Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / výběr štěndy labrouška
Autor Zpráva
verry
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2006 14:32 - Změnil/a: verry
- Nahlásit

Potřebovala bych poradit...chceme si pořídit štěňátko labrouše protože se nám líbí nejvíc mám tu jednu otázku
je lepší fenka nebo pejsek?

dík za jakoukoliv radu...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2006 15:45
- Nahlásit

Otázka je nešťastně položena. "Lepší" je jak fenka, tak pejsek - jak pro koho. Nepíšete, co od štěněte očekáváte, co s ním zamýšlíte, to se těžko radí. Každé pohlaví má svá pro i proti. Dalo by se o tom psát nekonečně dlouho. Velmi obecně lze říct, že s fenkou může být o něco snazší pořízení, s pejskem je zase někdy větší sranda. Ale nejvíc záleží na konkrétní povaze konkrétního jedince a dále na tom, jestli jste schopni a ochotni "přetrpět" 2x ročně hárání feny a s tím spojené určité nepohodlí a omezení.

verry
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2006 16:08
- Nahlásit

od pejka očekáváme dobré chování ,aby jsme si ho mohli vzít všude s sebou (protože si myslím že by byl sám bez nás smutný, např. kdybysme jeli na dovolenou) a možná také uvažujeme o výstavách....ale hlavně aby jsme ho měli jako dobrého člena naší rodiny.

Terri
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2006 19:47
- Nahlásit

verry
tak pokud je to tak, pak je to jedno, zda fenka nebo pes

verry
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2006 22:27
- Nahlásit

a podle čeho bych se asi měla řídit při výběru (aby pejsek byl zdravý...)?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 06:20
- Nahlásit

Snad to nebude bráno jako sebepropagace - stejně teď žádná štěňata nemám a dlouho mít nebudu koukněte na mé stránky
www.calenzana.wz.cz
jsou tam i nějaké podobné rady začátečníkům.

Jandula
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 07:48
- Nahlásit

Ketrin
Teda, taková reklama... to se řekne...

verry
Jinak, hlavně vybíra pejska po rodičích s vyrovnanou povahou, abyste alespoň genově předešli tomu, že budete mít nerváka...
Jinak fenky bývají klidnější, prý lépe cvičitelné (toho jsem si nevšimla), ale dvakrát do roka hárají (tři týdny) a to pak máte celou psí vesnici před vratama...
Psa jsem osobně nikdy neměla, mně by do běžnýho "provozu" vadilo značkování... já sama za sebe bych měla strach, že bych psa nezvládla, bojím se různých psích potyček o pozici atd..

Roxinka
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 08:41
- Nahlásit

verry
My jsme měli (a máme) pejsky i fenky a můžu říct, že psí holky jsou většinou mazlivější a kluci jsou víc nezávislí a "tvrdší" (teda aspoň hafové co jsme měli takoví byli,nemůžu mluvit za ostatní,třeba kamarádka to má zase naopak).Taky byli naši psi vždycky dominantní a rádi se vytahovali na ostatní a holky na to spíš kašlaly,ale zase je pravda,že když už se porvaly,tak to stálo za to
Jinak si myslím,že rozdíl povahy labradora mezi psem a fenou není zas tolik markantní.Nevýhoda u fenek je,že 2 x ročně hárají a nevýhoda u psů je,že když ucítí háravku tak s nima není řeč.

Jajina
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:22
- Nahlásit

A tak to já mám labrouška klučinu a je to mazel úplně neuvěřitelnej!! Miláček největší na světě!! Chytrý, učenlivý, je s ním dobré pořízení, budeme slavit druhé narozky a s poslušností jsme myslím docela pokročili, ale je to i torpédo a pořád si chce hrát a blbnout, i když už mu budou 2 roky, je pro každou srandu, a tak blázníme spolu!! Co je pravda - tak že na některé psy - kluky trochu machruje a jak vidí fenku, přestává vnímat vše ostatní (a to ani nemusí hárat..), ale zas když projdem kolem, tak pak spořádaně pokračuje a nezdrhne za ní, to ne! Ale každopádně - já hlasuju pro psa - kluka!!!!

abby
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 13:53
- Nahlásit

Ketrin
Teda,to jsou nádherné fotky.Až budeme chtít dalšího labrouše,tak vím,kam si napsat

Já si myslím,že se to prostě jednoduše nedá říct.Každý pejsek je jiný.je to jako u lidí.Ale určitě se přimlouvám na pořádné pátrání po charakteru rodičů.Není to 100%,ale nám se to vyplatilo.Pes byl povahově celá maminka
My jsme měli pejska a teď máme fenku.Fakt je,že fenečka je mazlivější a tulivější než pejsek.Ale je to hyperaktivec
Mě se na fence líbí,že pořád nečuchá a nevylizuje výkaly ostatních pejsků.Navíc nehrozí,že by obskakovala ostatní fenečky
každopádně přeju hodně zdaru a štěstí s novým přírustkem do rodiny

Ketrin
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 14:14
- Nahlásit

abby
Dík za pochvalu, novější fotky jsou tu v galerii - jak můj mimiňák co zůstal doma, tak to co mi posílají noví majitelé.

A po kterých rodičích máš labrouše, jestli to není tajné?

Jajina
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 14:52
- Nahlásit

Můj pesík teda sice čuchá pořád, to jo, ale výkaly nevylizuje, prasátko byl jenom jako malinkej!!!

Ketrin: můžu se zeptat, neznáš náhodou doktora Noska ze Staré Paky - chovatele labíků (stanice Tankamaram nebo tak nějak) - a co na něj říkáš? Tak jsem si vzpomněla, že už to budou dva roky, co jsme sháněli štěndo, a právě on nás pozval, ať se přijedeme poradit, ale ta návštěva byla taková..zvláštní no..

Ketrin
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 15:06
- Nahlásit

Jajina
Já ho OSOBNĚ neznám. Ale co o něm říkají lidi které znám a nemám důvod nevěřit jim, to není na veřejné fórum.

Jajina
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 15:27
- Nahlásit

Aha..no my jsme si tam nejeli pro štěňátko, ale měl inzeráty na netu a pak po telefonu nabízel, ať se klidně přijedem jen poradit. Tak jsme jeli, ale byla jsem z toho taková rozpačitá, no a pak se naštěstí 31. května narodil Fidoušek!!! Zítra mu jdu vybírat dárky k narozkám!!!!!

verry
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 19:44
- Nahlásit

všem vám moc děkuju za rady, jsem začátečník a začínám se rozkoukávat=o)

asi vemem holku fešandici....

Eda
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 17:41
- Nahlásit

verry
správně, já hlasuju pro holčičku...
ale zpočátku jsme si taky jeli pro psa a domů dojeli s hnědou kuličkou-holčičkou koukni se na www.eda.unas.cz, ať se ti líp rozhoduje

Eda
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 17:43
- Nahlásit

ale bez ty čárky, ta mi tam nějak ujela
www.eda.unas.cz

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání