| Autor |
Zpráva |
Tami
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 21:58
- Nahlásit
Hezky jste mě tady přivítali, takže k vám jdu zase pro vaše zkušenosti.
Naši Barušku pětiměsíční jezevčičku jsem tady představila.
Ale na co se chci zeptat - předešlá jezevčička vydávala celou škálu zvuků od prosebného kňučení po výhružné, podle toho, co zrovna po nás chtěla, to asi všichni znáte.
Tahle malá prdelka nikdy nekňučela, ani když jsme ji přivezli od mámy domů ani nekňučí když ji nechávám doma. Pokud zavřu dveře nedopatřením a ona zůstane v pokoji, trpělivě před nimi sedí, dokud ji nenajdeme a nevydá žádný zvuk.
Štěkat se naučila asi ve 4 měsících, já fakt myslela, že bude snad němá.
Takže štěkat už umí a hlídá třeba na zahradě, nebo doma za dveřmi.
Když se s ní mazlíme, vydává mručivé zvuky, párkrát při hře i zavrčela. Ale jiné zvuky ne.
Ještě chci říci, že není ustrašená, je velmi činorodá a aktivní,byli jsme se podívat - zatím jen omrknout - na cvičáku poprvé, cvičitel říkal, že to je sebevědomý a vyrovnaný pejsek.
Protože štěně jsem měla naposledy před 15ti lety a možná jsem už sklerotická, ale matně si pamatuji že Darinka s námi tenkrát "mluvila "pořád.
Takže jestli to není příliš praštěný dotaz budu ráda, když něco napíšete.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 22:07
- Nahlásit
Tami
Já myslím, že je to jak který pejsek, a že je možné, že Baruška fakt bude tišší. Můj Korálek třeba poskuhrává a "kecá" skoro pořád, Mercy jen když něco chce, a Sára skoro nemluví a používá ke komunikaci různé nuance pohledu - vyčítavý, úpěnlivý, "hladový", nebo třeba veselý. Když se vrátím domů z města, štěká Píďa na přivítanou jak o život a ostatní jen tiše vrtí ocáskama od samých uší, občas u toho trochu kníknou.
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 21:28
- Nahlásit
aren
děkuji
a Píďa je kdo? to je čtvrtý pes?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 21:31
- Nahlásit
Tami
Podle mě je jenom dobře, že je potichu, ne?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 21:36
- Nahlásit
Tami
Děkuji za zájem . Píďa je můj první pes ! Je mu šest let a je to táta Mercíčka a Korálka. Celá moje smečka je na obrázcích hned na první stránce fóra "galerie lidiček na cz-pes".
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 21:53
- Nahlásit
Mucholabka
Možná ano, ale mě to připadá takové divné, když jsem byla 15 let zvyklá na ukecaného psa )
Fakt jsem si myslela jestli není němá, když skoro do čtyř měsíců neuměla štěkat, ani vydávat žádné zvuky.
Samozřejmě trochu přeháním, ale obavy jsem nějaké měla.
aren
to máš tedy pěknou smečku, ty se máš!
Píďa vypadá na fotce jak socha - teď se zeptám blbě, jak to, že je Korálek celý bílý a vypadá úplně jinak než jeho táta - po matce?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 21:58 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Tami
Maminka je Sára. Ve vrhu byly tři bílé štěňata, jedno černé, jedno černobílé a jeden mini zlatý retrívr.
Podívej, tady jsme všichni:
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gall ery_id=662
Jinak si myslím, že brzy zjistíš, že Baruška bude bohatě komunikovat, i když bude tichá. Bude mluvit pohledem, postojem, ouškama, ocáskem, výrazem tváře... A třeba se nakonec i rozpovídá.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 22:01
- Nahlásit
Co bych občas dala za mlčenlivého psa Ne že by šibiny moc štěkaly, ale ukecané jsou hrozně. Mňoukají, vrní, povídají... ale fakt je, že nejvíce mluví očima
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 13:40
- Nahlásit
shiba
buď ráda, že nejsou mlčenlivé, to bys měla strach že jim něco je když nemluví
aren
tak jsem shlédla tvoje stránky i ty druhé jork amálka a musím říci, že to tvoje nadělení je moc krásné!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 13:56
- Nahlásit
Tami
Moje Sára, retrieverka, neštěkala asi do 10 měsíců, naučila se to až od čuby mojí tety (a stejně teď štěká jen když se venku něčeho lekne), nekňučí, nepláče... Jsem hlavně ráda kvůli sousedům, kteří říkají, že o ní neví a tak to neřeším... Ale chtěla jsem jí třeba naučit štěkat na povel a nic...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 14:04
- Nahlásit
Tami
Děkuji, ale moji jsou jen ti čtyři pejsci: Píďa, Sára, Mercy a Korálek. Ostatní jsou lidiček co jsem jim pomáhala vložit fotku do diskuze, a Aren je útulkářka, co u mně pár měsíců byla než našla domov. Jorky nemám .
|