| Autor |
Zpráva |
Pejskař
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 16:46
- Nahlásit
Máme 3 mesicni stene Am. pitbull teriera. Dela nam starost jeho plachost vuci cizim lidem a neduverivost, skoro jako by se balo.
Dale nechce moc chodit na prochazky, kdyz uz zna cestu domu tak vali co nejrychleji. Asi z duvodu, ze se tam citi nejlepe.
On je asi problem ze nepoznalo tu moznost hrani a vseho jakou ma venku. No nevim, necham si poradit od vas.
dekuji
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 18:10 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
Pejskař
U tohoto plemene bych se právě snažila toto odbourat. Je důležité ho brát právě hodně mezi lidi, aby poznalo, že lidi jsou vlastně strašně fajn a neublíží mu. To, že "prchá" domů je asi úplně normální. Mně to štěně dělalo taky. Ono je ještě ze všeho vyjukané a teprve to tam poznává .-) Ber ho ven a hodně si s ním tam hraj. S okolím ho seznamuj pomalu a v klidu, aby ho nic nepoplašilo, ale zase hodně často, aby to prostě bralo úplně v klídku On si časem prcek sebedůvěru získá .-)
|
Pejskař
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 18:58
- Nahlásit
Ještě by mě zajímalo jak na výchovu když později chci mit pejska volne pusteneho?
Diky
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 19:23
- Nahlásit
Pejskař
no, tak od začátku cvičte se štěndem přivolání. To ho pustíš a dáš mu povel ke mně, ale spíš u prcka jde o to nalákat ho k sobě ( na cokoliv: klacík,hračku,pamlsek,...) než o povely, na ty je času dost. Prostě pustíš a lákáš a lákáš. Když přiběhne, tak hroooooozně pochválit. Pokud ne, tak si pro něho dojít, říct mu ke mně, přivést ho k sobě a zase obrovská pochvala, aby pochopilo co se po něm chce. Netrestat! Mohlo by se pak bát přijít. Nejdřív to chce začít cvičit v klidu někde na louce ( bez pejsků, lidí a dalších "zajímavějších" věcí než je nějakej páníček ) a pak,až to trošku jde, zase vyhledávat "rušivé" elementy kvůli odvolání od dětí, pejsků, hry,... . Důležitá je důslednost a pochvala
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 19:26
- Nahlásit
kromě přivolání - které je základem - by ěl pejsek zvládat k noze, sedni a zůstaň. Je to dobrý pro přecházení přes silnici a chození centrem, kde se hodně lidí a všeho nebo pro to, když chce člověk nechávat psa před obchodem.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 19:42
- Nahlásit
Pejskař
Jo mám vlastní zkušenost, Pupy se taky bála ale skoro všeho, jen procházky jí nevadili. Cizí člověk byl pro ni hrozba a zlo, takže se bála a za každou cenu k nikomu cizímu nechtěla, a všeho neznámého se bála. Nyní jí jsou už 3 roky a skoro se ničeho nebojí(jen když je to hrozně neznámí a nebo to vypadá hrozivě. A lidí taky ne moc, nechá se pohladit ale přesto to nemá ráda, ale enchá se. Od dětí se nechá pohladit, to jo
Ale poslední dobou se mi zdá že se ničeho nebojí, já mám na ní takový trik, třeba se bála igelitáku z koše nebo velikýho balony...no tak já si sním azčnu hrát a říkat "co je to?" hravým hlasem a ona za chvíli jde a během 1 dne někdy i během 5ti minut si stím hraje. Takže její bázlovost na 98% vymizela
Takže přeji hodně štěstí.
A omlouvám se za chyby
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 20:49
- Nahlásit
Hlídávali jsme jednu dobrmanku bez PP, která byla vyloženě hysterická. Když jsme ji pustili ven vyčůrat, začla učůrávat už na schodech, řvala a pokaždé si málem polámala nohy. A to máme 4 schody. Jak se během půl minuty vyvenčila, utíkala zpátky do baráku. Když byly zavřené dveře, řvala, jako by ji na nože brali, v očích smrt a zase se počůrala. Jak jsme nechali dveře otevřené, utíkala dovnitř a stejně se cestou počůrala, třeba i v předsíni. Hned lehla na místo a klepala se. Za chvilku pak už byla v pohodě, dokud jsme ji nepustili ven. Fakt hysterka, přes všechnu snahu se nám to nikdy nepodařilo odbourat. Když byla na vodítku, šla, ale krčila se a necítila se dobře. Nechápu. Nemám ráda bezpapírové psy. Pokud je to služební plmeno, nikdy jsem neviděla vyrovnaného bezpapíráka. Doufám, že to váš pes nedotáhne až tak daleko. Ta dobrmanka je dnes už mrtvá, ale pro mě zůstává velkou výstrahou.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2006 14:28
- Nahlásit
Pejskař
osobně bych doporučila cvičák pro štěňata...mám půl roční fenku AST a v tuhle chvíli je to pesan fakt dobře zvládající poslušnost a pokud se pes bojí na tom cvičáku ho asi strach bude muset přejít...halda lidí a psů otázka odkud jste..nevím kde všude je možný psí školku najít
|
trinity144
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 16:11
- Nahlásit
Trosku sa vam zamiesam do diskusie Mala som am.pitbulla, za kazdym bol hr a verte, nebola to pri jeho vahe ziadna sranda. Jemu by troska opatrnosti, bojazlivosti vobec eboli zaskodili. Ludia sa ho bali, mysleli si, ze im neviem co urobi a pritom to bol velky priatel ludi. Teraz mam 3 mesacnu malu bradacku a ta je dost placha, aj ked je asi skoro to povedat, kedze ju mam len tyzden a zvyka si na nove prostredie. Kamaratka ma 6 tyzdnovu fenku yorka a ta je anopak odvazna, nicoho sa neboji, je na nas velmi fixovana, kedze bola velmi malicka, ked si ju brala a myslim ze jej odvaha vyplyva aj z toho, ze bola narodena ako prva a to dost ovplyvnuje povahu steniatka. Chystam sa na moju Jessy vplyvat, aby sa nebala, chcem s nou totiz urobit sluzobne skusky a podobne.
|