Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / jizda se psem na kole
Autor Zpráva
bara_m
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 14:51
- Nahlásit

mam 3,5 mesicni stene border kolie a uz ted je k neutahani!Cetla jsem, ze borderky rady behaji vedle kola, muzu s nim jiz v tomhle veku se jit probehnout s kolem?Je lepsi silnice, nebo spis polni cesta?Nebo vubec?Diky

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 15:16
- Nahlásit

Ono je už tak dobré, že to zvládne? Já s tím stejně starým štěnětem byla na kole jednou, jenom po ulici nahoru a dolů, aby si trochu osvojilo ten návyk. Jestli věříš, že to zvládne...lepší je každopádně polní cesta nebo nějaký měkčí terén. V tomhle věku se ještě běhání moc nedoporučuje kvůli kloubům, ale nemyslím, že zrovna borderka by s tím mívala problémy. Pes by neměl cválat, ale klusat-je to rychlost kolem 10-12 km/h, podle potřeby psa. Nejdřív bude chtít možná běžet rychle, ale musíš mu to zatrhnout, jinak moc neuběhne a brzo ale neúčelně se unaví-jakmile to rozdýchá, bude chtít běžet zas, kdežto když pojedeš pomaleji a dál, vydrží taky déle unavený. Když ho dostaneš do klusu, nech ho udržovat jeho vlastní rychlost. A taky mysli na ovladatelnost, u takového štěňátka nebude určitě stoprocentní, navíc se ti jako nezkušený pes může vrhnout pod kolo. Ještě ani neuběhne velkou vzdálenost, chce to možná nejdřív zkoušet na ulici nebo zahradě a pak se vrhnout dál. Inspiruješ mě, jdu probudit ovčandu.

rendik
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 16:03
- Nahlásit

No, já nevím, ale 3,5 měsíce se mi zdá málo i na ten kus u kola, maximálně bych tak kolo vedla a šla se psem krokem, aby se naučil chodit u kola na správný straně a tak... Aby si prcek zvykal, učit ho reagovat na povely, který budeš při jízdě používat (zrychlit, zpomalit, zatočit doleva, doprava) - postupně, ne na něj hrnout všechny hned při první vycházce s kolem. Nedávno jsi tady psala, že máte problémy s chůzí na vodítku, už je to v pohodě? Pokud si na tom vodítku stále není jistý a stávkuje, tak bych kolo odložila...

pajisek
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 16:53
- Nahlásit

bara_m
Me prijde 3,5 mesice na kolo hodne malo, i kdyz je to borderka a neni to treba jako doga nebo tak... Mozna fakt jenom pomalu, ale stejne... porad mi to pripada strasne brzo...

Eda
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 18:47
- Nahlásit

hlasuju taky, že v tomhle věku je to ještě moc brzo... ale přemýšlej o koloběžce. je pomalejší než kolo. nedávno jsem jednu vyhrála v tombole na závodech a jsem s ní móc spokojená. pesanka běhá pěkně vedle kolobrndy, čmuchá si, házíme si, kdekoliv zastavím... zkrátka ok. mrkni na www.kolobka.cz (mám tu s předním kolem 26")
teda nejezdíme mezi autama, jen v lese, u řeky a tak...

wami
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 20:12
- Nahlásit

bara_m
hele, jeste pred nedavnem jsi resila, ze ti mrne neujde 100 metru, aby se nezastavovalo, a ted chces na kolo?

je teda pravda, ze ja jsem dost silenec, i na tahani a tak, ale teda kolo prijde i me brzo, hlavne v tvem pripade, kdy mas psa prvne a absolutne nejsi schopna ho odhadnout...

jestli potrebujes mrne utahat, hazej mu tenisak, posilis koristnicky pud (s aporterem se pak dobre pracuje ), lip odhadnes steneci unavu, nestane se ti, ze zajdes moc daleko (a pak je nutny se taky vratit, zejo) a to uz vubec nemluvim o tom, ze si (na rozdil od kola!) budes posilovat se stenikem kontakt...

evina
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 21:34
- Nahlásit

bara_m:souhlasím s ostatními.Podle mne by jsi psa nepřiměřeně zatěžovala.Navíc nemá jistě ještě zvládnutou ani základní poslušnost,jak s ní chceš běhat?Na vodítku tě někde akorát strhne na zem,na volno Ti bude zase někde utíkat.Zrovna minulý týden jsme s kamarádkou ve Stromovce viděli štěndo s chlapem na bruslích...páníček se málem přizabil a štěně to moc nebralo...

Zdenaxxx
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 18:22
- Nahlásit

rozhodně s ním ještě u kola neběhej, jestli ho budeš přetěžovat hrozí ti dysplazie kyčelního kloubu, já bych počkala, až bude štěně vyvinuté-tak v jednom roce, protože pes s dysplazkou nemůže dělat skoro nic

brut
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 20:15
- Nahlásit

bara_m
Já bych byla velmi opatrná. I borderky trpí na dysplazii kyčlí. A ty nevíš, jestli někdo z rodičů tímto netrpí. Takže bych byla hodně moc opatrná. Raději bych s mrňousem chodila na procházky a hrála si s ním při nich. Nepřetěžovala, nenechala skákat.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání