Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Bígl v noci zlobí
Autor Zpráva
pavliina
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 08:19
- Nahlásit

Ahoj, mám doma skoro 8 týdenní štěňátko bígla. Doma jí mám už týden a problém je v tom, že jsem se už týden pořádně nevyspala. V noci se budí tak po třech, čtyřech hodinách, tak jí hned čapnu a běžím s ní ven vyvenčit. Pak jí trvá tak půl hodiny než zase usne ale nejhorší na tom je, že se vzbudí v pět hodin ráno a už jí nepřesvědčím, že se má ještě spát. Dá se s tím něco dělat nebo mi nezbyde nic jiného než si zvyknout na ranní budíček. Díky moc za rady a zkušenosti.

Martina
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 08:27
- Nahlásit

pavliina
Úplně si vybavuji moje kruhy pod očima. Noci probdělé, ráno stavy jak po flámu. Řekla bych, že Ti nezbyne nic jiného než si zvyknout na ranní budíček, jak píšeš. Kupovali jsme si psa s tím, že do postele teda ne !!!!!, pak už jsem tam fenku sama nacpala a prosila ať chrápe. Spala 5 hodin v tahu, což byl u nás ve třech měsících úspěch. Tím Ti nechci radit, abys brala pejska do postele. Tenkrát jsem si říkala, škoda, škoda, že není mateřská dovolená i na pejska.

Martina
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 08:38
- Nahlásit

pavliina
Ještě pročti tohle, tam jsem to řešila taky:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=1&topic=305&page=0#23

Ketrin
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 08:39
- Nahlásit

Já teď nastřídačku beru do obýváku na noc spát vždy jedno štěně. Aby si to vyzkoušeli, spát bez sourozenců a abych mohla novým páníkům říct, co asi tak mohou čekat. Já spím na sedačce a štěně u sedačky na pelíšku na zemi. Docela příjemně mě překvapují. Spějí cca od 23 hod. do 5,30 (to vstává manžel do práce, takže nás vzbudí, jinak by asi spali déle), štěně tedy vynesu ven čurat a ještě spíme tak do 7. Občas někdo v noci trochu kňučí a drápe se ke mně nahoru, ale když ho jemně položím, přidržím a chvíli na něj mluvím v tom smyslu, že spinkáme atd. tak se zklidní. Třeba si chvíli lozí po místnosti a s něčím hraje a pak zase zalehne na pelíšek.
Takže pavliina ono to chce trpělivost a pomalu zvykat na takový denní rytmus, jaký vyhovuje vám.

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 08:47
- Nahlásit

pavliina
to přejde, časem
Já za prvních několik týdnů zhubla asi 5 kilo, bohužel bez trvalých následků, kolem 5. měsíce špageta spala už v pohodě od večera do rána, než jsme vylezli z postele i my

Jandula
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 08:53
- Nahlásit

Ketrin
Aneb jako Robin... "ráno jsme si vzpomněli, že zapomněl proplakat steskem celou noc"...

Sára byla taky taková, večer usnula po desáté a chrněla až do rána, spíš já jsem plašila a kontrolovala jí, jestli je vůbec živá...

pavliina
Kde má pejsek pelíšek?

pavliina
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 08:56
- Nahlásit

Martina: Taky jsme si pořizovali pejska s tím, že do postele ne!!! A jak to vypadá? V šest hodin to nevydržíme a už je u nás v posteli, žužlá polštář nebo případně nás a my se modlíme aby na půl hodinky nebo na hodinku usnula
Pelíšek má u nás u postele, už jsem jí tam zkoušela dát ruku ale to si myslí, že tam má příjemnou věc na kousání, a abych obětovala vlastní prsty kvůli spánku tak to radši ty kruhy pod očima.

Jandula
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 08:57
- Nahlásit

pavliina
A dát mu do pelíšku hračku??? Sára první půl roku usínala s plyšovou opicí, sama si jí tam vždycky večer přinesla...

pavliina
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 09:06
- Nahlásit

Jandula
Má tam snad všechny hračky, zkoušela jsem jí tam dát i svoje tričko ale bohužel marně. Prostě v pět hodin ráno je konečná. Chápu, že třeba má zafixováno, že v tuhle dobu vstává ale jak jí ty hodiny mám posunout? Jak jí to vysvětlit? Když si jí nevšímám tak mi zdemoluje byt Je to strašně hyperaktivní štěně a že jsem štěňátka už měla dvě, sice NO ale to, co zažívám s ní jsem ještě nezažila Ale aspoň vím, že jí mám

Martina
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 09:20
- Nahlásit

pavliina
Odkrvená ruka z postele do pelíšku, to taky znám.
Je dobré, že to bereš s humorem. No, co jiného Ti taky zbývá co? Hodinky ji nijak neposuneš, nevysvětlíš. Přijde na to sama, časem jak píše fromeli. Vydrž, vydrž, aspoň teď nebudeš nikam chodit flámovat ne?

Gája
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 09:25
- Nahlásit

pavliina
Neboj, to se poddá. Mám bíglici a nikdy s ní v tomto ohledu nebyly problémy. Byli jsme k ní tvrdí (né mojí vinou) od první noci spávala sama ve své místnosti a někňučela, netesknila jen občas byly loužičky, ale to časem odeznělo. Tou samostatností nás všechny šokovala, ale je pravda, že není dodnes takový mazel, jako bývají jiní pejskové. Na dovolené jsme ji vzali k sobě do postele a zvykla se velmi dobře, trošku jsem měla strach, až se vrátíme domů a bude sama, že bude plakat a nebude chtít zůstat celou noc sama, ale byla opět v pohodě. V tomto směru mám super psa, nekňučí, neštěká, nedělá vůbec problémy, jen s tou poslušností je trošku problém. Zrovna včera jsme byli na cvičáku a usoudila jsem, že sice je to ten nejneposlušnější pes na cvičáku, ale zároveň nejkrásnější a můj miláček...Jóó, holka s bíglem si asi ještě užiješ, tohle je to nejmenší..

Jandula
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 09:45
- Nahlásit

pavliina
Tak uvidíš až bude starší... Sára mi paradoxně nejlíp spala coby štěndo, v sobotu a neděli vydržela třeba i do půl desátý... Teď se jí to v tý makovici nějak změnilo a o víkendu je už v sedm vzhůru, když jí vezmu do postele, tak vydrží neprudit ještě do půl devátý...

pavliina
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 10:09
- Nahlásit

Martina
Tak na flámy to fakt teď nevypadá ale já vypadám jak po flámu. Hlavně když mám odpolední a do postele se tak dostanu kolem půlnoci , to pak ráno vypadám fakt úžasně
S humorem už to beru, zkoušela jsem to už všelijak, plácala jsem jí po zadku, tahala za kůži na krku, křičela na ní, dělala uraženou, vrčela, fakt všechno Když to nejde, tak to nejde. Jednou jsem si jí pořídila, tak se musím starat ikdyž mě někdy stráááááášně točí
Ignoruje svoje jméno ale to si říkám, že je ještě maličká, kouše do všeho co vidí a kdyby mohla okousá mi i lustr

brut
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 10:42
- Nahlásit

Gája
pavliina
My máme doma taky hyperaktivku...sice ne bígla, ale na tom nezáleží. Od mala spí v jiné místnosti než my a postupně se naučil ráno v 6 vyvenčit a potom si ještě zdřímnout. Do té doby dost vyváděl. Ale je to o trpělivosti......nám to trvalo skoro půl roku.

Gája
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 10:45 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit

brut
Jo, jo, máme to všechny za sebou, projde si tím asi každý, ale u nás to byla fakt pohodička, teď venčím taky v šest ráno, ale o víkendu vydrží i do půl deváté... Jinak tě moc zdravím

Syska
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 11:12
- Nahlásit

Tak to mi přesně připomnělo tu situaci, první noc se štěňátkem. Já nevyspaná, malá každou chvíli vzhůru, kňučení, loužičky, úklid, Odkrvená ruka v pelíšku, chvíli klid a opět nanovo. Hrůza. Druhý den jsem vzala fenku do postele a od té doby byl klid, teď vydrží spát od deseti klidně do devíti do rána. Ale taky nenabádám k braní do postele...Jen já už si jaksi tu postel bez přítomnosti pejska nedovedu představit.

brut
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 11:49
- Nahlásit

Gája
Taky zdravím, můžeš si zase počíst...na obou tématech....
Brut už dneska taky vydrží...ve svým pelíšku, ale ze začátku to byla síla.....naštěstí jsme si ho přivezli o prázdninách a byli s ním v chatě, tak nebyl s vybíháním na čůrání žádný problém...ale do dneška nechápu, kde se v tak malém tělíčku vzalo tolik vody ( á 1/2hodiny čůral)......

Gája
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 12:14
- Nahlásit

brut
jo, jo, už tam běžím, štěňátka jsou průtokové ohřívače, ale všechno tak rychle uteče a já ráda vzpomínám na ten štěněcí věk..

Zdenka
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 13:15
- Nahlásit

Jo, jo s tou odkrvenou rukou a bolením za krkem bych mohla povídat,zvykla si na to, když jdeme spát, tak musím mít chvilku ruku v boudičce, ale pak hned usne a ráno mě vzbudí jenom na vyčůrání a šupky zas do boudičky ještě spinkat a to spí celou dobu, než udělám všem snídani, udělám si, co potřebuju a až když vstávají všichni, tak pak vyleze i madam.Podle mě to musíš vydržet a mít trpělivost a večer jí totálně venku zničit aby byla utahaná jak pes, pak by snad mohla spát dýl nebo si pak pořídit ten stroj, jak mají v tý reklamě.

abby
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 13:23
- Nahlásit

Tohle asi řeší každý majitel štěňátka.I my jsme si začali kvůli tomu brát malou do postele.Jinak by pořád lítala po ložnici a nenechala nás vyspat (je hrozně aktivní a kousavá).Postupně se to ale zlepšovalo.Teď už ji z postele nemůžu vyhnat.Pořád by jen chrněl.Tím nechci spaní v posteli někomu vnucovat.Protože my musíme pomalu řešit,jak ji v posteli odnaučit spávat.Dej jí pár týdnů a zvykne si,že musí spát i do rána.Pejskům trvá cca 14 dní než si zvyknou na nové prostředí,takže to bude taky tím.A fakt je,že je to nejlepší dieta

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 13:26
- Nahlásit

pavliina
Ahoj, mám doma skoro 8 týdenní štěňátko bígla. Doma jí mám už týden a problém je v tom, že jsem se už týden pořádně nevyspala. V noci se budí tak po třech, čtyřech hodinách, tak jí hned čapnu a běžím s ní ven vyvenčit. Pak jí trvá tak půl hodiny než zase usne ale nejhorší na tom je, že se vzbudí v pět hodin ráno a už jí nepřesvědčím, že se má ještě spát. Dá se s tím něco dělat nebo mi nezbyde nic jiného než si zvyknout na ranní budíček. Díky moc za rady a zkušenosti.
Přijde mi smutný s tím nepočítat dopředu.

Martina
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 13:50
- Nahlásit

Trotelchen
Přijde mi smutný s tím nepočítat dopředu.
Mě to teda smutný nepřijde. Pavliina už měla dvě štěňata a u těch to nezažila (jak píše), takže ji tohle asi překvapilo. Tak si píše o rady a zkušenosti.

pavliina
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 09:17
- Nahlásit

Trotelchen
Co je na tom smutnýho??? Takový lidi, co všechno znaj, všechno ví a všechno dělaj nejlíp mám moc ráda. To by se pak člověk nesměl na nic zeptat, protože pak by dostal vynadáno, že už to má vědět, že? Pardon "Pane vševědoucí".
Díky Martino.

Jandula
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 09:20
- Nahlásit

pavliina
Kliiid, my měli všechny psy v noci v pohodě už od štěněte, takže by mě taky překvapilo, kdyby najednou přišlo štěně, který v noci nespí...

Nerozčiluj se, za to to nestojí...

A s tím čůráním: pije v noci nebo ne?

pavliina
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 09:48
- Nahlásit

Ne, v noci nepije. Hned jak se vzbudí (strašně nahlas zývá, tak mi s tím vzbudí ), tak s ní jdu ven vyčůrat a hned jí dám zase do pelíšku, aby spala, to funguje právě do pěti a pak už mám smůlu. Dneska jsem s ní vstávala po dvou hodinách A když s ní nejdu, tak si uleví doma - to už jsem dneska taky zkoušela

Jandula
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 09:58
- Nahlásit

pavliina
A kdy pije naposled a kdy jí dáváš naposled jídlo?

Sára taky nahlas zívá, teď zrovna má období, kdy moc nechce spát, budí mě tím, jak neustále rajzuje po bytě...

pavliina
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 10:14
- Nahlásit

Tak naposled dostává tak v šest v sedm večer a taky tak pije. To si myslím, že je tak akorát, nebo myslíš, že bych měla dát naposled dřív? Mě by nevadilo kdyby rajzovala po bytě, ale ona nedokáže jen chodit, musí hned i škodit Teď mi zrovna nese pouzdro plný DVD asi chce nějakou kulturu
Co ty máš za hafana?

Jandula
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 10:24
- Nahlásit

pavliina
Retrieverku, teď je jí rok a půl...

No s tím pitím a jídlem si myslím, že je to tak akorát, fakt už nevím, čím by to mohlo být, ale ten močák má ještě malinkatý, tak to prostě asi nevydrží...

Zkus jí před spaním hodně unavit, večer na poslední vycházce s ní blbni, lítej, hraj si, prostě jí unav a třeba to bude lepší...

Martina
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 10:25
- Nahlásit

Jandula
Zkus jí před spaním hodně unavit, večer na poslední vycházce s ní blbni, lítej, hraj si, prostě jí unav a třeba to bude lepší...
Aby to nebylo jak u nás, celá rodina unavená, utahaná a fena svěží jak po vyspání.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání