| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 16:30
- Nahlásit
Nový vztah německého ovčáka a amstafa se dynamicky rozvíjí. Amstafka si chce hrát, skáče ovčandě do tlamy. Ašopes jeden z deseti pokusů vezme jako hru, jinak po amstafce tvrdě jede a snaží se ji přitisknout k zemi. Naježí se, je třikrát větší, štěká na tucet způsobů hezké, naposled si takhle hrála s dodrbanem. Amstafka Bucka je taky drsňačka, ale zatím má Ašopes navrch. Ašopes má 40, Bucka 10 kg. Až bude mít Bucka svých 30, asi se to změní. Jinak jsem teda Ašopsovi řekla, že je to amstaf, tak někdy raději uhne. Myslím, že bojový je tady Ašopes. Bere všechno moc vážně a jede docela natvrdo. Radši ji krotím, aby od ní mladá nechytla špatné manýry. Myslíte, že díky tomu, že bude vyrůstat s Ašopsem a bude od malinka chodit na cvičák a komunikovat se psama, co jsou u našich, bude schopná se chovat k ostatním psům v mezích slušnosti?
Jak mám amstafku potrestat, když udělá nepřístojnost? Jsem zastáncem toho, že u těchto plemen fyzický trest nikdy nic nevyřeší. Vždycky se to obrátí proti trestajícímu. Bucka si taky nenechá nic líbit, nanejvýš ji vyškubu na vodítku, ale když ji chci vytahat za kůži, asi pozná, že je v tom špatný úmysl a docela účinně se brání. Nechci toho psa lámat-mohla bych jí vysvětlit, že tady mám fyzicky navrch já a od teď to tak bude, ale nechci mít ustrašenou trosku. Na druhou stranu taky nechci psa, ke kterému si nemůžu dovolit mít špatný úmysl-jestli to chápete. Tahání za ocas, za nohy, za uši i za tu skuru bere v pohodě, pokud je to hra. Já už jsem asi zdegenrovaná z Ašopsa-ta nic neumí, nehraje si, jenom sedí a čumí a stačí, když ji hladím a drbu. S amstafem a bulíkem sice zkušenosti mám, ale již s dospělými psy, ne s výchovou štěňat.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 17:02
- Nahlásit
Mucholabka
Vis, se Asopsovi nedivim, ze je nasrata a jen jeden pokus z 10 bere jako hru.. Vsak sama vis, ze by nechtela prijit o svy jistoty a v jejim veku jsou stenata doterny.. Kdyz jsme ke starsi rtw porizovali terierku - taky magorku hyperaktivku, tak byla cela spatna, vic jak tyden na stendo koukala jak na morce k zakousnuti, ale proste v tu dobu bylo stene hajeny.. My meli ociska na stopkach, stary psici jeji privilegia zustaly, trosku duslednosti a nakonec se po naky dobe vyvalovala pred malou usurpatorkou na zadech, a ta ji zuzlala hnaty..
Ale stejne jsme nechavali rtw, at si u stenda zjedna sama poradek.. Jako - K misce mi nelez, Kdyz spim, tak me nebud, Kdyz mam neco, tak mi to neber.. Myslim, ze tvoje krasna nova mala touhle psi vychovou zadny spatny manyry nechytne, jen se socialne otrka...
Bucka si taky nenechá nic líbit, nanejvýš ji vyškubu na vodítku, ale když ji chci vytahat za kůži, asi pozná, že je v tom špatný úmysl a docela účinně se brání.
Vis, jak jsem na ni koukala na fotkach, moc volny kuze nema, je suche konstituce, takze ji to muze i fest fakt bolet. Ovcoun i jini maji chlupy, je za co chytit, ale u tehle plemen tenhle uchyt za kuzu moc nefunguje, spis opacne. Boli je to a tak se brani..
Nam se nejvic osvedcila kratkodoba ignorace- neco provede, nasleduje nesouhlasna intonace bez nejakyho tahani, a pak kratke vylouceni z kruhu rodinneho... jakoze nehladim te, nezajimas me... Jinak spoustu trpelivosti a hracek na okusovani misto rukou..
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 17:20
- Nahlásit
Mucholabka
Myslíte, že díky tomu, že bude vyrůstat s Ašopsem a bude od malinka chodit na cvičák a komunikovat se psama, co jsou u našich, bude schopná se chovat k ostatním psům v mezích slušnosti?
Dyt to víš...záleží na vedení a také na tom, co je v ní......chov AST je až na vyjímky v česku stejně v prdelníkovi jako skoro každé jiné plemeno :-/ a tak záleží, jaké má předky a co od nich pochytila.....
