| Autor |
Zpráva |
Verca
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 12:28
- Nahlásit
Ahojky.
Čím dál častěji uvažuji o tom, že bychom si s přítelem pořídili dalšího pejska. V září bude naší boloňačce 1 rok. Jenže problém je v tom, že mi sousedka říkala(bydlíme v paneláku), že pejsa občas za námi pláče a nechci, aby to dopadlo tak, že budou "zpívat" ve dvojku. Máte někdo s tímto zkušenost? Na jednu stranu si říkám: když budou dvě, tak si budou spolu hrát a dají pokoj, když nebudu doma; a na druhou stranu se právě bojím toho, že budou zpívat obě.
Proto bych byla moc ráda, kdyby jste mi napsali vaše zkušenosti, když jste pořídili vašemu pejskovi kamaráda - co se změnilo a tak. Je mi jasné, že je to individuální, ale...možná mi to pomůže k rozhodnutí.
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 12:53
- Nahlásit
Verca
No my máme dvě fenky a jak začne jedna, tak se druhá okamžitě přidá... Myslím, že pokud je fenka zvyklá skučet když nejste doma, je dost reálné, že to bude dělat i pokud jí pořídíte kamaráda - vlastně to potom budou dělat spolu. Nejdřív by to chtělo fenku skučení odnaučit.
|
Evulik
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 12:54
- Nahlásit
Verca
Tak moje rozhodnutí pořídit si druhého psa bylo způsobeno tím, že Eda než jsme odešli do práce utíkal a schovával se na zahradě.Po příchodu domu strašně naříkal, skákal a vyváděl - bylo to jako kvílení pily.Po příchodu druhého psa se vše změnilo. Hezky šupne do svého pelíšku, prcek se k němu přitulí a spokojeně čekají doma, než dojdeme z práce. Po příchodu domu mě ani nějak nevítají, vyběhnou ven na zahradu a venčí se. Pak si všimnou, že už jsem teda došla domu a přijdou se nechat pohladit. Takže vřele doporučuji.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 13:02
- Nahlásit
Terka
No jenže jak ji to odnaučit, když má v hlavě zmatek? Ona podle mě pravidelně nevřeští... Jde o to, že většinou je s ní někdo doma (spíš přítel), jenže občas se stane, že oba máme týden ranní a to je smutná, protože předtím s ní byl doma. Předtím byla zvyklá na to, že oba máme ranní a byl klid, jenže přítel má kolotoč a prostě to nejde. Takže má v hlavě guláš a nechápe, proč jednou s ní někdo je a podruhé už ne.
Na samotu jsme jí učili klasicky - odejít na pět minut, přijít, pochválit, pak 15 minut, 30 minut, 1hodina...
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 13:04
- Nahlásit
Verca
Dva pejskové jsou super, už jsem toho tady o nich psala spoustu, nechci se opakovat a když jsou věkově přibližně stejní, je to nekonečná radost a spousty her.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 13:09
- Nahlásit
Vistra
klidně se opakuj. Četla jsem, že máš knírače... Ti bývají občas uštěkaní, viď? Jak to dopadlo, když jsou dva?
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 13:45
- Nahlásit
Tak tohle by mě taky zajímalo.Máme doma půlroční štěndo, a v říjnu by jsme měli možnost si pořídit jeho brášku.Oba dva šeltičky.Ten náš půlroční je hrozný číslo a akční, tak sem si myslela, že by to bylo fajn mít doma dva čertíky.Bydlíme sice v paneláku, ale venku je mrně hodně často a dlouho, neb je s babičkou, která má čas a baví ji chodit s hafkou ven.No a já ho vytáhnu většinou večer tak na 2 hodky ven a snažím se ho "cvičit".A to je právě ono.Jestli ještě počkat až bude mrně víc poslouchat, ať nenaháním dva pejsi, anebo prostě udělat sobě a i mrněti radost a vzít si dalšího kámoše.S tím posloucháním, to není až tak tragický, lepší se den ode dne, a než bude bráška, tak to bude ještě lepší.Už jsem se na todle téma o tom bavila, a bylo mi poraděno ať počkám.Jenže ....... , když já bych chtěla.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 14:22
- Nahlásit
Verca
My když jsme začali doginu zavírat do kotce přes den, tak tam nebyla spokojená a byl i nějaký ten hlasový projev. Teď jsou v kotci dvě a je klid. Myslím si, ale že je to různé. Kdysi jsme měli kníračku a tak doma řvala děsně. Pořídili jsme jí kamarádku a řvala stejně. Druhá pejsa spala a ta řvala jak šílená.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 14:24
- Nahlásit
Venuše
No já nevím, ale v říjnu bude tvoje zvířátko těžce v pubertě a myslím, že dalšího trpaslíka pořídit asi není to nejlepší. Já mám fenu 1,5 roku, vycvičenou a když jsme před měsícem přivezli štěndo, tak ji to docela poslušnost rozhodilo. Museli jsme ji postavit do latě a teď už je to pohoda.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 14:36
- Nahlásit
monika
Hmm , já si to myslela.Leda spolíhat na to, že je nynější štěndo krapet "zaostalé" a bude v pubertě tak za rok On je totiž pořád jak mimino a hrozně hyperaktivní.Moc ho neba držet pozornost.Ale zase na druhou stranu je moc moc šikovnej.Udělá co se po něm chce a zase honem něco jiného, hlavně ať se pořád něco děje
Tak já uvidím, třeba mě to do podzima přejde.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 15:49
- Nahlásit
já mám tu zkušenost, že když nechám naše psy spolu samotné (oba jsou zvyklí být sami spolu i každý zvlášť), tak si nehrají, ale buďto hlídkují oba u vrátek, kdy už přijdu já nebo přítel domů, anebo oba někde chrápou..... Blbnout, honit se a "zlobit" začnou až v okamžiku, kdy přijde někdo domů...začnou mít potřebu se předvádět
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 15:51
- Nahlásit
My máme doma v paneláku dva bafany. 3 letého labradora a 4 měsíční štěně golden retrievra. Možná by bylo lepší počkat, až první pejsa dostane "trochu rozum", ale zase na druhou stranu, pokud je čas se jim věnovat individuálně ohledně výcviku, tak vřele doporučuji a věřte mi - dá se to zařídit...
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 16:14
- Nahlásit
ko4ka
No to k nám ještě teda jezdí na víkendy a přes prázdniny 4 letý labrador, a malej je z něho hotovej, že má jako psího kámoše.Labrador je už teda míň hotovej, i když ho bere a hraje si s ním o 106.Štěndo mu totiž neustále někde visí, na uších, na krku apod. Chodím s něma většinou pospolu, labrador je poslušnej, takže malej se ho snaží napodobovat.Ale je lepší když jsem se štěndou sama, to totiž vnímá mě .Dva pejsci by byli na výcvik jak říkáš asi náročnější, ale určitě by to stálo za to.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 16:41
- Nahlásit
Děkuji moc za rady. No nejraději bych chtěla labrouše, ale jsme v garsonce, v podnájmu a vím, že tady je s velkým psem problém najít podnájem. Tak raději dva prďoli a až bude barák nebo vlastní byt, tak labrouše.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 17:35
- Nahlásit
Verca
jasně,to je pochopitelný Ale i když máme 3+1, tak labrouš i golden jsou celkem "skladný" a nadělaj méně hluku než jeden pinč o pár pater níž a to je tam sám
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 17:38
- Nahlásit
ko4ka
tady v garsonce (plném harampádí) by to pro labrouše bylo o hubu. Navíc pokud by byl temperamentnější (aspoň z poloviny co to moje nynější čertidlo ), tak by zlikvidoval nejenom sebe.
Takoví dva malí prďolové jsou perfektně skladní.
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 18:10
- Nahlásit
Verca
No, kdybych tvrdila, že jsou němí, lhala bych. Nám se to štěkání daří držet v přijatelné míře, pejskové jsou poměrně ukáznění.
Jinak je hezké pozorovat jak dokáží dva pejsci stejné rasy mít různou povahu. Jeden je emocionální, všechny pocity z něho tryskají, hněv, lásku, smutek prožívá velmi intenzivně, je přátelský a milý ke všem lidem. Nemá rád, když někdo trpí, sedí pak u nemocného a trpí s ním. Je však trochu paličatý a urážlivý. Druhý je klidný, na všechno jde s nadhledem, precizní při cvičení jako by si chtěl dokázat, že je borec, ovšem k lidem rezervovaný a nedůvěřivý.
Opravdu, co na této rase miluji, je jejich povaha. Poměrně hodně se jim věnujeme a je vidět jak tito pejskové intenzivně a rádi vstřebávají všechny zážitky, rychle se učí a neuvěřitelně dobře si pamatují a hlavně hluboce milují svého pána a jeho rodinu, jsou komunikativní a potřebují mít pocit, že je člověk má rád a pořád to potebují dokazovat.. Spolu si hrají, loví myši, když na jednohoi zavrčí cizí pes už je tam druhý a prsí se na protivníka.
Za to všechno jim to občasní zaštěkání odpustím (zda i sousedi, to nevím). Ovšem jaký randál dokáží udělat jorkové....a nikomu to nevadí.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 21:10
- Nahlásit
Vistra
Ta moje boloňka si taky ráda zaštěká, hlavě při honičce a hraní, spíš se bojím toho zpěvu ve dvojku, když nebudeme doma.
No stejně štěňátko bude až tak říjen/listopad (snad).
Ale moc hezky o svých pejskách mluvíš.
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 21:48
- Nahlásit
Verca
Někdy si duet zazapívají, bohužel jsem s nimi hodně doma a když odcházím, tak nepravidelně, což psům narušuje zažité biorytmy, jsou vyvedení z míry a naříkají, trvá to pár minut a pak ztichnou, stačím odejít tak 20 metrů od domu a je klid. Myslím, že pejsek, který má přesný režim si zvykne a je v klidu, protože ví přesně co bude následovat.
Boloňci jsou super, taková vatová kulička a co je v ní temperamentu a inteligence.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 22:33
- Nahlásit
Jo boloňáci jsou fakt super. Ta moje je šílená hyperaktivka a to je na tom to skvělé. Žádný gaučák.
to je ona, moje sluníčko:
a jako mimi:
(ten nevinný výraz je jen zástěrka )
Máš nějaké fotky svých psů?
Jde o to, že my ji vlastně taky narušujeme rytmus. a to tím, že nejdřív jsme pravidelně byli v práci na ranní a teď má přítel kolotoč a třeba týden dva s ní je doma a pak celý týden je sama - 8-9 hodin. A jaksi jí to dělá zmatek a dělá to, co nikdy nedělala.
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2006 07:43
- Nahlásit
|
abby
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2006 10:52
- Nahlásit
No,já mám půl roční fenku GR a taky bych chtěla ještě jednoho pejska.Když vidím,jak je nadšená ze společnosti jiných pejsků,tak bych jí hnedka jednoho pořídila.Ale zatím máme malý byt (což se doufám brzo změní) a říkala jsem si,že nejdříve tak za rok nebo 1,5 roku,abysme ji zvládli pořádně vycvičit,překlenuli pubertu a pak se můžeme vrhnout na další.Chci jí teď věnovat max. času a pozornosti,protože je podle mě hrozně šikovná a byla by škoda,kdybysme něco zanedbali.
Jen mi dělá trochu starost,že bysme chtěli,aby měla tak ve 3 letech štěňátka,ale pokud všechno dobře výjde,tak bysme rádi i miminko,jen nevím,jak bysme to zvládli.Starost o lidské mrně,štěňata a další dva pejsany.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 11:33
- Nahlásit
Tak už se to blíží a za týden si jedeme pro další fenečku. Už se moc těšíme. Bude to určitě super. Těším se na ty společné hry.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 12:28
- Nahlásit
Verca
jééé,ty se máš!! hned byh taky brala dalšího!!!hnedka sem dej fotos a vyprávění,co 1.den, druhej den, a tak...!!!
|