Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / přeprava štěněte
Autor Zpráva
edna
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2006 19:44
- Nahlásit

Chystám se pořídit si štěně rhodeského ridgebacka, povezu ho od chovatele z Prahy do Pardubic a nevím, jak se připravit, aby byla cesta pro štěně co nejmémě stresující. Co vše si vzít do auta, do čeho psa dát? Předpokládám, že se mi třeba pejsek v aute počurá, možná i pozvrací. Poraďte, prosím.

pigie
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2006 19:46
- Nahlásit

edna
Pojdes sama? Lepsie je ist vo dvojici. Ja som bola so psom na zadnom sedadle, na ktorom bol natiahnuty igelit a na nom deka. Prebehlo to uplne v poriadku.

edna
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2006 20:16
- Nahlásit

Pojedeme dva. Máme s ním třeba zastavovat, aby se pes na chvilku proběhl a třeba vyčural? A co hluk? Nebude mu to vadit?

pigie
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2006 20:20
- Nahlásit

edna
Hluk nam nevadil, nas bol flegmos od zaciatku a auto v nom zanechalo taky dobry dojem, ze sa velmi rad vozi doteraz. Zastavky by som robila po dvoch hodinach. My sme cestovali presne dve hodiny. Nezabudni na pitie, ak bude cesta dlhsia ako tie dve hodiny. Ja som mala flasu aj misku pre istotu aj tak so sebou.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2006 22:50
- Nahlásit

Z Prahy do Pardubic je to v poho...
Já dnes vypravila do světa 4 štěňata-z Krkonoš 2 do Prahy, 1 do Havířova a 1 do Českých Budějovic...

sarax
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2006 02:25
- Nahlásit

Ketrin
už jsou pryč??chuděrkové malý
edna
my jsme vezli štěndo ve dvou z Plzně do Prahy..seděla jsem s ní vzadu a ani jsme nestavěli...prospala skoro celou cestu,nevadilo jí vůbec nic

shiba
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2006 19:40
- Nahlásit

Z Prahy do Pardubic? Vždyť to je kousek. Hlavně to nedramatizujte To bych ani nezastavovala, za chvilku jste doma. Jedině že by mu bylo špatně (začne slintat). A proč by se mělo počůrat, to nevím.

wensday
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2006 20:40 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit

Moc záleží na tom, jaké štěně bude povahy. My takhle převáželi dvě štěňátka pár měsíců po sobě a byl to rozdíl jako hrom. To první živější se pořád někaj drápalo a ke slovu přišla i nějaká ta hračka k zabavení, to druhé bylo zase vyjevené a jen sedělo a koukalo, skoro se ani nehlo. Je lepší být připravená na obě varianty. Takže i nějakou hračku, jestli má u chovatele nějaký hadřík nebo ručník, který si poveze s sebou domů tak i ten a asi jak říkají holky, nějakou deku na sedadlo, i když my třeba igelit neměli. Žádné štěně se v autě nepočůralo...
Možná nějakej vlhkej ručník, kdyby si přece jen ublinklo, ale chovatel je jistě zkušený a v den odběru už ho nebude krmit.....

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2006 21:20
- Nahlásit

Taky možná musí být člověk trošilinku zlý. Přece jen, i když je to štěňátko, si nemůže dovolit prošmejdit každý kout a vlézt řidiči na krk.

Erin
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2006 21:58
- Nahlásit

Mucholabka

je vidět,že jsi ještě neodchovala psí mimi srdcem

Ketrin
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2006 22:15
- Nahlásit

Mucholabka
????
Štěňata se odebírají většinou v 7-8 týdnech. na takové mimino má být člověk trošilinku zlý? Ten tvoreček jede poprvé autem a určitě neví, co si může dovolit. Snad je jasné, že jedou pro štěně aspoň dva - řidič a opatrovatel štěněte.

sarax
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2006 00:25 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit

Mucholabka
taky nechápu....protože naše štěndo leze fšude jezdíme s ním dva
a na cestu od maminy tuplem

pigie
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2006 01:50
- Nahlásit

Ja len dodam, ze pre steniatko som isla prvy krat v zivote, v cudzom aute, tak preto ten igelit. Inak mam pocit, ze deka bola vlhka, tak asi Hugo bol cune

shiba
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2006 10:29
- Nahlásit

Ketrin
Myslím, že to Mucholabka myslela dobře a musím s ní souhlasit. To štěně jistě neví, co si může dovolit (i když moje štěňata rozhodně při odběru nejedou poprvé autem), ale právě proto mu to člověk musí dát jasně najevo. Jsem zastáncem toho, že štěně se musí přiměřeným způsobem vychovávat od prvního dne, co přijde domů. Nejhůř pochodili ti, co si říkali "je malej" a když byl větší, těžko se mu vysvětlovalo, že dříve něco mohl a teď to nesmí

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2006 13:24
- Nahlásit

shiba
S tím souhlasím, spíš to Mucholabka blbě napsala a já blbě pochopila.

zuzka
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2006 18:48
- Nahlásit

my si Belu vezli od Pardubic ku Praze, takže podobná situace

jeli jsme dva, já byla s Belou vzadu, měli jsme tam deku na ní koš na prádlo, nějaké ručníky, hračky, miska s vodou, piškoty
nezastavovali jsme, jeli jsme rovnou

Bele se dělalo v autě špatně, zpočátku jízdu dost těžce nesla, já měla tílko (velká chyba), takže mě celou podrápala
pořád se drala někam pryč, střídavě byla u mě v klíně, v koši a na sedačce a do toho dost kňourala
cestou zvracela a čůrala, jednu chvíli dokonce spala

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání