| Autor |
Zpráva |
p j petra
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 22:05
- Nahlásit
ahoj.Moje stendule maju zajta 6 tyzdnov a okolo 20 .6 si maju prijst pre ne zaujemci.Nieje to este velmi skoro???....inak uz su velmi samostatne a vyzaduju pozornost ludi a nasa mamca ich dost ignoruje.Jo a za chvilu mi zdemoluju cely byt a asi aj mna...hehe.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 22:15
- Nahlásit
p j petra
Za vhodný věk se považuje sedm až osm týdnů. Určitě by to nemělo být dříve, tak jestli správně počítám, neměla bys je vydat před 22.6. Odejde-li štěně od mámy příliš brzy, může se to podepsat na jeho zdraví. Ale snad rozdíl dvou dnů nebude tak velký.
Říká se, že štěně, které odejde od mámy dříve, přilne lépe ke své nové rodině, ale to, které odejde později, bude zdravější a sebejistější.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 22:36
- Nahlásit
p j petra
jinak...vhodným dnem je 49 den od narození a výše.....do té doby je pro štěnda důležitá fáze impritingu(vtiskávání)proto je pro ně důležitej kontakt s matkou
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 22:41
- Nahlásit
sarax
Tak u Gafici byl největší kámen úrzu právě "ftiskávák". Od maminky pochytil jen to vrčení, kousání, útoky a vzteklost. Kdyby ho hodili po narození ke králíkům, udělali by líp.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 22:43
- Nahlásit
Garfield
mno jo..to byl zrovna ten bezva případ chovatele..předpokládám že p j petra je zodpovědná
ale zas má slepica cosi do sebe...a ty neodpovídáš na smsky???
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 22:45
- Nahlásit
sarax
SMSKY? Tys mi SMSKLA? Kdy? O ničem nevím.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 22:50
- Nahlásit
Garfield
já nee..pojd na bojovýho psa
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 06:11
- Nahlásit
V chov radu je udany termin dovrseny 50 den yivota. pokud vim tak je to dane zakonem na ochranu zvirat.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 07:49
- Nahlásit
Říká se, že štěně, které odejde od mámy dříve, přilne lépe ke své nové rodině, ale to, které odejde později, bude zdravější a sebejistější.
to je zajímavá teorie.....Když jsem si měla jet pro svého "mamlase", chytla jsem slepáka, museli mě operovat a odběr se tudíž o 2 týdny protáhl.....brala jsem si ho po 9. týdnu jeho života....Je to zdravý pesan a sebevědomý až hrůza že by na tom fakt něco bylo?
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:46
- Nahlásit
My jsme první fenku před 15ti lety doslova vyrvali majitelům ve 4 týdnech,protože by určitě umřela jako její dva sourozenci - čistokrevná jezevčice žila přivázaná na dvoře - tyhle štěňátka porodila ve svých 7mi měsících při prvním hárání, otec bůhvíkdo.
Vypiplali jsme jí doslova, učili jíst atd.
Darinka se nikdy nenaučila pohybovat se ve psí smečce, ač jsme se o to snažili,neměla naprosto sociální chování v tomto směru, cítila se být asi "člověkem" protože lidi milovala.
Určitě je to hodně moc důležité, aby pejsek zůstal u matky uvedenou dobu - vidím teď rozdíl v chování pejska, kterého jsme si vzali domů ve 2 měsících.
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 12:45
- Nahlásit
Jeeziiis...vy ste sa mi rozpisali.Pre steniatka si niektory pridu v piatok 23 a iny zasa o tyzden neskor a dalsi zasa o tyzden neskor.Ja ich chcem dat cim skor lebo si strasne moc vyzaduju spolocnost ludi a su znich strasni mazli,len by sa chovali ako mimina....hm....to som ich naucila ja...no a stale sme v praci a nasa fenula je znich na nervy,lebo su strasni strhaci a likviduju vsetko co maju v ceste i mna i muza,i mamcu,aj susedov a aj cely byt.V ohradke nechcu byt uz ´vyknucuju a robia cirkus....ale su nadherni....len mi sem nejdu dat fotecky z fotaku...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 12:50
- Nahlásit
Evik
Jsem to někde vyčetla. Ale věřím tomu, je to i logické.
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 13:04 - Změnil/a: p j petra
- Nahlásit
a este sa chcem spytat...ako mam brat stenata von ,aby sa prebehli a hlavne unavili,ale tak aby som ich ustrazila?na etapy?len nemam tolko casu byt skazdyma( 2-4 steniatkami) hodinu vonku a na voditka su asi este male,ze?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 13:09
- Nahlásit
Malí dráčci p j petry:
|
aren
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 13:10
- Nahlásit
p j petra
ako mam brat stenata von ,aby sa prebehli a hlavne unavili,ale tak aby som ich ustrazila?
Musíš být dobrý strážný pes .
Ale neboj, ony se budou držet maminky.
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 13:17
- Nahlásit
Dakujem aren,
skusim ist snimi po 4,ale musim davat pozor aj na nasu maminu,lebo ostala agresivna na ludi aj na psov.Dufam,ze ked maly odydu tak sa to zlepsi.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 13:29
- Nahlásit
p j petra
Jo, to se určitě zlepší, naše Sára taky pořád dávala pozor, když jsme venčili její štěňátka a každého kolemjdoucího štěkáním rázně zaháněla. To ji pak jak kluci odrostli přešlo.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 14:05
- Nahlásit
aren
štěně, které odejde od mámy dříve, přilne lépe ke své nové rodině
Tomu bych docela oponovala. Pokud odejdou příliš brzy, kdy ještě potřebují smečku štěňat a mámu (a podle mých zkušeností je to u různých plemen různý věk), budou na lidi taky možná prdět. A pozdě...brala jsem si psy v různém věku, když vezmu štěněcí, tak nejstarší 5měsíční, a zvykli si všichni stejně.
Občas se objeví zájemci o štěňata, kteří se mě snaží o tomto přesvědčit, aby dostali štěně co nejdříve, ale to mají tedy smůlu.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 14:10
- Nahlásit
kamarádovi řekl chlap co měl štěnata (záměrne neřikám chovatel protože to rozhodně chovatel nebyl)že si štěně rotvajlera má vzít už v 5týdnech protože prý tydle psi potřebují fixaci na pána.Co je na tom pravdy nevím,ale zdálo se mi to moc brzo.Fena je teda hodná a zdravá-zatím
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 14:44
- Nahlásit
Ahoj,
já si brala svojí dobrmanku taky v šesti týdnech, protože jejich matka se o ně už nechtěla starat, ale měla jsem výhodu, protože mám ještě jednoho dobrmana, tudíž štěndo nebylo samo. Jinak můžu říct, že čubinka je na mě opravdu dost fixovaná.
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 15:20
- Nahlásit
my sme si nasu mamcu kupili ako 2,5 rocnu a je na mna tak fixovana,ze ide za mnou na wcko,do sprchy,ide vzdy tam kam ja ci uz som v kuchyni,v obyvaku. Caka na mna pri dverach,kym nepridem domov z prace.tak je to asi indivydualne.Stena som este nemala.tak nemam skusenosti.nechcem ich vychovu zanedbat,ale nechcem ich nechavat samych bez kontaktu s ludmi.Ajdinka vzdy pride 4x denne knim nech si troska cucnu mliecka a ide prec.Dokedy bude mat este mlieko???my sme dost pracovne vytazeny a fenecka sem tam somnou chodi do prace,ale vsetkych brat nemozem....to je pochopitelne....xixi.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 09:44
- Nahlásit
my si štěně brali v osmi týdnech, ale byl u nás jiný problém - když bylo štěňatům 5 týdnů, jejich máma zemřela na torzi Berni je na nás hodně fixovaná, a my zase ze srandy říkáme o jejích zlozvycích, že je holt má, protože jí to maminka nestihla vysvětlit (jako třeba že berňáci zbytečně neštěkají ...)
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 09:57
- Nahlásit
Sára ke mně přišla až ve třech měsících, že by byla zdravější a sebejistější fakt nepozoruju, je pravda, že jak někdo říká, že štěně proplakalo několik nocí, to u nás nehrozilo....
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 21:23
- Nahlásit
Janiii,
no dufam ze to stym umrtim sa nas netyka....to by som ani ja neprezila....nasi idu prec 7,8,9 tyzdni.odber som dala postupne.Tak dufam ze to bude ok.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 14:26
- Nahlásit
p j petra
Určitě e vás to netýká pro nás to byl šok, byli jsme se na štěňátka podívat když jim byly dva týdny, takové malé krysy, a maminka se o ně vzorně starala - pak jsme přijeli když jim bylo 6týdnů, abych definitivně zvolila, která bude moje, a to už nás vítali chovatelé bez feny - umřela den před štědrým dnem ... ale Berni je celá její máma, mám radost
jinak Beruščin bráška šel o dva dny dřív do světa, a s beruščinou sestřičkou čekali chovatelé na nás - její páníček bydlel kousek od nich, a nechtěli doma nechávat poslední štěně samotné
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 15:44
- Nahlásit
Janiii,
nasa doma o ne velky zaujem nejavi,dokonca na ne strasne ziarli,ale ked zoberem vzdy jedno stena s nami von,tak vystraja ako najata,aby sa k nam nikto nepriblizil.Ostala velmi zuriva na ludi aj na psov.Bez voditka ani krok.Ideme si po chodnicku a zrazu len chytne okolo iduceho za nohavice,a to idem iba snou bez maleho.Asi sa nam scvokla.
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 21:27
- Nahlásit
http://www.pnp.sk/p.j.petra/thumbnail/397171210
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 21:37 - Změnil/a: p j petra
- Nahlásit
tak sa mi to podarilo aspon takto dat foto,ale do albumu ich dat na tejto stranke mi nejde.
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 21:46 - Změnil/a: p j petra
- Nahlásit
Dnes sme boli snimi hodinu von a teraz spia ako zarezani....
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 21:48
- Nahlásit
http://www.pnp.sk/p.j.petra/thumbnail/394124278
toto su hodinu po porode
|