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 20:14
- Nahlásit
Fifi
Teď jsem jí festovně vynadala, protože mi trhala gatě a štípla mě, a úplně se zkroutila, ale za okamžik zas vyletěla jak pružina. A docela pěkně se na louce poškorpily, až to Ašopes nemohla udýchat
Trotelchen
Jsem čekala a doufala, že se ozveš
záleží na vedení a také na tom, co je v ní
No, co je v ní. Je docela drsná, ale fajně drsná.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 21:48
- Nahlásit
Mucholabka
Mám kříženku pitbula z útulku, je moc fajn, ale taky na ni fyzický tresty vůbec napůsobí, bere to jako výzvu, takže každý pokus o vytahání za kůži brala jako boj. Zjistila jsem, že největší trest je jí normálně seřvat, hodně reaguje na intonaci a zlý "obličej". Ale jinak je to úžasný zvířátko, šíleně aktivní a za jakoukoliv činost by se zabila, mám takový zvířátka ráda.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 22:38
- Nahlásit
Jedna trošku naaranžovaná situace
Honička
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2006 23:56
- Nahlásit
Mucholabka
hele já bych řekla že u menšího štěnda je vytřepání adekvátní trest...ovšem vytřepání účinný a to není pokud o tom s tebou hodlá diskutovat...mě to u Trinči zabíralo tak do 15 kg....samozřejmně s vyřváním..dneska jen vyřvu a pokud přestřelí...jde k zemi..jen hlavou a nebála bych se toho že bude ustrašená..to bys musela bejt jaože hoodně drsná...
a to že budete chodit na cvičák je fajn,ale jak píše Trotelchen záleží na předcích a na vedení...u nás si myslím,že obojí bylo fajn,vyrůstá se psem,na cvičák chodíme od 2 měsíců a stejně prostě někdy zkusí co nemá a v tu chvíli jí jakože fakt ukážu že tohle ne...i když její paličatost je momentálně lehce pubertální
jsem zvědavá,jak se předvedou na dog-teku
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 09:04
- Nahlásit
mám taky stafa, socializovala jsem jako divá, pak nás sejmul pes, když byl puboš.......a pak se pomalu-lehce po roce věku- se z hafa co se snesl se všemi , stal ten, co snese feny, štěňata a přehlíží menší psíky...velký černý pes je nejlépe jedlý (. Na cvičák chodime pořád, za a se trochu umorduj, za bé to potřebuje trpochu cepovat, za cé nás to oba baví. Tresty- no po pravdě fyzické žádné, cuknutí vodítka a zamračený paniččin obličej, intonace hlasu........spíš chválím až se hory zelenaj,když je to "dobře". A to i v případě, když si rozmyslí,že ten černý pes "nebude" chutnat ) Mě se tato metoda na mého psa osvědčila, čeká na pochvalu a i vidím,že se "mnohdy" snaží si jí zasloužit, jen to holt je někdy asi silnější než on........Tím myslím tedy toho čeného psa ) Zase na druhou stranu musím říct, že NIKDY nezkusil ani béknout na členy rodiny a to ani jako štěně,nebo puboš.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 09:29
- Nahlásit
žanda
Tak to ona si zase ráda békne, i když je vidět, že se jí to pomalu osvětluje a včera večer spala přitulená k ovčandě. Akorát mě včera na cvičáku dostali, málem mi vynadali, cože to mám za plemeno a že je všechny sežere. To sem teda nežrala. A chodí tam lidi s cane corso, a těm nechtějí nechávat dělat cviky obran, potože si myslí, že je to staford a že by pak byl agresivní. Přitom je to taková muňka hodná.
Dneska mi po malé vyjela fila, ale ovčanda ji srovnala. Ta fila chodí pořád volně, mají otevřené dveře kotce i vrata. Ovčandy se bojí, tu už zná, ale na malou doslova vyletěla. Pro Ašu voda na mlýn pak jsem na ty lidi zvonila, nasraná a odhodlaná, ale buď nebyli doma, nebo se báli otevřít. Nemít s sebou ovčandu, teď malou šiju.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 09:34
- Nahlásit
Mucholabka
Musím říct, že já svému kříženci pita za mlada nic neodpustila. Fakt jsem mu dávala celkem za uši (nemyslím, že bych ho nějak mlátila - to tu mají všichni pravdu, že fyzickými tresty s těmito psy nic nezmůžeš) a vždycky to bylo o tom, že já jsem tady pán... Teď už ho samozřejmě rozmazluju, je to moje zlatíčko. A musím říct, že jsem ráda, že jsem na něj byla tvrdá, když byl mladej... Žádná ustrašená troska z něj není, naopak, je to sebevědomej pes, který se ničeho neboji a jde do všeho hlava nehlava. Jinak je to miláček, lidi a děti a fenky miluje, malý psi ho nezajímaj, ale problém nastává, když potkáme psa tak aspoň jeho výšky... nesnese jakýkoliv náznak dominance z jeho strany a třeba na zavrčení okamžitě reaguje. Sám si nikdy nedovolil napadnout psa, ani na něj bezdůvodně vrčet. Ale jakákoliv sebemenší záminka a je tu bitka... Když jsem si ho pořizovala, myslela jsem, že se to dá výchovou odbourat, ale prostě asi nedá (myslím, že jsem nic nezanedbala), maj to v sobě. Dá se ukorigovat agresivita, ale jakmile je vyzván k boji, jde do toho...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 09:51
- Nahlásit
Mucholabko tak békání bych jí asi zarazila.....já jsem pán a basta )...jo se cvičákem to znám,ten kam chodím je až náš 3-tí,kde jim nevadí, že nemám ovčouna...a obrany děláme......krásně se u toho umorduje a pak lehne a chrní ) a nemělo to nijak vliv na to, že by mě začal "žrát" lidi.....naopak se naučil se zklidnit, když už se nekouše...což první hodinu nemohl pochopit a myslel si, že figurant je tam asi jen pro něj )
|