| Autor |
Zpráva |
Rampa
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2006 21:16
- Nahlásit
chtěl bych se zeptat jestli chodit k veterináři se štěnětem na preventivní prohlídky a když tak jak často v současné době mu je 14 týdnů a je očkován proti psince a parviroze.... také jsem mu dával prášky na odčervení.....
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2006 22:51 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit
Rampa
dobrý vet by ti měl říct, kdy byste se měli vidět příště, jestli máš čekat nějaké záludnosti
popravdě já jsem se štěndem chodila jen na očkování a když se něco dělo (např. ulomený mléčný špičák)
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2006 22:53
- Nahlásit
taky chodíme na očkování,který máme naplánovaný..v očkováku je rozepsáno kdy odčervovat,takže chodím jen na očkování,běžný věci jako drápky stihnu u toho,a jinak jen při havárce jak píše zuzka
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2006 18:22
- Nahlásit
jestli je mun 14 týdnů trak je něco kolem 3 měsíců že jo?? Tak to ještě asi nemáte všechny očkování že jo?? Poslední je vzteklina a pak záleží na vás jestli dáte prcka očkovat proti borelioze atd. atd. jinak pak další návštěva je po všech očkováních až v jednom roce.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2006 19:07
- Nahlásit
Shadow
prosím tě,proč v jednom roce??to nechápu...očkování proti vzteklině je po roce od očkování,takže to vychází cca v 16-17 měsících...na ročí kontroly jsem chodila s dětma...
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2006 10:02
- Nahlásit
sarax
v jednom roce věku má být návštěva u veta prostě kontrola, domluvení se na přeočkování atd. atd. možný je že tvůj veterinář to nedělá, u nás to tak je, řekla jsem jí co vím já, ale myslím že nejlepší bude když se poradí se svým veterinářem a ten jí řekne kdy bude nejepší znovu přijít
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2006 10:21 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Řídili jsme se přesně pokyny veterináře, po vzteklině bylo až přeočkování v těch 16-17 měsících, jak píše Sarax. (přesně rok po očkování (rok po těch kombinacích, ne po vzteklině. My jsme přišli rok po vzteklině a dostali jsme vynadáno, že jdeme o dva týdny pozdě))
Žádné preventivní prohlídky nám vet nenavrhl ani nenařídil, taky na žádné nechodíme. Stejně je ale tak 1-2x do roka nějaký malérek, tak pejska vet vídá.
Při příležitosti přeočkování vet provádí (aspoň u nás) taky celkovou prohlídku.
Jo, odčervování si sleduju sama, zajdu jen pro pilulky, odčervuje se celá smečka naráz.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2006 19:16
- Nahlásit
aren
My jsme přišli rok po vzteklině a dostali jsme vynadáno, že jdeme o dva týdny pozdě))
Nechodím k veterináři pro to aby mě vynadal a nebo jinak peskoval jako nějaké dítě.Pan veterinář zřejmě zaspal dobu. Veterinární služba je placená služba a mohu se rozhodnout kdy a jak jí využiji. Překročení přeočkování (vakcinaci) o 2 týdny není vůbec žádný problém. Vakcíny, které jsou v současné době na trhu v ČR drží dostatečně velký titr protilátek v krvi psa ještě několik měsíců po roční lhůtě k přeočkování. Takže já bych si tedy nenechala od veterináře peskovat.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2006 20:28
- Nahlásit
dorfa
Nééé, prosímtě, neber to tak dramaticky. Když říkám vynadal, myslím upozornil. Máme s vetem docela dobrý vztah a určitě se necítím jako plísněné dítě.
K dobrému vztahu též patří občas trochu humoru, například "ivyjedna, jdete pozdě".
Veterinární služba je ovšem placená služba, a já ho platím nejen za to, že nám něco píchá, ale taky za to, že ví kdy se to má píchat, a taky za to, že mě na potřebné věci upozorní. To je jeho práce, a já jsem ráda, že mi říká, co je pro mé psy nejlepší a kdy a jak. On to totiž studoval, já ne. Že zaspal dobu, se nebojím.
Takže v poho.
|