Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Tyrane stene
Autor Zpráva
MAxdog
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 09:42
- Nahlásit

Problem se stenatkem, bylo tyrane a trochu vrci po pritelkyni, protoze predesla majitelka ho tyrala. Nevite jak zvladnout pejska aby zacal duvervat pritelkyni, prestal vrcet a bat se. Problem je ze vetsinu casu bude s ni.

Je u nas par dni.

Dekuji za vsechny rady.

petl
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 09:48
- Nahlásit

MAxdog
Jak jinak než spoustou trpělivosti a lásky a hlavně důslednosti. Chování žádoucí odměňovat a chválit, chování nežádoucí ignorovat, popřípadě trestat - S CITEM! Netrestat fyzicky tam kde stačí káravý tón hlasu nebo údiv nad bezdůvodným zavrčením. Jak je štěně staré a jak velké? Možná bych mu pro začátek nechávala obojek a krátké vodítko.
Hlavně to chce čas a trpělivost.

MAxdog
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 10:07
- Nahlásit

ma 4 mesice a asi 11 Kg. Jedna se o pitbull teriera.

Anu
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 10:11
- Nahlásit

MAxdog
jakou má barvu? Není náhodou bílá?já vím,že to je blbá otázka ale asi před 2dny jsem se bavila s takovým člověkem co má psa z druhé ruky týraného a vyjíždí štěndo po přítelkyni.Tak jen jestli to nejsi náhodou ty

MAxdog
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 10:15
- Nahlásit

ne hnedo-cerne.

Anu
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 10:20
- Nahlásit

MAxdog
aha tak má někdo stejný problém jak ty,jesli tě to uklidní,též pitbul. Chce to čas,ale zase mu nedovolte na vás vrčet-odvádět pozornost,dávat najevo že o nic nejde-žádný fyzický nátlak.taky jsem měla týraného psa-teda mám

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 10:27
- Nahlásit

jak napsali ostatní - chce to čas a trpělivost...a především je třeba si uvědomit, že u 4měsíčního štěněte se ještě jen těžko může jednat o nějakou "dominanci", ale že to vrčení je na 99% ze strachu a nejistoty. Tudíž je třeba pejska přesvědčit, že se nemusí bát.

moll
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 10:48
- Nahlásit

Evik
u 4měsíčního štěněte se ještě jen těžko může jednat o nějakou "dominanci"

u pitů to již může být doopravdy - jeden chovatel říkal, že některá štěnda se už snaží prát celkem natvrdo ještě u maminky - tedy i podstatně mladší.

citlivý přístup a láska ale dokážou divy.

Anu
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 10:54
- Nahlásit

moll
fakt je že ten kluk má už 3pity a řikal,že takhle agresivní štěně neměl,že zkouší a zkouší to přes zuby a i na druhý psi-starší.Viděla jsem je v autě jako štěndo už dost velký a teda pokud by ho měl někdo kdo tomu nerozumí tak nevím. Má ho doveženého z ameriky a řikal,že to vypadá na nejhorší povahu co zatím u psů má....tak nevím.
každopádně je dost podstatné rozlišovat proč vrčí a v jaké situaci.Můj mlácený pes taky vrčel když jsem chtěla k sobě na sedačku-to s týráním nemělo nic společného-jen zkoušel.Naopak tresty musí být jedině slovní,žádné mlácení-to se potom psovi vybaví minulost.

moll
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 10:58
- Nahlásit

Anu
zkouší to přes zuby a i na druhý psi-starší

a nenajde se starší pes, který by ho odkázal do správných štěněčích mezí? byla by to asi nejlepší cesta.

sarax
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 10:58
- Nahlásit

moll
jj to máš pravdu....
mám stafinku a tý jsme nedovolili vrčet ani jako malý...a myslím,že se to fakt vyplatilo
MAxdog
prostě u těhlech plemen,to chce citlivej přístup,ale vymezit hranice,později se špatně třeba zakazujou věco co se nejdřív směly,přeju pevný nervy a myslím,že pokud je štěndu tak málo,napravíte to v pohodě,oni mají tuhej kořínek a nezdolný sebevědomí...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 14:37
- Nahlásit

MAxdog
Čau, zrovna zítra to budou tři týdny, co mám doma štěně AST, budou jí 4 měsíce. Byla to pěkná sviňulka, zkoušela to na mě, protože přechozí majitel nějakou výchovu neřešil, prostě ji odložil a na rozloučenou dodal "jo, a trochu kouše". Sem si říkala že všechny štěňata koušou, ale tenhle pes mnou trochu otřásl, protože když jsem ji potrestala, agresivně vyjíděla. Chce to přístup, buď hlavně spravedlivý, to je u takového zvířátka nejdůležitější. Pokud byl bit, neznamená to, že ho nesmíš potrestat, ale uvědom si při tom, že už bude mít tochu jinak nastavený práh citlivosti pro trest, takže buď bude příliš bázlivé, nebo až moc aktivní-v což bych spíš věřila. Já jsem toho psa unadávala po té době už je absolutně v klidu, jenom jí musel někdo určit mantinely.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání