Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / pořízení psa - jaké plemeno?
Autor Zpráva
Klárča
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2006 13:38
- Nahlásit

Ahojte,
kamarádce zemřel pejsek,asi tibetský španěl bez PP,možná kříženec s lhasa apso .Bylo mu 12 let.
Teď se rozmýšlí jaké plemeno. Takže: do bytu,spíš mazlíka,ale základní výcvik by měl v pohodě zvládnout ,kdyby byl krátkosrstý,tak by bylo líp ,měl by mít do cca 50cm.
Pročítaly jsme společně různá témata co tu už byla o pořízení psa a "favorité" jsou - choďák (ale asi fenka,po nějakých méně chlupatých rodičích ) ,český strakatý pes,Coton de Tuléar/Havanský psík,fr. buldoček a šeltie,ale ta asi neprojde u u rodičů - moc chlupatá.
Nechtěla by kavalíra,bigla,baseta,yorka ani westika.
Chtěla by se zeptat hlavně na povahy výše uvedených plemen - "favoritů" .Bude ještě ale záležet na jejich rodičích.Je jí totiž 12.
Takže co bude asi nejvhodnější?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2006 13:42
- Nahlásit

Tenhle by se jí nelíbil? Není to ale štěně, je v útulku, ale myslím, že pro někoho toho věku by se výborně hodil.

Martina
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2006 13:50 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit

Tak já hlavně nechápu proč neprojde u rodičů šeltie? O co je šeltie chlupatější než třeba coton? A tibetský španěl je taky chlupáč ne? A hlavně se uklízí lépe dlouhé chlupy než krátké. Nejsem žádná háklivka, ale asi rok jsme bydleli ve služebním bytě, kde měli páníčkové před námi dvě dogy a zřejmě na úklid moc nebyli, takže to byla fakt síla. Chlupy zapíchané všude, koberce, sedačky, lavice v kuchyni a z toho to prostě nedostaneš.

oliver
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2006 14:14
- Nahlásit

Co třeba Kanadský retrívr? Ani štětináč ani extra chlupáč. Není moc velký a myslím si, že i snadno vycvičitelný... mírně temperamentnější, ale k 12-ti letům tak akorát.

oliver
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2006 14:19
- Nahlásit

úplný název plemene je NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVER

Eimy
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2006 16:52
- Nahlásit

Klárča
Já bych taky zkusila rodičum kamaradky vysvětlit, že dlouhy chlupy jsou lepší, než krátký, já po zkušenostech se svojí Veverkou už krátkosrstýho psa chtít v životě nebudu, protože ty chlupy, to je fakt prostě katastrofa... A to ona nemá extra krátký chlupy... Prostě podle mě je do bytu, co se úklidu týče, lepší dlouhostrstej pesan...
Takže ja bych barala sama za sebe asi nejradši choďáka, možná i tu šeltii.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 15:12
- Nahlásit

Klárča
já bych se taky přimlouvala za něco "chlupatějšího" Máme v bytě labíka a goldíka a musím naznat, že labíkovo chlupy tam budou ještě asi hodně dlouho. Ty štětinky se fakt zapíchavaj naprosto všude a vysát to je umění, zatímco jemnější delší chlup se dá uklidit v pohodě. Pokud kámošce nebo spíš jejím rodičům dělá starost česání, tak to není zase tak hrozný
Já bych si z nabídky vybrala choďáka, šeltii, fr. buldoček, kanadskýho retrívra a přihodila bych i borderku ( to je taky střední plemeno, nenáročný na srst a pro 12ti letou holku, která by se jí věnovala určitě super ). No a nebyla bych to já, abych nepřihodila "něco většího" a to golden retrievera

shiba
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 19:20
- Nahlásit

oliver
Těm NSDTR se fakt říká "kanadský"? To jsem ještě neslyšela. Přemášlela jsem, co to má být, než jsem přečetla další příspěvek...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 07:13
- Nahlásit

shiba
Krátce a hovorově se jim říká tolleři.Přemášlela jsem, co to má být, než jsem přečetla další příspěvek... já taky a nejdřív mě napadlo, že to bude asi "kanadský rekvír", jak jednou náhodný kolemjdoucí odborně pojmenoval naši černou labradorku

Mar3
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 07:53
- Nahlásit

Klárča
takže: mám buldočka, popíšu buldočka :
víceméně klidnej ( samozřejmě jako štěně to byl Ďáblík) - klidně (po zkušensti z minulýho tejdne) vydrží tejden spat a ke štěstí mu stačí 10 min procházka kolem baráku, ale na druhou stranu, s ním jinak běžně denně lítám 2 hodiny po lese.
Buldočci se hodí na agility, coursing, friesbee, a další sporty.
Josu buldočci-canisterapeuti, Znám i buldočky co maj ZOP (můj ne ). Jsou mazliví a strašně moc přítulní, pro páníčka by se i rozkrájeli .
kdyžtak mrkni na:
www.buldocek.wu.cz

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 12:19
- Nahlásit

Klárčo

jakou povahu má choďák, to víš, co se týče strakáče, tak ten je na tom, co vím, s povahou podobně jako choďák. Ovšem všechno to platí za dodržení podmínek správné výchovy
Jinak jak jsi popsala kamarádčiny představy, tak ten strakáč by byl asi nejlepší. Ne uplně mrňavý, hladkosrstý, učenlivý....atd..

mucholabka

ten pejsa na obrázku vypadá jako kříženec s australským honáckým ne?

janča
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 14:17
- Nahlásit

Klárča
No tak já mám havaňáka a samo na něj nedám dopustit. Naše teď 8 měsíční fenka má 3,5 kg a moc více by to být nemělo. Když není zbytí, vezmeme jí všude do tašky. Cestuje s námi autem v plastové přepravce, takže na provoz rodiny fakt pohoda. K dětem je skvělá, trpělivá a zároveň hravá. Naše není žádný gaučák, lítá s námi na chatě v lese, super zvládá i město a náš malý byt jí fakt stačí. Pravda srst dá víc práce, ale nikde ani chlup - nelíná totiž a když jí češu tak jí vyčešu skoro míň chlupů než sobě vlasů. Jen to chce pravidelnou údržbu, aby pejsek hezky vypadal, a pak to zabere 5-10 minut denně. Což si myslím není žádná hrůza. To ti, pokud si pořídíš nějakého krátkosrstého zabere víc zametání. Podívej na stránky naší pejsy - www.gwen.websnadno.cz - a na fotkách uvidíš víc.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 14:31
- Nahlásit

Evik
Vypadá jako miniaustralan. Ale je fajn. Kdo ví, kdo ho zkřížil. Myslím, že pro tenhle věk je ale vhodný, může chodit bez vodítka, nekouše, snese se se psama, a hlavně miluje balónky, v tom je šílenec, nosí větve třikrát větší než je on sám.

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 14:35
- Nahlásit

Mucholabka

tak to bych tomu pejsovi přála, aby se co nejdřív dostal k hodnému člověku

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 14:42
- Nahlásit

Evik
On už tam je páru roků. Ale nepodepsalo se to na něm, taky díky tomu, že ta paní o něj skvěle pečuje se vší láskou.

shiba
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 15:45
- Nahlásit

Ketrin
Díky za poučení! Bylo mi to divné

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 21:34
- Nahlásit

Jak vypadá kanadský retrívr??

Klárča
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2006 18:06
- Nahlásit

Ahojte,
takže podařilo se jí přesvědčit rodiče, že kratší chlupy jsou horší než dlouhé .
Vypadá to na choďáka Tj: Rozšíření českého národního plemene na Slováky . Teda pokud se dřív její mamka nezamiluje do nějakého útulkáča což je možné...

Terri
Pokud se nemýlím tak tak : http://www.ifauna.cz/atlas/foto_plem/159.jpg

leila
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2006 19:33
- Nahlásit

Klárča
nechci nic říkat ani se tě nebo tvojí kámošky dotkonout ale není to nad její síly ??

Mucholabka
krásný kříženeček hned bych ho brala kdybych neměla v maďarsku domluvené mimčo

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání