Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Kdy zacne harat?
Autor Zpráva
Elen
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 14:19
- Nahlásit

Ahoj,
mam skoro 9 mesicni mopsici, kdy asi zacne harat? Je nejake nejcastejsi vekove obdobi, nebo tozalezi na plemeni a na fene - individualne?

abby
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 14:20
- Nahlásit

Elen

Tak já mám GR a podle vet nám říkal,že by měla hárat v 10/11 měsících.Začala v 8.

Syska
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 14:26
- Nahlásit

Elen
Naší francouzské buldočce bylo deset měsíců, když začala poprvé hárat, tak si myslím, že to můžeš čekat každou chvíli...

Elen
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 14:40
- Nahlásit

vsak ja to kazdou chvili cekam, taky si myslim ze muze fenka harat tak uz od 8mesice, proto cekem cekam. V nedeli jedu na tyden na tabor, tak snad to nevypukne tam a nevyhosti nas z tabora

Elen
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 14:42
- Nahlásit

a jeste jeden dotaz. Prvni harani- jak je silne, muze se stat ze je skoro nepostrehnutelne? I kdyz u nas to nehrozi neb mame doma dva psy, a ti to cichem poznaji urcite ne?

Syska
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 14:49
- Nahlásit

Elen
Tak ti to stopro poznaj. Já si nejdřív taky myslela, že hárá jen tak, že to není poznat (špinila), ale byla to jen předzvěst, za pár ní se to rozjelo naplno a docela fest.

monika
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 15:06
- Nahlásit

Naše dogina začala poprvé hárat ve 13ti měsících.

younglady
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 15:58
- Nahlásit

Elen
mam parsonku a ta zacala harat v sesti mesicich, zacatek harani psi uplne ignorovali, ale tak od sedmeho dne se o ni zacali zajimat a zustalo jim to i mesic po harani, ale to uz je pekne odhani. Ja to poznala hned, mela pipinu od krve a tak 15 dni z ni krev primo kapala, takze myslim ze nepostrehnutelne to asi neni

leon
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 16:00
- Nahlásit

Já jsem zrovna v této době zoufalá, protože mé fence byl rok, většinou její plemeno hárá 7-9měsíc a ona pořád nic. V pondělí se u ní objevila načervenalá kapička, pak jsem jí otírala, trochu chvíli špinila a od té doby nic. Prostě je suchá. Vůbec nevím co se děje, jestli se nějak rozhárá nebo co.

striva
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 16:26
- Nahlásit

To první hárání může ale nemusí být takové ještě nanicovaté, tu a tam troška a za chvíli nic.

sugar
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 12:27
- Nahlásit

Moje feňule poprvé hárala v 15 ti měsících, je to ale větší plemeno cca 40 kg vet mi to říkal že je možné až do 2 let poprvé hárat. První týden hárání byl fajn, pejsi jí necítili a tolik nekrvácela, druhý týden krvácela opravdu hodně, a to že na den měla cca 3 vložky super plus night-spec. velké s křídélky ). Třetí týden už byl klidnější, jen špinila ale pejskům pořád voněla. Na to jaký jsem z toho měla strach, jsem to zvládly bravurně! Toto je moje první fena vždycky jsme měli pejsky.

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 13:34
- Nahlásit

to moje kamarádka, která má taky velké plemeno, pořád čekala, až se její fenka konečně rozhárá, ale když už bylo čubině přes dva roky, šla s ní na vyšetření k vetovi a ten zjistil, že fenka vůbec nemá dělohu Prostě se narodila bez ní. I u lidí se to čas od času stane.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání