| Autor |
Zpráva |
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2006 11:22
- Nahlásit
Ahojky, kamarádka se bude stěhovat do rodiného domku a rozhodla se pořídit Irského vlkodava jelikož se jí moc líbí. Jenže zkušenosti má částečně z Němec. ovčákem a středním křížencem. Můžete poradit na co si dát pozor a zda je pro ni vhodný ? Je jí 33 let, má dvě děti (5 a 12 let ) kteří se na pejska těší. Poradila jsem jí ať si vezme určitě psa s PP. Můžete poradit nějakou osvědčenou chovatelskou stanici ? Nebo někdo z vás tyto psy chová a chystá se v zimě, nebo na jaře krýt ? Taky by ji zajímalo kde se pohybují ceny za pejska s PP.
Děkuji za jakékoli info.
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2006 12:23
- Nahlásit
ked ma velke velke velmi velke auto aby sa do nho zmestil aj pes, tak je to v pohode Je podla mna trochu neskladny a ked take 6 mesacne "steniatko" velkosti XXL aj nechtiac zrazi jedno z deti, mohol by to byt problem...
Kamaratka kupovala stendo z ciech s PP a tusim stalo nejakych 15tis ceskych ak sa nemylim...inak vychova a vycvik aspon u tych irskych vlkodavov co som mala moznost vidiet nebola nejak vazne problematicka, nejdu sa pretrhnut nadsenim z vycviku ale daju sa naucit dost vela veci...
A este jedna vec...asi sa nezmesti do postele
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2006 13:07
- Nahlásit
popoluska
Díky, měl by být celoročně na zahradě, takže postel nehrozí.
Jde hlavně o to, jestli je toto vhodné plemeno pro někoho, kdo nikdy psa necvičil. Jestli když se necvičí, nepřerostou přez hlavu a jestli se dají zvládnout. Já, zkušená pejskařka mám celkem strach, aby ho nezkazila. On totiž obdiv k tomuto nádhernýmu a imposantnímu plemeni není všechno. Prostě se jí moc líbí, tak nevím jestli jí to rozmluvit nebo ne.
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2006 13:14
- Nahlásit
Byla jsem se minulý rok s malym na ně podívat jezdily jsme okolo nich každý den a jednou nám to nedalo a zastavily jsme se tam s malym je to chovná stanice na Pesvickým letišti kousek od jirkova,ale nevím jejich název.Paní byla moc ochotná měly taky malé děti povídala nám o nich a mohly jsme si je pohladit,akorát celoročně aby byli venku to nevím nevím.Dostaly jsme od ní i vizitku pokusím se ji najít,ale je to dlouho.
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2006 13:24
- Nahlásit
jorkaAmálka
pisala si ze ma skusenosti s NO a krizencom... Myslim ze irsky vlkodav nie je plemeno moc vhodne na vycvik (snad ma privrzenci neukamenuju), ale normalne ho vychovat by nemal byt nejaky vazny problem.
Ale mam skusenost len s dvoma takymi psami v okoli, takze o vsetkych to tvrdit nemozem. V standarde sa myslim pise, ze tieto psy nie su agresivne, lebo su si vedome vlastnej "velkosti" a osobne som pocula len o jednom agresivnom psovi tohto plemena. No len su to naozaj velke psiska a ja osobne by som asi jediny problem videla co sa tyka deti, teda hlavne kym bude pes dospievat, pretoze su to normalne hrave casto temperamentne stenata, ktore trochu nemaju predstavu ako tie svoje dlhe nohy pouzivat a na to ze su to "stence" maju dost velku silu. Take "steniatko" - asi 5-6 mesacne mi v zapale hry "zrazilo" psa k zemi tak, ze pes mi odkracal na troch nohach a to ma v kohutiku 63 cm...tak len tolko.
No a skazit sa da akykolvek pes bez ohladu na plemeno, velkost a nabozenske presvedcenie. Urcite by bolo dobre jej pripadne poradit s vyberom stenata, aby jej sekla povaha. A najlepsie je jej asi odporucit ist k nejakemu chovatelovi, kde moze najlepsie zistit ci takuto "obludku" chce mat doma...
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2006 18:49
- Nahlásit
jorkaAmálka
já jen maličkost - slyšela sem, že vlkodavové se dožívaj strašně nízkýho věku (asi 6 let). Říkala to známá, která o něm uvažovala, ale právě proto do něj nešla. Ale nevim jestli nekecam, na to je lepší se zeptat přímo chovatele.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2006 18:54 - Změnil/a: younglady
- Nahlásit
jorkaAmálka
jo tak sem nekecala - koukala sem se ted na net na chovný stanice a průměrný věk úmrtí tam byl 7 let
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2006 19:49
- Nahlásit
jorkaAmálka
Ahojky,začnu od konce Tvého dotazu,cena IW s PP je 20.000,- +-
Chovatelské stanice najdeš na www.wdk.cz
Při výběru štěněte doporučuji sledovat dožitý věk rodičů.Poháry a tituly z výstav nemusí skýtat záruku dlouhého věku.Sama jsem si takto vybírala poté co mi odešel "vlček "na dilataci svalu.
Na druhou stranu, tito keltští psové dokáží za svůj osudem zkrácený život více,než si dovedeš představit
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2006 19:56
- Nahlásit
Erin
dilataci srdečního svalu
|
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2006 19:58
- Nahlásit
jorkaAmálka
Jestli má kamarádka čas,ať se jede podívat na nějakou výstavu.Tam s toho dozví nejvíc.Nejbližší je ,myslím,teď v Brně.
A dožití je opravdu nízký,bohužel
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 09:34
- Nahlásit
abby
Tak o tom věku jsem fakt nevěděla, ale myslím že to pro ni nebude problém. Je do toho psa úplně zamilovaná. Určitě pojedu vybírat štěně s ní. A můj stálý dozor bude mít taky )
|