz se bavis o tech pet, me jednou venku pritahnul otevrenou poloprazdnou flasku s cervenym vinem uvnitr. Jak ji nesl vino se lilo na zem a on to pak olizoval.

radek
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 13:01
- Nahlásit

Veru

Nejlep ho utahas, kdyz mu pri prochazce sezenes psiho kamarada ... zarucenej recept.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 13:08
- Nahlásit

radek
chichi, malý chlastoun

Veru
Taky mě překvapila věta o růstu a omezení pohybu. Určitě by se v tomhle věku neměl pohyb omezovat více, než pes sám povolí. Myslím, že se to přehání, takoví psi by se neměli zatěžovat enormně, ale pohyb přece jen pro svůj vývoj potřebuje-nejen pro pohybovou, ale i pro nervovou soustavu. Spíš je tím myšleno, že takový peseček nemůže běhat u kola nebo chodit na horské túry. Určitě ho můžeš pustit vyběhat někde na poli, i tryskem, aby se unavil. Zkus s ním dynamické hry-přetahovat se o něco, bafat na sebe.

radek
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 13:18
- Nahlásit

Mucholabka

Jo souhlas, mame doma stejnyho rhodeskyho posuka a pohybu si dopravame habakuk. Kdo to snim pak ma vydrzet, kdyz se nudi mu ty certoviny pak koukaj z oci.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 13:25
- Nahlásit

radek
Já mám stafordského pošuka a to je teda něco jiného než NO-je to paráda. Dneska mi na cvičáku pověděl jeden rozhodčí, že by to sice neměl říkat v téhle společnosti nahlas, ale že bývají lepší než NO, pokud jsou dobře vedeni, a ve středu mě na jiném cvičáku vedoucí výcviku pochválila před nastoupenou jednotkou že se jí líbí pes aji já ale jenom proto, že ještě není potvůrka v pubertě, až na ni přijdou roupy, tak se asi někam zahrabu

Veru
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 13:25
- Nahlásit

Ted jsme byli venku a porad lital jak splašej triskem, došli jsme domu a zas neměl co dělat...
No, jo musím se mu pořád věnovat, protože jinak nám v tom bytě nic nezbyde, uz jsme museli vyhodit koberce ze dvou místností.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 13:28
- Nahlásit

radek
A když se nudí, je to taky mazec. Na střeše boudy má pod taškama igelit a ten čouhá dovnitř, vyčuhuje přes okraj, tak už ho nebudu muset odstřihávat-akorát jsem to sbírala po celé zahradě a po ránu taky někdy najdu pěkné věci. Hlavně že dostala na škubání plyšáka, ale vůbec se o to nezajímá mě bolí nohy, spala bych, naštěstí obě fenky už taky spí, ale jak jsem se dneska na cvičáku unavila a zadýchala-musela jsem si sednout, byla jsem úplně červená jo, dva psi dají člověku zabrat.

Veru
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 13:29
- Nahlásit

Mucholabka
Jo, ta puberta. To pak bude vetší sranda

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 13:29
- Nahlásit

Veru
Koberce nevyhazuj, nemá to smysl-radši mu je nech na hraní

Veru
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 13:37
- Nahlásit

Mucholabka
To já mám taky 2 pejsky. Ještě mám navíc bulteriéra, holčičku 10 měsíců a je totálně v pohodě a poslouchá na slovo, ještě se asi u ní neprojevila puberta

Veru
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 13:40
- Nahlásit

Mucholabka
Koberce nevyhazuj, nemá to smysl-radši mu je nech na hraní
Budu o tom uvažovat, ale vypadá to strašně, tak asi ne

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 13:42
- Nahlásit

Veru
Jé, bulteriér se mi taky hrozně líbí, vždycky jsem jim fandila, líbila by se mi bílá fena s černým okem-v té samé barvě mám amstafku jinak jsem se ale dost divila, že je ta stafordka hodná, na takové štěně. Asi to bude tím, že se fakt snažím ji unavovat a zabavovat.
Takže ty máš dvě štěnda?

Veru
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 13:52
- Nahlásit

Mucholabka
No jasný, akorád musim bulíčka bránit, protože ten druhej, na to že je mladší, je na ni pěkně ostrej.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 14:00
- Nahlásit

Veru
Nemáš fotku?

Veru
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 14:01
- Nahlásit

Mucholabka
Mám, ale v profilu na www.lide.cz na Sargeco.V

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 14:11
- Nahlásit

Veru
Já tam nechodím a ani se v tom nevyznám

Veru
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 14:14
- Nahlásit

Škoda, jinak fotku ti můžu poslat leda tak RR

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání