Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / k nohe a nezáujem šteniatka
Autor Zpráva
tibor
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 07:43
- Nahlásit

Mám 4 mes. No. Pri cvičení chôdze u nohy v novom prostredí má stále čenich natlačený na zemi a hľadá, čuchá a ochutnáva. Prejde to samo, treba to zatrhávať trhnutím voditka alebo najskôr nechať vybehať? Zvíšenie hlasu spôsobí sklopenie uší a pohľad na psovoda, ale to iba na chvíľu, hneď ide zas čenich k zemi. Poradte prosím. vďaka

Petra
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 07:50
- Nahlásit

tibor
ahoj můj první pejsek to dělal taky na cvičáku mi poradili, abych vždy když skloní hlavu tak zatáhnout vodítkem směrem nahoru a důrazně zopakovat "k noze", a dát něco dobrého

wami
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 07:50
- Nahlásit

tibor
kriceni urcite nebude motivace, aby pes na tebe koukal. Nevim, jak to delaji lidi, co cvici vic, ale ja pri chuzi u nohy netrvam uplne pokazde na zdvizene hlave, pro psa je to prece jen trosku neprirozene, chodit s hlavou vyvracenou nahoru...

Ale kdyz obcas chci, aby me pes zacal vnimat a chvilku na me koukal, tak mu bud nabizim pamlsek schovany v prave ruce (ve ktere drzim voditko, tudiz ji mam nekde u bricha), nebo podobne schovany micek - proste motivaci, ne korekci...

(U starsiho psa se da pouzit i buzeracni poslusnost u nohy, ale tu pouzivam jen a jen tehdy, kdy jsme ve VELMI rusivem prostredi a chci, aby me fakt zacal vnimat (treba kdyz cvicime s haravkama), pak je to "k noze", krok dopredu, zastavit a hned zas "K noze" a krok... Samozrejme mezi tim odmeny a motivace, ale po chvilce takoveho krokovani me pejsa zacne vnimat... Nicmene tohle jsem si dovolila az s rok a pul starym psem, se stenetem ani omylem! )

Petra
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 07:56
- Nahlásit

wami
napsala si to hezky já to neumím napsat, ale myslela jsem to tak jako ty.

Meta
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 08:18
- Nahlásit

Taky se přimlouvám na pamlsky. Zpočátku jsem nacvičovala se štěnětem navolno a moc chválila. Začínali jsme jen kouskem cesty - 2-3 metry a pak Volno. Používala jsem kočičí granule - jsou malinké a dávkovala jsem je plynule. Nacvičovali jsme to co nejčastěji, obzvlášť když štěně už bylo vylítané a unavenější a "K noze" byla vlastně nová "hra". Vodítko ke korekcím jsem začala používat až když už byl cvik téměř hotov. Asi se dá použít zrovna tak míček, ale ten náš Bertík v tomhle věku na míček dlabal. Teď jsem šťastná za ten radostný projev, protože pro psa je to vlastně pořád "hra" a "pochodová cvičení" ho baví. Hlavní je štěně neotrávit.

evina
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 09:16
- Nahlásit

tibor:v tomto věku jsem psa každou chvilku odměnila pamlsky.Později to přestalo pomáhat a pachy byli zajímavější.Trhání vodítkem sice vedlo k tomu,že se pes u nohy držel ale nebyla tam radost.Tudíž jsem začala psovi po chvilkách chůze házet balonek.Pokud se náhodou přestane dívat začnu ukazovat na kapsu a navnadím ho...Tvoje štěndo je ale ještě malé,takže bych to s chůzí nepřeháněla...jen po chviličkách a po dobrém.Křik a trhání by mohli způsobit,že se pes může naopak začít bát.

aren
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 09:51
- Nahlásit

Proč by měl mít pes pořád hlavu vztyčenou? Vždyť štěně se seznamuje se světem hlavně skrze čich, je tam toho pro ně tolik zajímavého, tak proč ho nenechat si čuchat? Fakt nechápu.

wami
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 10:06
- Nahlásit

aren
Protoze je rozdil mezi beznym zivotem (kde si pes muze cuchat jak chce a ja po nem pozaduji jen funkcni zakladni poslusnost), a vycvikem, kde se od psa ocekava soustredena prace, vcetne pekne poslusnosti. K soustredeni patri i to, ze na tebe pes obcas koukne, vnima te, ocekava dalsi povely. Patri to ke sportu, atlet se taky na svuj vykon musi koncentrovat a nemuze se rozptylovat barvou antuky, po ktere pobezi...

anonym
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 10:09
- Nahlásit

Prostě proto, že chůze u nohy je cvik jako každý jiný a tudíž tam skutečně nemá seznamování se světem co dělat. Od toho je procházka, výcvik je fakt o něčem jiném.

aren
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 10:50 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

wami,anonym
Tak to jo, já jsem myslela, že ho chtějí buzerovat i na procházce. Teď vidím, že jsem špatně četla.

Jumi
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 11:16
- Nahlásit

Tak já si s naším malým při výcviku chůze u nohy nevím rady...Pamlsky při výcviku u něj vůbec nepoužívám (mimo přivolání) je totiž šíleně žravej a jak vidí pamlsek tak je vše ztraceno a už s ním neudělám nic... na škubání mi ve 3 měsících příjde malej a tak to zatím dělám jenom tak že když jde náhodou u nohy tak dám povel a chválím - víc nevím, jak na to....

wami
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 11:29
- Nahlásit

Jumi
je totiž šíleně žravej a jak vidí pamlsek tak je vše ztraceno
no, ja delam s extremne zravym psem a je to parada...

Vis, ono u stenete fakt nevadi, ze ti misto chuze u te nohy hopsa, casem se zklidni a budes ho moct zkorigovat, ale ja chuzi ucila prave na pamlsky a super...

(Teda ja si pokonila chuzi navolno tim, ze jsem zezacatku mela pamlsky v lece ruce, takze mi ted pes chodi trochu za mnou , ale to uz spravujem... )

Jumi
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 11:48
- Nahlásit

wami
Jenže sedni a lehni na pamlsky absolutně nešlo, hopsal kroutil se svíjel se a nic z toho a bez pamlsku to jde jak po másle....

wami
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 11:56
- Nahlásit

Jumi
ve trech mesicich jsem vycvik jeste moc neresila, to je jeste uplny mimi...
Tak hopsal a co, casem mu to doslo...

evina
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 12:03
- Nahlásit

Jumi:ve 3.měs.jsem tohle také ještě neřešila.V tomto věku se dá začít s jinými cviky...přivolání,sedni,,vzbudit zájem o aport a stopy.Především ale pejska správně socializovat.Pokud se toto zanedbá,pak je výcvik celkem naprd,když se s asociálem nedá pořádně nikam jít!!!

Jumi
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 12:08
- Nahlásit

evinawami

sedni, lehni, ke mně, čekej, zůstaň a přines a chodník už ná jde na jeho věk velmi pěkně..něco lépe, něco hůř. Já to k noze nijak neřeším ani nic jenom jsem chtěla říct, že tak úplně nevím, jak do toho

Meta
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 12:14
- Nahlásit

wami
Copak hopsání, ale to slintání, měla jsem vždycky ruku zaslintanou pomalu až po loket. Než se naučilo štěně brát mlsek decentně, to trvalo

evina
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 22:40
- Nahlásit

Jumi:hezké...ale počkej v pubertě,to rádo zapomene co má dělat

brut
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 22:59
- Nahlásit

evina
Souhlasím , Brut je v pubertě a "nepamatuje" si ani "sedni". Dneska jsem si připadala jak největší tyran a blbec, když jsem to po něm chtěla během procházky desetkrát. A to nemluvím o ostatních povelech. Třeba takový povel "ke mně" není s předsednutím ( což uměl na jedničku ještě před 14dny), ale se sednutím nejlépe těsně za mojí levou nohou. A tak bych mohla pokračovat.

Nevíte někdo, jak dlouho bude tenhle stav pokračovat? Doufám, že se z něj nezblázním ....

evina
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 23:06
- Nahlásit

brut:já myslím,že u některých jedinců je to doživotní...z puberty se to rovnou přesune do senility

brut
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2006 07:35
- Nahlásit

evina
Ježišmarjá, nestraš......já se doma utápím v naději, že to nebude mít dlouhé trvání a Brut si "vzpomene" na vše, co jsem ho naučila

wami
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2006 08:18
- Nahlásit

brut
moc neporadim, Lumpik si na me "pubertu" zkusil jen parkrat a nejak se mu to nevyplatilo, tak vcelku nebyl problem...

Horsi je to s celkovym dospivanim, poslouchat posloucha, ale korigovat jeho snahy o frajerinky... Zatim se dari, jenze kde je do tri let, kdy doopravdy dospeje...

anonym
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2006 10:13
- Nahlásit

Jumi -4 měs.štěně NO- nepíšeš jaké máš s ním ambice, jestli chceš skutečně cvičit a skládat zkoušky nebo jen základní výcvik. 4 měs.štěně nemá ještě zvládnutou mechaniku pohybu, takže učit ho "přepisově cviky" je blbost a takto vzniklé zlozvyky budeš těžko odstraňovat (v případě zájmu a vyšší zkoušky), např. v žádném případě nemůže provádět "lehni" předpisově, právě tak jako "ke mně" a povel "přines" vůbec neexistuje. V tomhle věku by ses měla zaměřit na cviky "běhací", t.j. naučit ho fixovat se na "míček", zvládnout povel "ke mně", ale jen okamžité a co nejrychlejší přivolání za každé situace, ale bez zévěrečného předsednutí a přisednutí k noze. Teď má věk, kdy je třeba se maximálně věnovat stopám. a hlavně ho naučit fixovat se na tebe, vytvořit si vzájemný vztah co nejužší, t.j. abys pro svého psa byla vždy a všude tím nejzajímavějším ty.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání