| Autor |
Zpráva |
bara_m
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2006 12:26
- Nahlásit
S11 týdenním štěnětem chodím snad denně na procházky, někdy se vyčurá, někdy ne..nekadil snad ještě nikdy!Je zvyklý že chodí na záchod doma, máme velký dvůr i zahradu, ale když už to nemůže vydržet, na té procházce se alespon vyjmecne vycura..jak ho mam primet, ze na prochazce ma jit ´taky na zachod´a aby doma to uz nedelal?!Kdyz se vycura venku, tak ho chvalim..ale kdyz to udela doma, tak ho trestat nechci, to by si zase myslel ze nechci aby sel na zachod..
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2006 14:05
- Nahlásit
Stene je v hiearchii smecky az uplne nejnize, pokud citi znacky ostatnich psu, boji se je preznackovavat, vemte ho tedy tam, kam jini psi tak casto neprijdou.
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2006 14:44
- Nahlásit
Píšeš že s ním chodíš SNAD denně na procházky...to je co? jednou denně, víckrát, ob den...
Už se to tady psalo, když se probudí, šup s ním někam ven, ne na zahradu když nechceš aby tam čural /alespoň tak jsem to pochopila/.
Jinak třeba každé dvě hodiny s ním chodit někam ven a když se mu to povede chválit a chválit.
Nevím jaký máš systém, pokud štěňátko čurá pořád na zahradě, třeba s ním už jdeš když je vyčurané a taky jak píše dejavu cítí značky..
Všechno totiž musí být co nejvíce pravidelné, aby si štěňátko zvykalo na nějaký rytmus.
Těžko říci když nevíme jak to u vás chodí.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2006 14:48
- Nahlásit
Tami
jasně...
já si vzpomenu jak sem lítala ven fakt co 2-3hodiny i v noci...v noční košily po sídlišti a nadšeně chválila...taky se to vyplatilo..dneska jí je půl roku a máme doma 3 hromady a několikero louží jako celé skore za 4 měsíce a to není tak hrozný..podotýkám,že ty hromádky byly do 14 dní po příchodu k nám,od tý doby louže jen výjimečně. a jak já říkám naší vinou...když někdo zaspal a nestihl zavčasu jít
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2006 16:02
- Nahlásit
bara_m
Uvědom si, že když ho pak naučíš čůrat jenom venku, budeš s ním muset chodit na procházku minimálně třikrát denně, a to i ráno...později třeba ve čtyři...ane SNAD každý den
|