| Autor |
Zpráva |
quentyna
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 10:26
- Nahlásit
Má někdo zkušenosti s chovem maltézského pinče a perského kocoura?
Mám již 2 roky kocourka a nyní mi kamarádka nabídla štěňátko - fenku - maltézského pinče. Miluji tuto rasu. Mám ale strach jak kocourek přijme nové člena rodiny. Prosím poraďte
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 10:31
- Nahlásit
Nejdřív se kocour urazí a nebude s tebou mluvit. A možná mu to vydrží i týden. Pak zjistí, že je štěně dobré na hraní a za pár měsíců budou kamarádi. Smečka je smečka a kocourovi je přes den beztak doma smutno - s kámošem se dá řádit...A štěně nebude nikdy samo - pro něj je to taky dobré.
|
quentyna
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 10:37
- Nahlásit
Díky,ale spíš mám strach, aby kocour neublížil štěňátku. Maltézáci jsou malincí. Náš kocour lapá na chalupě myši, a popravdě štěně může být pro něj něco jako myš. Máš pravdu bude to pro ně zábava, ale později. SNAD. Začínám mít obavy:confused:, zda-li jsem neudělala hloupost.
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 10:47
- Nahlásit
quentyna
Neměj obavy , vše se dá zvládnout ! Dospělý pes si zvykl na kotě ,
když kotě dospělo a pes zemřel přišla k nám dospělá fena s velmi silným loveckým instinktem , také byla naučena , že naše kočka je tabu , pak přibylo štěndo malého psíka a kočka si zvykla ....
Kočky mají výhodu v tom , že můžou vylézt na nábytek , strom ...
Štěndo když zjistí , že už se nejedná o hru a kočka mručí tak se stáhne , jen to chce ze začátku trpělivost , důslednost .
Naše kočka také loví a nejen myši ale čubinu za kořist rozhodně nepovažuje
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 11:13
- Nahlásit
Ještě nikdy jsem neslyšela, že by kočka sežrala pejska. Škrábnout ho může... Ale při hře našeho psa a kotěte jsem si všimla, že kotě psa boxuje se zataženýma drápkama...Oni dobře vědí, co je kořist a co ne. Jen se neboj, kocourovi vysvětli, že se jedná o nového člena rodiny a ubližovat se mu nebude a ono se to poddá, se budeš divit, jak snadno...
|
quentyna
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 13:22
- Nahlásit
Meta je mi jasné, že štěně nesežere, ale jde o škrábnutí.
Ale jinak moc děkuji za reakce. Hned mám lepší pocit, že se nový člen rodiny bude cítit dobře.
|