| Autor |
Zpráva |
edna
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2006 17:38
- Nahlásit
Prosím poraďte mi, jak mám vyzrát na svého 2 měsíce starého RR. Když jsme venku, tak bez vodítka běhá jak nic, ale s vodítkem se nechce hnout. Sedne, zapře se tlapkama a drží. A navíc ještě, milostpán, dělá to, že jde jen tam, kam chce on a ne tam kam chci já. Zkoušela jsem kde co, lákání na mlsíky nefunguje...popojde o tři kroky a zase se vzepře. Dokonce mi někdo radil, že s ním mám normálně silou škubnout, i za cenu, že si dá pes na čumák, že prý si pak bude pamatovat, že je lepší jít, než si zase natlouct. Ale tohle se mi zdá dost hloupý.
|
RoSa
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2006 18:55
- Nahlásit
Při čtení Tvého příspěvku se mi živě vybavila doba před 5ti lety, kdy jsem si svou zrzatici přivezla domů, a musela jsem se při té vzpomínce zasmát. Jsou to všichni stejní paličáci
Matně si vzpomínám, že jsem to tenkrát řešila hodně milým rozmlouváním s psíkem v kombinaci s pamlsky, nebo jsem "jakoby" něco objevila ve své ledvince/kapse/v trávě, a dělala jsem přitom hodně překvapenou (jéé, co to jéé, co jsem to našlááá, podívééj...), a vždy jsem si u toho sedala "na bobek". Taky se někdy stalo, že jsme 20 min. prostáli na místě, když nechtěla přijít, ale většinou její zvědavost nebo žravost zvítězila.
Určitě ale nechoď směrem, kam chce prcek! V tom jsem nebyla dostatečně důsledná a později se to špatně odbourává. Vše se dá dělat s citem, bez hrubého násilí!
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2006 19:06
- Nahlásit
edna
Já když si na to vzpomenu, jak jsme doma fenku připli na vodítko a v obýváku dělali cestičky z piškotků, radovali se z každého metru, který na něm ušla, tak se musím smát. Tvoje štěndo je prcek a musíš ho na vodítko postupně navyknout, nám venku taky protestovala, tak jsme to začali zkoušet doma, pár dní a pak to byla pohoda. Když si vzpomenu, když jsem ji ho připla poprvé, tak se tak lekla, vyrvala mi vodítko z ruky a zdrhla za gauč. Asi jako kdyby do ní vjel elektr. proud. Já bych rozhodně neškubala, že si dá na čumák, to mu to ještě více znepříjemníš a spojí si připnutí na vodítku s něčím nepříjemným. Je to prostě mimino a musíš hodně opatrně, ale uvidíš za týden to bude pohoda. Sice se bude na vodítku zmítat, ale půjde.
A RoSa má pravdu v tom, že nemáš chodit tam kam chce pes. Ty musíš určovat směr procházky. Uvidíš, že to půjde. Držím palečky.
|
airin
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2006 19:16
- Nahlásit
edna
Zkus ji vodítko připnout ,ale netahat jí . Běž od ní pryč a lákej ji ,aby za tebou přišla, vodítko ,ať za sebou tahne.Nám to tak šlo
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2006 23:58
- Nahlásit
edna
my máme skoro 4 měsíční stafordku a s vodítkem jsme začli,tak že jsem jí ho doma připla a nechala jí s ním chodit po bytě a volala k sobě....venku to pak šlo líp,ale je fakt že když někdy zkusí tahat tak jí vycuknu,ale šlape vcelku pěkně u nohy...
Pokud ti štěndo nechce chodit,fakt je že se nesmí tahat,ale zkus to takhle doma aby si na vodítko zvyknul a věděl že je to fajn,taky jsme chvilku to vodítko vyndali když se šlo ven,takže si to klasicky spojila s tím,že je to príma věc,chodí se s ní ven
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 06:59
- Nahlásit
Já to prožívám zrovna teď-dvouměsíční mimiňák labrador. Sice kupodivu na tom vodítku hned napoprvé docela šlapal, (občas má snahu sám sebe vést - držet vodítko) ale protože žijeme na samotě a teď teprve začíná chodit do "civilizace", tak občas musím počkat, až vstřebá všechny dojmy. Prostě si sedne a doslova se "diví": jéééé lidi, auta, kola, kočárky, jé pes... atd.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 07:48
- Nahlásit
Tak o tomhle mi vyprávějte U šib to bývá podobné (i když samozřejmě ne u všech). Tak to řeším šaškováním ve vzdálenosti na délku vodítka, což šiba nevydrží, rozběhne se ke mně a já se rozběhnu pomaličku dál. Po dvou třech dnech už je to přestane bavit a začnou chodit dobrovolně. Ale je to i nich individuální, takže myslím, že paničce nezbude, než vyzkoušet kde co a doufat, že něco z toho zabere
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 11:44
- Nahlásit
jak to tady tak čtu, tak to mám docela štěstí Eda obojek i vodítko přijmula úplně v pohodě, nijak nevyváděla. to až teď později máme problémy s chůzí u nohy...
|
Fanánek
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 13:29
- Nahlásit
ahojky koukam ze sou vsechni stenatka skoro stejny ja mam boxika , kterymu jsou tri mesice a trvalo to skoro mesic nez se naucil na voditku chodit, ted uz staci mirne zatahnout a rict jdeme a Fany jde. ale podle me to chce spoustu trpelivosti a nic se nesnazit delat nasilim, myslim ze by to mohlo mit opacnej efekt a pejsem by se zatvrdil jeste vic.
|
Evulik
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:26
- Nahlásit
Fanánek
Ma Fanánek tady galerii ? moc se mi líbí.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:30
- Nahlásit
POdle toho,jak nás učí na cvičáku,tak pokud pes neposlechne,tak pořádně škubnout,aby si pes zapamatoval,že takhle teda ne.Funguje to.Uděláš to jednou 2x.Když jsem viděla,jak pejsek po tomhle poslouchá,tak jsem čučela.Ale já tohle neumím.Asi moc soucítím se psem.Takže škubnu,ale ne nějak drsně.Fakt je,že funguje i tohle,jen to možná trvá delší dobu.Hlavně trpělivost
|
Fanánek
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 15:16
- Nahlásit
Evulik
galerii s Fanym nemám, protože nevim jak na to, ale kdyžtak poraď a já ji tady zřídim.
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 15:22
- Nahlásit
POdle toho,jak nás učí na cvičáku,tak pokud pes neposlechne,tak pořádně škubnout,aby si pes zapamatoval,že takhle teda ne.Funguje to.Uděláš to jednou 2x
Na štena preboha? Dvojmesacne????
Nam robil take hrozne sceny nas pes zo zaciatku, ze si to vedia predstavit iba ti co take podobne zazili...Treba trpezlivost a s citom trvat na svojom.
|
Evulik
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 19:24
- Nahlásit
Fanánek
Já tady galerii mám, ale dělá mi problémy se do ní někdy dostat a přidat fotečku. Pokud chceš, tak si založ galerii ( pokud ji tam už nemáš), na servru www.mujpes.cz. Tam je vstup do galerie daleko jednodušší. Ráda se tam do ní kouknu.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 19:32
- Nahlásit
abby
a kam chodíte na cvičák???
|