| Autor |
Zpráva |
venda
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 12:26
- Nahlásit
ahojte, vím, že tady řešíte spíš opačný problém - jak naučit psa štěkat, ale třeba má někdo podobnou zkušenost -
Hekla (11 týdnů) první dva týdny doma štěkla přesně 2 x - jednou, když na ni spadl můj roční synovec, který o ni zakopnul a podruhé na vysavač, ale pak najednou zjistila, že má hlas a od té doby štěká až moc
já jí totiž nejdřív začala učit, ať štěká na povel, a když jsem viděla, že je hladová, dostala misku až když na povel "štěkěj" aspoň zakňučela, zároveň v tom období se sama na něco rozštěkala - na vysavač, na kravál za dvorkem, teď už na povel "štěkěj" reaguje perfektně za piškot nebo misku žrádla, ale zároveň jak na vycházce vidí psa vhodné velikosti na hraní rozštěká se, nebo když jí chystám žrádlo a je hladová štěká na mě, ví, že misku dostane na štěkání, ale na povel už nečeká nebo když si chce hrát tak se rozštěká, já takovej kravál teda vůbec nemusim, byla jsem ráda, když byla předtim "němá" ale chápu, že je to její přirozený psí projev, tak přemýšlím, v jakých situacích jí to mám dovolit a kdy zakázat, i když zakazuje se to těžko, zdá se mi, že nechápe, co tim "ne" přesně v tomhle případě myslim
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 12:30 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
venda
tak ji neuc "ne", ale povel "klid" nebo "ticho". Zabira, kdyz psa lehce chytnes seshora za cumec s povelem "kliiid", kdyz prekvapene zmlkne a jukne na tebe, okamzite pochvalis a odmenis.
Casem ji docvakne, o co ti jde a kdy stekat a kdy ne...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 12:31
- Nahlásit
venda
presne ako pise wami
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 12:32
- Nahlásit
venda
Se máš-závidím.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 12:51 - Změnil/a: venda
- Nahlásit
Mucholabka
já zas závidim tobě
tak jo, doma už po ní štěkání radši nebudu chtít vůbec, na psy jí to dovolim a když to zkusí na mě tak má nový povel "ticho", no jsem zvědavá, jak nám to půjde...
moc dík!
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 13:01
- Nahlásit
venda
jsem toho názoru, že pokud chceš učit psa štěkat jen na povel, rozhodně ho to neuč při štěkání na psy.
Já svého mlaďocha odmala učím, že na cizí psy se štěkat nesmí, že to je špatně. Když se vžiješ do situace druhého člověka, který vidí jak na jeho psa štěká jiný pes a jeho majitel nic nedělá nebo ho v tom štěkání ještě podporuje, tak to fakt není nic příjemného. Já sama si vždycky o takových psech a majitelích pomyslím něco o nevychovanosti
Jinak jestli máš 11týdenní štěndo, tak to je podle mě hrozně brzy na jakýkoli výcvik v pravém slova smyslu....všechno uč hrou, bez zbytečného nátlaku a drilu
|
venda
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 13:16
- Nahlásit
Evik
nechci ji učit povel při štěkání na psy, učila jsem ji to na žrádlo a piškoty, myslim, že už ho umí dost na to, aby ho jen "oprášila" až ho bude na cvičáku potřebovat, ale někdy jí to štěkání dovolit musim, ale je fakt, že jsem si neuvědomila, že nezůstane pořád štěňátkem a že jesli je to teď legrační, když si hraní vynucuje štěkáním už to tak legrační nebude až vyroste, no jo, tak to jí to ale nemůžu dovolit nikdy!
je to fakt ještě mimčo, proto taky chci zasáhnout co nejdřív, aby neměla "špatné návyky", jinak si hrajeme a co nechce dělat nemusí, ale sedni, lehni, štěkěj a ke mně dělá za piškot velice ochotně, je to celkem šikulka a bohatě stačí moje "ne" jako zákaz, jen na to štěkání to nepomáhá...
