Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / 9ti mesicni Retriever - kolik krmiva
Autor Zpráva
mdiskuze
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 16:03
- Nahlásit

Zdravim. Jak casto a kolik krmiva (granuli) tomuhle plemeni davat? Mam doma odmerku na cca 0,7litru vody a davam ji plnou 2x denne. Neni to moc, nebo malo? Hafan ma 32kg a celkem slusne ambice pribrat ) - viz. posledni fotky na mych strankach (www.tvrz.wz.cz/site/Atys.html).

Jandula
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 16:30
- Nahlásit

mdiskuze
Dávám dvakrát denně, ale řídím se návodem na granulích, na pytli máš napsáno, kolik pes o váze 3é kg (dej bacha, už to začíná být dost) má dostat denně krmiva, pak zvážíš, kolik to tedy dělá na jednu porci.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 16:41
- Nahlásit

Záleží co to je za krmivo atd.jak píše Jandula a taky na zátěži psa, ale mně to teda připadá docela dost až příliš.

mdiskuze
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 09:12 - Změnil/a: mdiskuze
- Nahlásit

Takze nakonec to dopadlo tak, ze mu hodlam zkusit dat cca 2x denne plnou odmerku, ktera ma 0,5litru. Krmim ho primarne K9kou. Do toho mu cas od casu koupim Purinu (3kg). Ted mu K9ku prohodim za Royal Canin (nebo jak se to jmenuje) a az to zdlabne, tak dam zpet K9ku. Duvod mixu je to, ze v zadnych granulich neni vse. Myslite, ze takovy mix mu vadi? Podle me ne e.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 09:18
- Nahlásit

No nevím, já si teda myslím že je lepší vychytat, která značka psovi sedne a té se držet.

Jandula
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 09:21
- Nahlásit

mdiskuze
Záleží, jak silný má žaludek, moje retrieverka by měla průjem, já spíš radím nemixovat, vyber jedny kvalitní granule a kdyžtak mu přilepši tím, že mu občas dáš sýr, tvaroh... ale granule bych nemíchala dohromady... Hlavně, při přechodu na jinou značku granulí by měl člověk jeden den dávat 3/4 starých a 1/4 nových, poté půl napůl, pak víc nových a trochu starých a poté už jen nové... Zvaž si na váze, kolik ta odměrka plná granulí váží a uvidíš, jestli mu nedáváš moc...

Jandula
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 09:25
- Nahlásit

I ta odměrka o objemu půl litru se mi zdá moc... Netrap psa tím, že mu zbytečně cpeš víc žrádla než potřebuje a zvaž to žrádlo...

mdiskuze
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 09:49
- Nahlásit

Odmerka vyjde na cca 400g krmiva (na K9ce je psano, ze 100-200g na kazdych 10kg vahy) - coz si rikam, ze je teda tak akorat (ma cca 33kg - coz znamena minimalne 300g 2x denne). Vim, ze co chovatel - to nazor. Treba bracha ma 2 brazilske fily a prilepsuje jim jako ja. Vim o dalsich nekolika lidech chovajicich labradory a retrievery, kteri taky mixuji cas od casu krmivo. nikdo nema (ani po vic jak 5ti letech) zadne potize. Tak se spis ptam. Podle me mu to staci - rano se de probehnout do lesa a vecer taky. Pres den beha po baraku a vydej energie taky ma. Soused o mesic mladsiho labradora krmi stejnou davkou (dneska rano jsem s nim mluvil). I pres uvedene veci se domnivate, ze toho je na nej moc?

Jumi
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 09:53
- Nahlásit

mixování je věc názoru. Nám vet řekl, že máme mixovat, že je to lepší, takže našemu ZR mixujeme od malinka - každý pytel má jiný a nijak mu to nevadí.Naopak na začátku pytle žere vždy s větší cutí!

mdiskuze
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 09:58
- Nahlásit

Jumi
Ano - mam podobnou zkusenost a proto jsem se ptal. Vim, ze by se nemelo, ale take vim, ze spousta lidi to dela ...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 10:06
- Nahlásit

mdiskuze
Já taky přilepšuju, ale ne mixem různých granulí ale tím, že do stále stejných granulí přidávám na ochucení maso s vývarem a zeleninou, popř. tvaroh/jogurt apod. Dělám to tak s úspěchem už 10 let.
Jak říká Jandula, pes s dobrým zažíváním zvládne i mix různých značek. Citlivka může mít problémy. To poznáš.
Moje pažravky můžou mít taky všecko, ale přesto to nedělám.

mdiskuze
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 10:16
- Nahlásit

Zkusim jeste jeden pytel neceho lepsiho. Ja mam pro nej 2x az 4x do mesice pripravene mlete kureci maso, ke kteremu mu dam rejzicku, nebo testoviny. Takhle to dela majitelka CHS ze ktere jsem Atyho koupil - rikala, ze to maji radi a rozhodne jim to neskodi. Tak jsem od ni par kilo masa pejskovi koupil a na prilepsenou dostane obcas tohle. Je to takove veelke prilepseni

Jandula
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 10:38
- Nahlásit

Nevím, to dávkování je zvláštní... Na našem pytli je kolem 300 g denně na 30 kg váhy...
100 - 200 g na 10 kg váhy neznamená, že mu musíš dávat rovnou tu plnou dávku... pes teprve teď začne sílit, pak budeš mít psa o váze 40 kg a to mi na retrievera přijde moc... ale poraď se s chovatelkou...

brut
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 10:46
- Nahlásit

mdiskuze
Teda já se nechci plést, ale pokuď na pytli
K9ce je psano, ze 100-200g na kazdych 10kg vahy, tak to podle mně znamená denní dávku a ne jak ty píšeš
ma cca 33kg - coz znamena minimalne 300g 2x denne.

ppga
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 10:48
- Nahlásit

Tak ja neviem, či som to zle pochopila, ale dávať dve odmerky za deň mi príde veľa. Ak jedna odmerka váži 400g a odporúčaná dávka je 100-200g na 10kg, tak mi to vychádza, že denná dávka by mala byť 330 - 660g. Ak však dostane dve odmerky, je to 800g, čo je dosť podstatný rozdiel.

mdiskuze
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 10:57
- Nahlásit

Aha. Ja jsem to pochopil tak, ze je to 100-200 cislo na jednu davku ...

Marilyn
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 15:37
- Nahlásit

Ahojky, mému brzy 5 měsíčnímu LR dávám od 1 a půl roku kvalitní granule Royal Canin Junior a tak asi od 3 měsíce mu dávám jednou týdně tvaroh, jogurt nebo sýr. Granule mu odměřuji podle tabulky na pytly. Tyto granule prý obsahují vše, co momentálně potřebuje. Myslíte si někdo, že mu dávám málo? Nyní dostává 125g 3X denně. Váží 18 kg. Nevím, jaké jsou měřítka pro štěňata labradorů, ale prý je podvyživený. Mě se nezdá. Každá rada dobrá , moc díky

Jandula
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 15:46
- Nahlásit

Marilyn
Přijď na téma labradorský retriever a zeptej se Ketrin, ta má teď čtyřměsíční štěně LR, ale 18 kg mi nepřijde málo, teď může být samá ruka, samá noha, ale poté začne sílit.

Marilyn
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 15:47
- Nahlásit

to teda je, příjde mi hrozně dlouhý, jak kříženec jezevčíka tudíž opticky hubenější... díky jdu se pozeptat Ketrin

Jandula
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 15:52
- Nahlásit

Marilyn
A je s PP nebo ne?

Marilyn
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 16:10
- Nahlásit

Je s PP, tak uvidíme, co se z něj nakonec vyklube.

Jandula
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 16:13
- Nahlásit

Marilyn
Já jsem byla totiž takhle překvapená, když jsem si koupila fenku goldena bez PP a teď z ní je něco mezi štěnětem goldena a goldenem... Je mrňavá a váží asi 21 kg...

michalm
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 18:03
- Nahlásit

moje fenule si na granule zvykala asi mesic - a nez si zvykla, tak to byl jeden velkej prujem ted uz je v pohode, obcas prilepsuju masem, jogurtem, syrem... ale granule bych ji nemichal, vim ze by se z toho zase posr... a on pesan kterej uprostred chodniku vyhodi neco nechutne tekutyho co se neda uklidit neni nic moc

michalm
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 18:04
- Nahlásit

jo a ted mame nejakych 32 kg pri 18-22 mesicich veku... na proti retrivrum co potkavame je to lunt, ale podle toho co se mi podarilo poruznu najit, tak v podstate v pohode na jeji vysku

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 08:26
- Nahlásit

michalm
Tak to je velká holka, Sára asi bude neustále vypadat jako štěně...
A citlivá je jako Sára, vyzkoušela jsem všechny možný granule, vždycky týden dobrý a po týdnu problémy a taky mi každý říkal, proč to řešíš, no tak má občas průjem, no uklízení bylo humorný... takže teď jsem slevila ze superprémiovek na prémiovky (italská Alleva, která v ČR není) a je to naprosto dokonalý, jen nevím, co budu dělat po návratu...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání