| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Bře 2005 07:31
- Nahlásit
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Budu mít štěně, ale zůstalo mu prý v břiše jedno varle, někteří říkají, že mu to na zdraví neuškodí, jiní že ano. Čemu mám věřit???
Chci ho jen pro radost, ne na výstavy... Děkuji moc, potřebovala bych odpověď do 17.3.05. Můžete psát i na mail - bbordux@centrum.cz[b][/b]
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2005 08:23
- Nahlásit
Anonymní
jestli chceš mít pejska jen pro radost tak to nevadí.Zdravotní potíže mít nebude.Někdy se i stane že to varle ještě sestoupí.Jde o to jak je starý?
|
jana33
|
# Zasláno: 15 Bře 2005 09:22
- Nahlásit
Uvádí se, že u nesestouplého varlete je vyšší riziko rakoviny. Hodně záleží na tom, kde varle je, jestli zůstalo v břišní dutině nebo je v třísle, břicho je rizikovější kvůli větší teplotě. Dřív se doporučovalo varle vyndat, dnes už je to trošku jinak. Můj labrador má také sestouplé jen jedno varle, druhé zůstalo v třísle. Náš vet, kterému opravdu věřím, mi řekl, že by pejska kvůli tomu zbytečně neotvíral, nesestouplé varle se jen pohmatem musí hlídat, pokud by se začalo zvětšovat, tak samozřejmě pak je operace na místě. Jinak nám říkal, že u větších pleme bývá i te problém, že pokud varle zůstalo v břiše, může být scvrklé a špatně se hledá. Ale jestli je štěndo ještě malé, dá se sestoupení varlátka pomoct i masáží - samozřejmě není to zaručené.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2005 10:59
- Nahlásit
Kamarádka má asi zhruba 12letého voříška střední velikosti. Asi do deseti let žil s nesestouplím varletem max. spokojený život. Pak začlo putovat a muselo ven. Operace proběhla bez jediného problému a pes dál pokračuje ve spokojeném životě. Takže bych se toho také nebála. Chce to jen spolehlivého veterináře, který to bude při pravidelných prohlídkách hlídat
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Bře 2005 13:00
- Nahlásit
Děkuji vám Oddechla jsem si.
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2005 19:06
- Nahlásit
Souhlasím s FiStem
jen jedna věc, nesestoupené varle se dá někdy poměrně snadno vymasírovat do pytlíku poraď se s nějákým veterinárním lékařem, určitě Ti o tom řekne více. U nas na cvičáku tak vymasírovali psu varle a pak normálně skládal zkoušky a chodil na výstavy
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2005 19:14
- Nahlásit
ala_baionette
myslíš že nesestouplý varle psovi vadí ve skládání zkoušek?
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2005 19:17
- Nahlásit
birma
i já se chtěla zeptat.Jedině tak kdyby jel psík někam na svět
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2005 19:41
- Nahlásit
Jasně, že chovný být nemůže, ale to mu snad nemůže bránit v jiných výkonech
A většina těch veterinárních amatérů na netu přeci říkala, že kulka musí být pod lékařským dohledem, tak o co jde?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2005 20:16
- Nahlásit
FiSt
Tak třeba Altar má jednu kulku v břiše - myslíš že mu to v něčem vadí?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2005 20:24
- Nahlásit
ala_baionette
birma
stremka
FiSt
nefer
Když si čtu diskuzi a otázky vás 5, tak mi to vhání trošku úsměv na rty. Občas přemýšlím, co by si u takovéhle diskuze myslel někdo, kdo o tom nic neví nebo je nepejskař
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2005 21:20
- Nahlásit
Eimy
a v čem je problém.Snad říkáme svůj názor
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 07:48
- Nahlásit
stremka
Neříkám, že je v něčem problém, ale zkus si to přečíst, jako nezúčastněnej člověk... ;)
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 08:21
- Nahlásit
FiSt
Tak to je škoda, že jsi nepřestal plýtvat slovy ještě včas.
Kulka v břiše může vyvolat problém a také nemusí, v 99% případů se také včas vyndá, když se problém předpokládá. V normálním životě psovi prostě ale nevadí. Tohle nejsou žádná laická veterinární moudra, ale fakta. Bylo řečeno dost jasně, že to musí sledovat veterinář, takže tady nedělej bububu, všeználku
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 08:24
- Nahlásit
musím souhlasit s FiStem,vesele si objevujte Ameriku,od toho to tady přece je.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 08:30
- Nahlásit
víte co? tak za veterinářem radši ani nechoďte a psa nechte svému osudu. možná by nebylo od věci zrušit i celou diskusi o zdraví, ať si tady nehrajeme na vety
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 08:33
- Nahlásit
nefer
To bys pak mohla zrušit skoro všechno, abychom si nehrali na vycvikáře, na právníky, na etology...
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 08:37
- Nahlásit
Eimy
a v čem je problém? tak to zrušíme - pak začnou slavní začátečníci určitě chodit za slavnými odborníky
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 08:39
- Nahlásit
Ne ne ne, nic nerušit!!! I když se tady občas někdo do někoho naváží, tak se člověk nezkušený, (jako jsem já, mám prvního pejska), něco přiučí a dozví. I když některá témata jdou trošku mimo mě, protože nevím, která bije ráda si to přečtu. Víc hlav víc ví a každý má jinou zkušenost nebo názor. Ale mám pocit, že se za chvilku bude někdo bát na něco zeptat, že ho hned nějaký chytrolínek ukamenuje
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 08:40
- Nahlásit
nefer
"provlém" je v tom, že o nějakým problému muže vědět víc i ten laik, kterej se s tim setkal u svýho psa, než vet, kterej to bude znát jen z knížek a uvidí to poprvé v životě, ale možná to není pravda a někdo mě opraví
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 08:48
- Nahlásit
Eimy
kuš babo (neprovokuj)
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 08:56
- Nahlásit
nefer
Já sem provokatér od přírody
Ale co myslíš, kdo ví víc o cukrovce a životě s cukrovkou? Doktor a nebo člověk, co tu cukrovku má? To by ostatně mohla být otázka pro všechny
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 09:04
- Nahlásit
Takhle se to nedá brát. Zatímco doktor se s cukrovkou setkává třeba denně, pacient se může soustředit pouze a jen na braní léků a držení diety a víc o své nemoci nevědět nic. Já třeba o lidských nemocech také příliš nevím, ačkoliv mě sestra plně zásobuje informacemi z nemocnice. Ještě míň než o nemocích vím třeba o vnitřních orgánech a jejich funkcích. Ale jakmile má problém některé z mých či známých zvířat, už se letím vyptávat na veterinu, listuji v moudrých knihách, na internetu a sbírám všechny možné informace. Naposledy jsem byla jen čipovat a dozvěděla se tolik nových věcí o očkování a o kloubech...
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 09:05
- Nahlásit
...ačkoliv mě teď napadlo, že to podstatné ví i ten pacient, co se příliš nezajímá...ale to už je trošku mimo
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 09:25
- Nahlásit
nefer
No právě, že on toho ví spoust a ani si to nemusí uvědomit. Bude vědět, co muže a nemuže jíst, i když mu to nikdo neřekne, protože se mu potom třeba udělá zle a budese tomu vyhýbat... No, ale to je zase o něčem jiným...
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 09:38
- Nahlásit
Eimy
souhlasím s tebou.Cvičila jsem nejem psy ale i jejich páníčky a kolikrát jejich názor byl vekým přínosem i když sotva poznali kde má pes ocas a kde hlavu.Podle mě se stane pejkař pejskařem když hltá informace všeho druhu a ty správné si vybere a aplikuje v praxi.Jako holka(začínající v kynologii)jsem se vždy vetřela mezi diskutující pejskaře na cvičáku a uši natažené a mozek zapnutý na 200%.A myslím že se mi to vyplatilo.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 09:50
- Nahlásit
stremka
No my když jsme ve škole v managementu probírali rozhodování, tak jedna metoda pro výběr variant byla taková, že se ptalo na názor i uplných laiků, protože ti kolikrát vidí tu věc z úplně jiné strany, protože se na to nedívají až tolik odborně.
Když to takčtu tak je to popsaný hrozně divně... Ale v podstatě si kolikrát laik, kterej tomu nerozumí všimne podstatnější věci než člověk, kterej tomu sice rozumí, ale soustředí se už na uplně jiný věci...
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 09:56
- Nahlásit
Eimy
co je popsaný hrozně divně- NEROZUMÍM
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 10:05
- Nahlásit
stremka
No my když jsme ve škole v managementu probírali rozhodování, tak jedna metoda pro výběr variant byla taková, že se ptalo na názor i uplných laiků, protože ti kolikrát vidí tu věc z úplně jiné strany, protože se na to nedívají až tolik odborně.
No, když jsem uvažovala o tomhle, co jsem popsala, tak mi to přišlo nesrozumitelný
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2005 10:08
- Nahlásit
Eimy
nee.Je to v pohodě.Já to pochopila a někdy mám dlouhé vedení
|