| Autor |
Zpráva |
bara_m
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 10:24
- Nahlásit
Mám již 10 týdenní štěně border kolie, začala jsem s ním chodit ven..Před týdnem poslušně chodilo, ale po týdnu jakmile vyjdu z domu, napne přední tlapy a odmítá jít, nechápu proč, to předtím nedělal.Když ho asi 500m nesu a pak ho položím,už jde..ale jinak nevím proč se mu nechce?A když potkáme nějaké lidi, pejsek se vyvalí na záda, proč to dělá?Někdy se jich ostýchá..ale když je vidí vždy se zastaví.?A já musím čekat až projdou!Jak tyhle problémy odstranit?díky za rady
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 10:28
- Nahlásit
Tady je odkaz na minulou obdobnou diskusi.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 10:34 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
A když potkáme nějaké lidi, pejsek se vyvalí na záda, proč to dělá?bara_m
Přijde mi to jako buď projev podřízenosti a nebo si chce hrát a mazlit se. Asi je potřeba ho brát ven co možná nejvíc, aby mu to přišlo normální. Prostě ho socializuj kde můžeš, lidi, psi, zvuky aut,....to všechno mu musí přijít jako úplně normální a ne, aby z toho bylo vyjukaný. Takové setkání musí pro štěně dopadnout VŽDYCKY dobře ( lidi jsou kamarádi, psi mě nesežerou ).U mě to štěně dělalo spíš ze začátku a teď jí to venku hrozně baví a mám opačný problém, potkáme lidi nebo psi a štěně si myslí, že je na něj každej zvědavej
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 11:21
- Nahlásit
Nam to pes ze zacatku delal taky, nebyl zvyklej na voditko, vsechno pro nej bylo novy. Chce to trpelivost, netahat ho, kdyz se zastavi nebo kdyz si sedne, proste ho nechat, pripadne na nej laskavym slovem promlouvat, volat jeho jmeno a nechat ho vsechno ocichat. Je to otazka par dni.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 18:18
- Nahlásit
můj pes taky když byl malej nechtěl chodit vůbec ven - musela jsem ho nosit až k výtahu,do výtahu hodit piškot a ven ho vytáhnout za kšírky . . . asi tak do 4., možná půlky 5. měsíce..pak asi pochopil,že je to venku dobrý a teď chodí rád (ovšem pouze,když neprší - dnešní venčení bylo fakt psycho...:eek
|
michalm
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 18:26
- Nahlásit
Mar3
to mi neco pripomina, vybehli jsme ven, beruska se po chvili premlouvani vycurala a nabrala smer domu, ze prej v tom desti nebude, sem se jako zblaznil ci co
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 18:31
- Nahlásit
michalm
no von chodí, bokem se odírá o domy,aby zůstal aspoň v těch 10 cm,kde je sucho pod okapama....chcal dneska 2x doma,násilím vytaženej ven prej (venčila ségra) odmítl udělat cokoliv už na protest,že ho tahá do deště . . . a kvačil dom...
..zato já sem mu odpoledne vysvětlila,že aji dyby měl chcípnou bude na dešti tak dlouho,dokaď se nevysere,tak to za pár desítek minut vzdal a udělal to venku
|