ale jak budu teď luxovat, to teda nevim, radši jsem to dělala v její nepřítomnosti - když s ní šel můj milý ven, ale až na ni v tom kraválu budu ještě řvát "ticho" přes její zuřivý štěkot... no uvidíme
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 13:27 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
venda
ale někdy jí to štěkání dovolit musim
venku pri hre...
ak budu teď luxovat, to teda nevim, radši jsem to dělala v její nepřítomnosti - když s ní šel můj milý ven, ale až na ni v tom kraválu budu ještě řvát "ticho" přes její zuřivý štěkot...
no takhle by to fakt nefungovalo... U vseho se musi zacinat postupne, takze ten povel uc na nejakych jednodussich situacich (treba kdyz si vystekava hru doma), tak ji zklidni a vysvetli ji, co po ni chces, ne ze na ni zacnes rovnou rvat...
Teprve, az bude vedet, o co gou, muzes pridavat slozitejsi situace a lux az nakonec, az fakt bude vedet, co se od ni po povelu ceka. A to jeste ne, ze budes luxovat, ale jen pustis lux, sednes si k ni, zavelis "ticho", kdyz zmlkne, odmenis a vypnes lux... A postupne prodluzujes dobu a tak...
|
venda
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 13:39
- Nahlásit
wami
no bohužel venku při hře neštěká, prostě zatim štěká jen v samejch nepřijatelnejch situacích
no, takhle nějak jsem si to s tim vysavačem představovala, teď považuju za úspěch, že vytřu, aniž by mi visela na mopu, mám smůlu, že skorotchán jí to dovolí (taky jí neřekne ani slovo, když vidí že čůrá doma - "vždyť se nic nedějě, já to po ní přece utřu, vždyť je ještě malá" - kvůli štěněti začínám mít docela agresivní myšlenky doteď jsme tam žili celkem v pohodě a teď bych se nejradši hned odstěhovala, když ráno odcházim do práce děsim se co jí dovolí nebo zkrmí)
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 13:49
- Nahlásit
venda
zatim štěká jen v samejch nepřijatelnejch situacích
no tak ji venku rozstekej a pochval (rikalas, ze uz za piskotek steka ).
teď bych se nejradši hned odstěhovala, když ráno odcházim do práce děsim se co jí dovolí nebo zkrmí
chicht, ja mela neco podobneho (az na to venceni, to jsem holt musela nejak zvladnout) se skorotchyni. Ale holt se nedalo nic delat, tak ma, co chtela. Me muj pes nezebra, nekrade jidlo (prestoze ho necham v jine mistnosti, to jidlo, nez jsem ja)... Ona ho furt krmila a vsemu se smala, tak ji neposlechne ani omylem, jidlo ji veme malem z talire a kdyz nejsem doma, v kuchyni krade jako straka. I kure z rendlu, buchtu z kamen a tak...
A me je to holt jedno, se mnou se chova, jak ma, a ze ji neposloucha, za to si muze sama...
|
Arguskaaa
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 21:21
- Nahlásit
To je tak, když někdo učí psa štěkat moc brzo a ještě k tomu za misku jídla. Takhle si ho v podstatě naučila štěkotem si i vynucovat jídlo. Pokud ho chceš naučit na povely, aby ztichnul, tak si nějaký vyber, třeba ticho a rázně jej při štěkání okřikni,když nepřestane, dojdi k němu a zavři mu tlamičku, pak ho nech a když bude chvilku ticho, moooc ho pochval, třeba mu dej něco dobrého a voňavého. Nebo třeba někdy počkej když bude mít mezi jednotlivým štěky přestávku a přesně v té chvíli mu strč dobrotu a řekni ticho a moc ho pochval. Časem to pochopí, problém je v tom, že psíci to moc nechcou pochopit, ale brzo zjistí, že jim nic jiného nezbývá.
Taková rada do budoucna: Psa uč štěkat na povel tak v 10-ti měsících nejdřív, naučí se to rychle, neboj
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 07:36
- Nahlásit
Arguskaaa
štěkat na povel tak v 10-ti měsících nejdřív, naučí se to rychle
ha,ha,ha
|
Arguskaaa
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2006 17:35