| Autor |
Zpráva |
zabka
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2006 16:50
- Nahlásit
chcem sa opytat mozem gravidnej suke v 56dni davat vitaminy?myslim calcium.v knizke som sa docitala ze ked grav.suka velmy dychci a skrabe si nufak chyba jeje vapnik.dakujem
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2006 16:55 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit
pokud ma tyhle problemy-priznaky, okamzite zajdi na vet...nazyva se to eklapsie...vetsinou se ty stavy objevi po porodu pri nedostatku vapniku.....pokud se hned nejedna, pes muze umrit...
urcite se domluv se svym vetem....a procti si diskuzi "blizici se porod"
dej vedet
|
zabka
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2006 17:04
- Nahlásit
neviem to najst je to starsi prispevok?
a mozem jej doplnat vapnik teraz?
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2006 17:19
- Nahlásit
zabka
Šmankote, proč se nezeptáš veterináře, co s ní je???
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2006 17:23
- Nahlásit
Jinak to fórum je tady
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2006 17:31
- Nahlásit
To asi nebude popôrodná eklampsia: "Objevuje se náhle a příznaky bývají velmi zřetelné: neklid, kňučení, zrychlené povrchové dýchání, trhavé pohyby končetin a tělesná teplota přes 40 °C. Po několika minutách se dostavují silné křeče s hlavou zvrácenou dozadu."
Ak by ale bola, treba zabalom zrážať teplotu a hned to treba riešiť kalciovou injekciou (pri tom tablety nepomôžu)...
|
zabka
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2006 18:28
- Nahlásit
veterinar to pripisuje stadiu v ktorom sa nachadza ja len by som chcela vediet ci jej preventivne mozem davat calcium pre psi.pred porodom .dakujem
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2006 03:03
- Nahlásit
Dĺžka brezivosti je 57-70 dní. Obdobie zvýšenej potreby živín aj minerálov má suka teda dávno za sebou, toto nastáva zhruba v polovici brezivosti a zhruba týždeň pred pôrodom sa má výživná dávka prechodne znížiť zhruba na jej bežnú úroveň, čím sa práve eklampsii predchádza. Ale musí byť kvalitná, ľahko stráviteľná a je dobré ju rozdeliť na polovicu a kŕmiť 2x denne...
Dávka by sa opäť mala zvýšiť až po pôrode.
Preventívne sa teda práve príjem Vápnika(calcium) a Fosforu cca týždeň pred pôrodom dočasne znižuje, NIE zvyšuje.
Predávkovanie vápnikom, fosforom a vitamínmi skupiny D je nebezpečné.
|
zabka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2006 15:10
- Nahlásit
vdaka znamena to ze uz moze kedykolvek porodit?je v 56dni .dajte nejake rady ohladom porodu vela som uz citala aj veterinarom sa radila ale kazda rada sa zide.predpokladam vedsi vrh ona je z11steniat/zlaty retriver/diiiiiiiiiik
este sa chcem opytat pupocnu snuru ju mam nechat odkusnut i ju mam sama podviazat a odstrihnut?
mozte pridat aj zoznam veci ktore mam mat po ruke aby som na nic nezabudla.diiiiiiiiiiiiik 10000000000krat
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2006 16:29 - Změnil/a: jeje
- Nahlásit
Tak si prečítaj este napr. toto:
Teorie o psím porodu...
Jak můžeme nejlépe pomoci feně při porodu?...
Krytí, březost a porod...
Najlepsie to mas asi popisane v knihe "Zneněk Procházka: Chov psů"
Žabka, pamätám si:
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2006 17:05
- Nahlásit
Kedy bude rodiť, môže dnes, zajtra, ale najskôr o 3-4 dni, ak si myslíš, že bude početnejšie potomstvo, alebo aj neskôr... ale na to ti dá odpoveď suka sama.
Ak to nebude robiť suka a to bez trhania, či ťahania, tak to budeš musieť robiť ty... s tými šnúrami.
|
zabka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2006 18:14
- Nahlásit
jeje-aj ja sa pamätám vdaka je to asi jedine forum kde ma neposlu k veterinarovi ja uz som u neho bola sme dohodnuty ale zbieram vsetky dobre rady.
teraz mame goldenku a je to nas prvy porod tak mam strach viac ako ked som ja rodila.
este raz diik
potom ti poslem nejake fotky do tvojej galerie:-O
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2006 18:50
- Nahlásit
Už sa teším, nech Vám to dobre dopadne...
|
zabka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2006 19:10
- Nahlásit
Odčervení feny se provádí před krytím, v polovině březosti, týden před porodem a pak vždy když odčervujete štěňata.
to som sa tam docitala ja som ju odcervila len pred nakrytim myslis ze este raz mam?
teoreticky je tyzden pred porodom ale mozno aj dva dni pred porodom.
|
zabka
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 18:58
- Nahlásit
ahoj zatial nic chilka ma teplotu 37,5 vraj je uz porod za dverami pri takej teplote no neviem netvari sa vcera mala 38stupnou.tak cakame a mne sa zda ze dnes sa citi fajn lepsie ako vcera tak neviem zeby ticho pred burkou?
len svoju porodnu bednu si nejako nevsima asi sa jej nepaci.najskor porodi pod stolom alebo v kupelke tam sa jej paci.len nech stence preziju.zatial pa
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 20:00 - Změnil/a: jeje
- Nahlásit
Tak jej tu bednu daj pod stol. S odcervenim, som si to nevsimol, ze si pisala. Ledva vegetujem, mojej babizni vyrezavali tri nadory a celu noc piskala, teda uz predtym som sa nevyspal a teraz uz vobec. Neviem ci to je vhodne teraz robit, to odcervenie. Bezne tablety cervy (ak su) zabijaju a tie rozkladom v creve vytvaraju toxiny, ktore by asi baaabam neprospeli. Spytaj sa veta.
|
zabka
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 20:08
- Nahlásit
no uz to neriesim myslim ze tento tyzden rodime bednu ma 170krat170ta pod stol nevojde ale asi pred 10min.do nej vosla mozno preto lebo som tu pri nej .
Uz asi dva tyzdne dost dychcala ale dnes je uplne v pohode neviem mozmo jej steniatka niekam tlacili ale znelo to dychcanie dost hrozne dnes je prave naopak kludna tak neviem.
Dufam ze tvoja babenka bude O.k .drzte sa
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 20:23
- Nahlásit
No ved ten stol mozes strcit do tej bedne mozno...
Dufam aj ja, uz sa pekne rozpohybovala.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 20:43 - Změnil/a: shiba
- Nahlásit
zabka
Ta klesající teplota opravdu mluví o blížícím se porodu. Protože jsem většinou doma, měřím to málokdy, ale onehdá jsem měla honičku a denně musela od fenky odjíždět, tak jsem měřila a ejhle - teplota 37,3 se držela skoro 2 dny! To byly nervy
A místo na porod - naše šiby si dají říct a rodí tam, kde jim řeknu, ale akita si místo vybírala zásadně sama... např. v ložnici na koberci (všechno, co jsme se snažili dát pod ni, prostě vyhodila), pod stolem, kam se sotva vešla... prostě samá lepší místa
Držím palce!
|
zabka
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 07:29
- Nahlásit
dik,este furt nic teplotu mala vcera 37,3takze este trosku klesla uvidime dnes je mi jej luto uz nezvlada ani 10minut.prechadzku je jej teplo a hrozne dychci.Ale este furt papa takze neviem dnes ju strazi moj otec hrozne sa boji ze to nezvladne tak dufam ze pocka na mna .
tak cakam a cakam a cakam.........
Jeje-myslis ze by sme potom obedovali nad kotercom?
no to by sme zvysky mohli hadzat pod stol
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 07:59
- Nahlásit
Hehe, jediné miesto v byte, kde sa môžem v kľude najesť je psí pelech. Inde na taniere striehne mačka.
Dôležité je ale hlavne to, aby ste boli pri tom kľudný a nestresovali Chilku. Veď existujú telefóny, tak ich použi a tiež si dohodni veta, ktorému môžeš kedykoľvek zavolať a nejakú kamošku, čo to už pozná, aby si ten pokoj na duši aj mala...
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 08:13
- Nahlásit
zabka
este furt papa takze neviem
Nevím, jestli je to plemenem, ale moje holky se klidně budou cpát nejen těsně před porodem, ale i mezi jednotlivými štěňaty
|
zabka
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 18:17
- Nahlásit
ja mam tiez dojem ze chila bude rodit so zradlom v tlame
veterinara mam dohodnuteho dnes mala trosku vyssiu teplotu tak uz fakt neviem ja co pozorovat je to horsie ako ked som ja rodila uz to chcem mat za sebou neviem sa dockat cela rodina nam vyvolava ci uz niekedy mam dojem ze ju maju radsej ako mna.
v noci chodi k posteli k dveram do kupelne asi 10000za sebou nevie sa ulozit chuderka.tak cakam a cakam
este sa chcem opytat ako dlho treba steniatka ohrievat,chilka neznasa teplo tak mam prichystane flase.dik
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 18:44
- Nahlásit
No, steniatka, kým nezískajú schopnosť termoregulácie, musia byť odchovávané pri teplote 25-30 ºC bez prievanu...
|
zabka
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 15:51
- Nahlásit
teplota 36,7cakame a cakame a cakame
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 15:56
- Nahlásit
zabka
a furt nic???? hehe....ta te teda napina
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 18:38 - Změnil/a: shiba
- Nahlásit
zabka
Tak to už by se to mělo do 12 hodin spustit. Otázkou je, jestli to ví i fenečka
|
zabka
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 19:49
- Nahlásit
uz lezi v svojom koterci nahrnula si pod seba veci a ani sa nepohne.tak cakame a cakame a cakame
|
zabka
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 19:57
- Nahlásit
je to v pohode ze sa vobec nehibe?
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 20:07
- Nahlásit
Asi už má bolesti. Ale kdyby se ti zdálo něco hodně divné, tak volej raději veterináři.
|