Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Divná místa na spaní
Autor Zpráva
elsa
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 19:29
- Nahlásit

Mám štěně pudlíka, 3měsíčního a v posledním týdnu si vyhledává přes den zvláštní místa ke spaní. V noci spí se mnou v posteli, ale přes den, když třeba celá rodina sedí u televize, ona si zalézá za křeslo, kde je malá škvíra, nebo jinam, do různých malých prostorů a ani na zavolání se jí 2x nechce ven. Čím to může být?

Zet
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 19:32
- Nahlásit

elsa
A má štěňátko nějaký svůj stálý pelíšek?

Fifi
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 19:38
- Nahlásit

elsa
Citi se tam bezpecneji. Prechodne obdobi, az se uplne otrka, prejde ji to.. Nechte ji byt, nevolejte ji z ukrytu, radsi konejte nejakou zajimavou cinnost - krajeni masicka, zapiskat si sama pro sebe s hrackou.. Kdyz prijde, pochvala a hra.. V posteli je teploucko a tesny kontakt s panickem, pokud nema to same pres den, je to stale psi mimi, a pokud neni v povaze uplne vyrovnana, citi se zalezla lepe..
Dalsi moznost - neboji se nektereho clena z rodiny? Treba deti..? Neublizil ji nekdo?

elsa
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 20:02
- Nahlásit

Nebojí se nikoho, ani ji nikdo neubližuje... Ale jsme z toho nešťastní, protože nevíme, jestli ji něco nechybí...

Zet
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 20:14
- Nahlásit

elsa
Ehm, můžu se ještě jednou zeptat? MÁ PEJSEK SVŮJ STÁLÝ PELÍŠEK? Píšete, že v noci s vámi spí v posteli. Má tedy nějaké místo vyhrazené k odpočinku přes den?

Tami
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 21:28
- Nahlásit

Přesně jak píše Zet -
pokud pejsek pelíšek nemá, určitě je to tím.
Naše Barča i když má poměrně velký pelíšek v úkrytu pod stolkem, který je ze tří stran obestavěn, stále si leze přes den spát do přenosné tašky, která je jí už téměř malá a tam se v embrionální poloze zřejmě cítí nejbezpečněji.
Možná i z podobného důvodu ten malý prostor, který váš pejsek vyhledává.

Misery
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 23:29
- Nahlásit

Nas pes kdyz byl mladej (a nejen stene, ale asi tak do 3 let) i kdyz mel pelisek, tak se rad schovaval do botniku. Respektive takova seslicka pod kterou jsme meli boty. Vzdycky je vystrcil vsechny ven a zalezl si tam, ze mu koukal jenom cumak :-D

StaHi
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 00:16
- Nahlásit

moji psi kupodivu nikam moc nezalejzaj, no bude to mozna tim, ze moc nemaj kam ..ale ja jsem do "divnejch mist" zalejzala cely detstvi (casto jsem si je i vyrabela)..normalka bunkr ne? a to teda podotykam, ze jsem vzdycky mela vlastni pelisek

radek
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 00:27
- Nahlásit

normalka bunkr ne?

fromeli
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 06:40
- Nahlásit

Naše holka má svůj pelíšek(jako štěndo v něm měla spát,ovšem vydrželo to naše předsevzetí asi 2 týdny, teď slouží jen pro povel "místo"), v noci je s náma v posteli, přes den si buď zaleze do postele nebo si otevře zašupovací skříň a vleze mi mezi oblečení.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 07:43
- Nahlásit

elsa
potřebuje nějakou svoji schovku, kde se bude cítit bezpečně, My měli kocoura a ten věčně hledal taky takový svoje skrýše, nejlíp mu bylo v koupelně, kde mají naši plynovej kotel, je tam teploučko, u topení byl postavenej koš na prádlo, on si tam udělal pelíšek, zahrabej se do toho špinavýho prádla, záda opřel o topení a tam mu bylo nejlíp...nebo se natáhl jak špageta rovnou na topení v obýváku, jednu přední a jednu zadní nohu společně s ocáskem svěsil dolů a chrápal, horší bylo, když usnul fakt "na tuho" a začal padat . Fenka Vlandy co jsme měli, tak ta si zase na dvoře opanovala celej "vejmínek", dřív to býval letní byt, dvě místnosti...pak jsme z toho měli zahradní skladiště, ona tam 2x měla porodní bednu...takže když jsme jí to zavřeli, bylo zle, vykousala do dveří díru a udělala si z toh boudu, i když její původní bouda byla pěně velká, dvě komory, závětří zateplený...ale prostě chtěla mít svůj barák...

Mar3
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 07:44
- Nahlásit

můj pes má svůj pelíšek, v noci spí se mnou v posteli,ale do pelechu jde jenom když dostaně žužlací buvolí kostičku nebo něco - tak tu si většinou žulá na zemi a pak si ji dotáhne do pelechu - jinak se válí taky všude možně - na zemi,pod postelí,zalezlej vedle TV stolku - ale do pelechu - tam si lehl asi tak 2x a jinak tam jenom žvejká ty kosti (a to ještě ak,že leží v pelechu jenom první polovinou těla a ta druhá (břicho azadní nohy) mu čučí ven a jima leží na zemi )

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 07:59
- Nahlásit

"Fenka Vlandy" to mělo být fenka vlčandy

Meta
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 08:06
- Nahlásit

Když k nám přišel Bertík, jako štěně, hrozně mu chyběla bouda, ve které vyrostl, takže místo do pelíšku chodil spát aspoň pod konferenční stolek. Ještě dnes si tam zalézá, když trucuje...Ale nohy trčí na všechny strany, ty už tam nenacpe
Ale štěně pudla asi v boudě nevyrostlo, i když...

elsa
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:18
- Nahlásit

Zet
Samozřejmě, že má svůj stálý pelíšek. Ale asi to bude tak, jak říká většina z vás. Chce se prostě někam schovat a být "sama". Díky za odpovědi.

žanda
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:36
- Nahlásit

elso, mám už dospělého psa a taky si lehá mezi křeslo a zed, hlavně večer.......a když se svítí ještě strčí hlavu do nejmenší mezery která tam je....... chce být s námi,ale přesto mít nějaký svůj klid...........já bych v tom problém nehledala.....

Zet
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 18:41
- Nahlásit

elsa
Bezva, tak to bychom měli Teď bych se ještě mohla zeptat, jak je pelíšek velký a kde se nachází, ale asi by to bylo zase na dlouho
Každopádně doporučuji přehodnotit umístění pelíšku. Dát ho na nějaké místo, kde bude krytý, aby se pejsek cítil bezpečně, ale ne někam úplně do ústraní, aby o vás neztratil přehled. Dejte mu do pelíšku nějaké své "špinavé" oblečení. Kdykoliv ho najdete spát někde mimo pelíšek, opatrně ho přeneste do pelíšku. Pokud možno, aby se moc neprobudil a pokračoval ve spánku. Uvidíte, že si zvykne Pokud možno ho nenechávejte polehávat po celém bytě. Pejsek by měl vědět, kde má své místo a měl by se v pelíšku cítit bezpečně.

pigie
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2007 14:30
- Nahlásit

Aj my mame jedno zvlastne miesto na spanie

LucieS
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2007 23:30
- Nahlásit

Tenhle pelíšek patří ve skutečnosti kočkám. Teď už mu ale nepřevisuje jen hlava a prdelka, ale skoro půlka štěněte

Romaine
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2007 09:11
- Nahlásit

Podle mě na tom není nic nenormálního, když spí pes na zvláštních místech. Ten náš spí za gaučem, za stolkem s televizí, pod stolem, pod židlí, jako štěně ve stojanu (viz. foto)... Spí tam podle mě, že je stísněný a to mu připomíná pozici v bříšku maminky nebo prostě se mu tam líbí, v létě se za gaučem chladí... Copak řeší někdo, když lidi spí na zemi, pod širákem apod a ne jen v posteli?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání