| Autor |
Zpráva |
žofka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 13:26
- Nahlásit
Už tu bylo hodně řečeno o zájemcích o štěně. Nemůžu říct,že bych měla s lidmi někdy nějaký velký problém.Když se mi někdo nezdál,tak jsem mu prostě štěně nedala a tím to pro mě zkončilo.
Ale proč znovu otevírám tohle téma. Právě jsem dostala meil,který mě nadzvedl ze židle.
Znění: mám zájem o fenku,telefon,podpis.
Já k tomu nemám ani slov,jak jsem rozčílená,ikdyby si objednával člověk jakoukoli věc,vsadím se,že by musel použít více slov a slušnosti. Mě to připadne jak pěkně drzá provokace. Jenže nejhorší na tom je to,že někteří lidi jsou tak blbý,že v tom nic špatného nevidí.
No nic,sem si chtěla jen ulevit a vykecat se.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 13:51 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
Trošku jsem ta témata srovnala.
Z potenciálního zájemce si nic nedělej... A je pravdou, že to nemá smysl ani komentovat... Není k tomu co dodávat.
Naopak mám radost, že se mi ozývají zjemci o štěnda kamarádek a sami od sebe mi říkají, kam šťěňátka půjdou a jak mají velkou zahradu a kolik měli pejsků a v jakém věku a proč jim pejsci zemřeli... Hezký, jen je brzdím, aby to pak majitelce nemuseli opakovat podruhé.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 13:52
- Nahlásit
Garfield
taky na tom nevidis nic divneho?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 13:54
- Nahlásit
Jirikovo
Tvůj dovětek je dvojmyslný, nevěřím Ti ani nos mezi očima, proto nechápu, co měl znamnat.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 13:57
- Nahlásit
Garfield
muj dovetek byl napsan jeste pred tim, nez jsi svuj prispevek doplnila a zmenila
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 14:20
- Nahlásit
žofka
Proč se rozčiluješ?Měla jsi odepsat fenku mám,ptejte se.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 14:24
- Nahlásit
Garfield
Super,díky,trošku jsem zazmatkovala.
Abych pravdu řekla,ničemu se nedivím,vím,že to tak někdy chodí,že lidi jsou různí a že nělkdy mají psa jako věc. Nějak jsem to nikdy neřešila,ale tohle se mi zdálo opravdu silný kafe.
Nejdřív jsem si říkala,tak tobě odepíšu něco,co si za rámeček nedáš,ale pak jsem si to rozmyslela,za to mi to nestojí. A raději jsem si ulevila tady.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 14:25
- Nahlásit
Endy
Jako vtip dobrý
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 14:26
- Nahlásit
žofka
chyba, ten clovek potrebuje dostat za usi ...
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 14:27
- Nahlásit
žofka
Já takové výtlemy prostě ignoruju. Párkrát mi dokonce přišla podobná SMS na mobil.
Já jsem nedávno měla celkem nepříjemný zážitek se zájemci o štěně jakési asijské národnosti. Byla to rodina (mamka, taťka, dvě dcery), vypadali slušně, dobře oblečení, přijeli v drahém fáru a mluvili dost lámanou angličtinou. Chování měli více než slušné, ale když jsem jim řekla cenu štěněte, taťka prohlásil, že si ho vezmou, ale musím něco slevit. V té chvíli jsem prohlásila, že neslevím a vypsala jsem jim kontakty na dva chovatele v Praze, kteří mají také štěnata a třeba jim "sleví". V té chvíli následovala rodinná porada v jejich rodném jazyce a po deseti minutách se starší dcera ozvala, že štěně koupí ... ve mě by se krve nedořezal. Dost rezolutně jsem prohlásila, že už jim štěně nedám a stálo mě hodně úsilí, než tomu uvěřili. Pak jsem měla celý den špatný pocit z toho, že jsem xenofobní
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 14:34
- Nahlásit
Jirikovo
Možná,snad,ale nevěřím,že by to k něčemu bylo. Takové lidi se neponaučí a určitě takovýmto způsobem uspějí třeba tam,kde mají o zájemce nouzi.
Ano já taky a nebude to první ani poslední meil,který budu ignorovat. Za poslední měsíc už to bude nejmíň pátý. Není nad to,když si člověk může vybrat,komu odpoví a kdo mu za to nestojí.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 14:36
- Nahlásit
Jirikovo
Možná,snad,ale nevěřím,že by to k něčemu bylo. Takové lidi se neponaučí a určitě takovýmto způsobem uzpějí třeba tam,kde mají o zájemce nouzi.
Zet
Ano já taky a nebude to první ani poslední meil,který budu ignorovat. Za poslední měsíc už to bude nejmíň pátý. Není nad to,když si člověk může vybrat,komu odpoví a kdo mu za to nestojí.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 14:38
- Nahlásit
žofka
Mně zase kdysi dovedl manžel známého s celou rodinkou.Po shlédnutí štěňat prohlásili,že si tedy vezmou fenečku a chtějí jí ZADARMO.Dají mi pak od ní naoplátku štěňátko.Ani jsem nic nevysvětlovala,jen jsem nechala manžela,ať si je vyprovodí.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 14:52
- Nahlásit
žofka
Žofko, dneska je doba tak uspěchaná, že je hodně lidí zvyklých psát jen takové stručné věty, protože si myslí, že to stačí a nepřijde jim to nějak trapné. Bylo to přeci stručné a výstižné, ne? Možná jenom chtěl, aby jsi mu napsala, že tedy fenečku máte a on by se pak třeba rozepsal. Na co by se rozepisoval, když bys mu třeba potom napsala, že fenka není? Ztráta času pro něj... Chápu, že takovým lidem své štěně nechceš dát, ale zkus se na to dívat trošku i z jiné stránky a neodsuzuj ho.
Pravda, dost dobře nechápu, proč psal telefon...to abys mu zavolala ty? On má snad zájem, ne? Asi si myslí, že ty nabízíš, tak se musíš snažit... no i takové znám...
|
moll
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 14:58
- Nahlásit
pokud to bylo číslo na mobil, tak třeba čeká sms, že fenka je v nabídce a ať se tedy přihlásí o další podrobnosti. jako počáteční kontakt mi to divný nepřijde.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:02
- Nahlásit
moll
hm, mě taky ne.
|
Fanánek
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:09
- Nahlásit
Někdy se chovaj divně i chovatelé. já si před 14 dněma jela pro štěňátko a tak strašně se mi líbilo, že jsem se rozhodla dát o pár stovek víc. chovatel je odmítl a dal mi ještě pytel žrádla do začátku. až doma jsem nad tím dumala jestli neni něco v nepořádku. no zatim je můj miláček naprosto v pořádku, zlobí taky dostatečně. třeba jen nepotřebuje peníze.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:58 - Změnil/a: shiba
- Nahlásit
Endy moll
Naprosto s vámi souhlasím.
Každý není muťuťu ňuťuťu, ale to neznamená, že nebude mít psa rád a pes s ním nebude mít fajn život. Nereagovat na takový mail mi přijde trochu namyšlené Odkopnout někoho na základě jedné zprávy... no nevím. Když mi přijde mail stylem "my bychom tak rádi šibí holčičku klásnou režavoučkou miloučkou", je to pro mě daleko odpudivější. Přesto odpovídám všem. Je to slušnost.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 16:37
- Nahlásit
Jak vidím,každý na to máme svůj názor.
Ano slušnost je odepsat na slušný meil. Tohle za slušný meil prostě nepovažuju.Prostě to tak vidím a cítím.
Navíc už toho tady na toto téma bylo řečeno tolik,že myslím není co dodat. Pokud zájemci prostě pejsek nestojí ani za to,aby se o něho víc zajímal,tak bohužel. A psát SMS to už teda vůbec ne. To mě připadá,jak kdybych se těch lidí měla doprošovat a to teda fakt nemám zapotřebí.
A že bych byla namyšlená,to si tedy nemyslím,jen chci pro své štěnda slušné páničky a dobrý nový domov. Takže jak se mi kdo jeví,tak s ním zacházím.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 17:01
- Nahlásit
žofka
Bylo snad v tom mailu něco neslušného?
|
Aminka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 17:05
- Nahlásit
Žofko a nepsala jsem to náhodou já? Já píši taky tak stručně.
Žádné omáčky. A chovatel mi odepíše nemám. Nebo napíše mám a to pak už mám milión otázek.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 17:09
- Nahlásit
Aminka
Tak tak.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 17:55
- Nahlásit
žofka
Když jsem sháněla fenečku,reagovala jsem emailem na inzerát.Vypsala jsem tam všechno o tom,do jakých podmínek by štěndo šlo a chtěla jsem vědět bližší informace o rodičích a štěněti.Nedošla mi žádná odpověď.Možná budeš namítat,že jsem si mohla zavolat,ale mně už se ani nějak nechtělo,když jim nestálo za to poslat odpověď.
Na Tvém místě bych opravdu odepsala,že štěně mám a ať se ptají dál.Podle další odezvy bys poznala,jak vážně to se štěndem myslí.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 18:14
- Nahlásit
Fanánek
dostala jsem od chovatele také krmení ( 3 kg eukanuby) a ještě vodítko a obojek ( už na něm uměl chodit , bylo mu 10 týdnů) a fotky a tabulku jak přibýval na váze a....... , stál 1 EU , nenapadlo mě nabídnout víc
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 18:26
- Nahlásit
Já taky moc nejsem na to ťuťuňuňu při kontaktu s lidmi i když se jedná o pejsky. Email mi připadal v pohodě, sice stručný, ale chtěl vědět, jestli je fenka. NO tak bych odpověděla že jo a čekala bych... Ale jasně, je to věc každého.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 20:25
- Nahlásit
jj, taky mi na nabádku psů z útulku poslali mejla Dobrý den, máte ještě fenku? a dokonce bez podpisu a telefonu
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 20:35
- Nahlásit
Mucholabka
To dobrý den bych taky brala
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2006 08:24
- Nahlásit
žofka
Já jsem zažila opačnou situaci, když jsem měla zájem se na svou budoucí fenku chovatelky vyptávat, dala mi najevo, že nemá moc času na nějaké telefonáty. Je mi jasné, že není nad osobní kontakt, ale když se jedná o vzdálenost 100 km, tak prvotní co udělám, je, že prostě zavolám a vyptávám se. Vše nakonec dopadlo dobře (klepu na dřevo) a pejsa je zdravá a krásná, ve své tehdejší nezkušenosti jsem možná měla víc štěstí než rozumu a taky jsem nechodila na cz-pes. Prostě jednoho krásného, slunného, srpnového dne jsme pro psa přijeli (nevěděla jsem o něm nic bližšího) a tak jsme si ho odvezli. Doma už měl připraveno vše potřebné, dnes si říkám, že jsem byla příliš unáhlená, ale jak říkám, měla jsem štěstí a pes je OK (zatím). Jen mě překvapilo, že paní bylo celkem jedno, do jakých rukou se štěndo dostane, ale možná taky ne a udělali jsme se svojí rodinkou na ni dobrý dojem. I když asi profík chovatel se tak nechová.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2006 09:09
- Nahlásit
Když jsem sháněla hovíka, věděla jsem o nich skoro všechno, však jsem čekala deset let, až budu mít správné podmínky na vysněné štěně. Ale vůbec jsem netušila, kolik takový pes stojí.
Takže když jsem na webu našla nabídku na poslední štěně z vrhu, napsala jsem chovatelce prostý dotaz, kolik ono štěně stojí. Kdyby mi napsala že 20 000,- sháněla bych dál. No nechtějte vědět, jak jsem dostala vynadáno! Sice jsme se později domluvily a navázaly na stejné vlně, ale to vynadání ve mě zůstalo. Proč bych se vlastně měla vyptávat na psa, když rozpětí cen je široké a já nevím, zda o kterou cenovou kategorii se jedná v daném chovu? Nicméně jsem se naučila(!) být mazaná a při dalších dotazech už jsem se na cenu hned tak nezeptala. Myslíte, že se nenaučí i ti hajzlíci? Ale naučí, podají vám dotaz v krásné omáčce, na návštěvě štěňátek budou vyprávět pohádky a jak pak pes dopadne...Obzvlášť tací překupníci, ti kupují štěňata jak na běžícím páse, ty vás opijí rohlíkem. Našinec, co si kupuje prvního psa holt ty finty nezná.
|
VlastaK
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2006 10:36
- Nahlásit
Pokud bylo znění e-mailu do slova a do písmene takové, jak píše žofka, asi by mě to taky namíchlo a ten člověk by neměl mou důvěru. Můžu mít málo času, ale takový základ jako Dobrý den a závěr Děkuji za zprávu nebo alespoň nashledanou, to by měl zvládat každý trochu civilizovaný člověk. takovému člověku bych své štěně taky nesvěřila.
|