| Autor |
Zpráva |
andull
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 19:26
- Nahlásit
mam dotaz, znate nekdo p. Bohuslava Antoše z Brna?? zajima me jmeno jeho fenky a z ktere ch.stanice je. Mam moznost mit od nej stene, ale zatim jeste nevim... Dekuji )
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 19:54
- Nahlásit
andull
Já mám taky australáka, ale od jinud. Zkusím se ti poptat. Máš jistotu, že je štěně s PP? Vím, že budou štěňátka i u jiných chovatelů. Zjistím a ozvu se.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 19:57
- Nahlásit
andull
a on ti neřekl název svojí CHS???to je divný ne?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 20:15
- Nahlásit
andull
Teď sem zjišťovala co a jak. Australáků moc není a lidí, co se o ně zajímají, tak těch je snad ještě míň. Musíš si zjistit jméno chovatel. stanice a fenky - celé jméno tj. i s koncovkou např.:Bruttus Elbrus Blue Heeler ( Blue Heeler je jméno chov. stanice a je důležitý pro další identifikaci) . Zkus zavolat panu Antošovi a zeptej se ho. Pokud ti nebude informaci chtít podat, tak je nedůvěryhodný. Jo a ještě je důležitá cena za štěně. To se zeptej taky.Pokud je štěně bez PP, tak bych si ho nebrala. Zase tolik psů tohoto plemene tady není, a pokud vím, tak mají všichni papíry. Bez PP bych se bála, že je to křížený ještě jiným psem. Jinak jestli chceš, tak pod "člen" u mého jména je e-mail, tak se ozvi tam. Zatím pro tebe víc udělat nemůžu.
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 20:38
- Nahlásit
http://forum.lide.cz/forum.fcgi?akce=forum_data&fo rum_ID=28565&auth=dCrlO1mAz1s4
to je přímo fórum o australákách.Jméno tohohle chovatele mi je povědomí z klubu,ale australáka nemám takže osobně ho neznám a nic o něm nevím,ale australáky má s PP určitě.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 20:43
- Nahlásit
http://pejsci.czechian.net/nabidka/body.htm
Ač to není australák, vypadá tak.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 20:44
- Nahlásit
mno aspon že toho pána někdo zná..když nabízí štěndo a nejsou žádný infa....fakt je to divoký
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 20:59
- Nahlásit
Mucholabka
no podle fotky to vypadá jak australák,jeden z rodičů určitě australák byl,víš o tom psovi něco bližšího?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 21:01
- Nahlásit
arsiela
Vypadá, ale má jemnější čumák. Nevypadá jako čistý.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 21:10
- Nahlásit
On je celkově menší než australák, ale když jsem ho viděla poprvé, úplně mě trkl. Vím to, co je tam napsané, protže jsem to psala já. Strašně hodný pes, někoho by si zasloužil. I děti by snesl-pokud by snesly ony jeho.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 21:11
- Nahlásit
O jeho rodičích nevím nic. Mám se v pátek poptat, jak se do útulku dostal a jestli o něm něco neví?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 21:12
- Nahlásit
Mucholabka
jak je asi starej???vypadá moc hezky
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 21:14
- Nahlásit
Netuším. Ale asi do pěti let. Moc jsme se o něm nebavili, je jich tam na mě moc a každý se něčeho dožaduje.
|
andull
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 21:18
- Nahlásit
zitra se jdu na to stene kouknout, volala jsem a v inzeratu uvadeji jen tel. na pevnou a dvakrat nebyl p.Bohuslav doma a yvedla to jeho zena a ta mi ani nedokazala rict z jake je ch. stanice )) ze mam zavolat vecer a domluvit se s manzelem, tedy a p.Bohuslavem. Ten sice vice vedel, otec stenete je Windwarriors Flying Force od pi.Daňkové (ch. s. Cidabro), ale matku jsem si neztihla zapamatovat, mluvil velmi rychle...jsem take z Brna, tak pro me neni problem se s nim setkat, ale tak se dodatecne ptam...
o ACD dlouho uvazuji, a tak uvidim ) mam sice vyhlidlou uz jinou ch. stanici, ale kouknu se na stene a jaka je matka )
ale vsem moooc dekuji ))))
|
andull
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 21:33
- Nahlásit
jinak znam snad vsechny ch. stanice co chovaji ci odchovaly stenatka ACD a nebo jen vlastni fenku, ale stenatka teprve planuji ) hodne se o ne zajimam a je jich docela hodne tak treba:
Cidabro, Bullit Star, z Česlova, Causa Vivendi, Cinderella´s Ranch, z Lodice, Kazari ToYo-Ken, z kraje Lichnice, Blue Heller, Alotrium, Shamanrock, Gold Florén, Balmoral Moravia a z Denveru....
ale ani jedna neni v Brne a to me prijde divne, protoze stene je s PP ) ale zitra se vse dovim...
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 22:10
- Nahlásit
takže jsem zapátrala ve zpravodaji málopočetných pod které australák spadá a p.Antoše jsem tam našla jako majitele feny Axia z Denveru.Teď by ta fena byla tříletá,takže by štěňata teoreticky mohla mít,jinou fenu jsem ve spojitosti s jeho jménem nenašla,ale to neznamená,že nemůže jinou mít.V tom zpravodaji taky není všechno.Pokud to aspoň kapku pomůže...Mucholabka
dyžtak pokud budeš mít čas tak se zeptej,děkuju moc
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 23:00
- Nahlásit
andull
Držím palce!!
Mucholabka
Až něco zjistíš, prosím, dej vědět. Díky!
|
andull
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 22:35
- Nahlásit
jeste se chci zeptat, je bílá barva u ACD povolena?? tedy bile znaky na hlave a na hrudi ) moc diky )))
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 10:52
- Nahlásit
andull
Máš na mysli u červený formy nebo u jiný? A jaký byli štěňátka? A už znáš jméno chovatlský stanice p. Antoše? Popis: Modrá varianta - modrá, modře skvrnitá nebo modře tečkovaná, s nebo bez jiných skvrn. Povolené jsou modré, černé a žluté na hlavě. Červená varianta - červeně tečkovaní, s nebo bez barevných skvrn na hlavě.
Jinak řečeno, červená varianta nemá úplně bílé skvrny spíše takové tečkované na bílém podkladu. Modrá varianta může mít maličkou skvrnku na čele. Podívej se do galerie, tam je Brut ( modrá forma), má křížek na čele. jinak se koukni na australáky na www. Tam uvidíš jak vypadají dospělí v obou formách. U štěňat dochází k vybarvení postupně, protože se rodí bílá.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 17:57
- Nahlásit
Lidičky, já s tou paní dneska byla, ale měly jsme toho na probrání víc a nějak jsem k Bodymu nedošla...já to měla na papíře, abych nezapomněla, ale čas kvapil...příště, fakt.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 18:23
- Nahlásit
Mucholabka
Věříme ti
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 18:31
- Nahlásit
brut
Teď nevim, jak to myslíš...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 23:34
- Nahlásit
Mucholabka
¨Nehledej v tom nic špatného. Že jsi zapomněla, to se stane každému. Mně jen zajímá, vše o pejskovi. Rovnou ti říkám, že k 9měsíčnímu australákovi si jiného pořídit nemůžu. To by šlo až tak za rok. Teď Brut potřebuje hodně pozornosti a péče. Ale možná by si psíka vzala kamarádka (teda až o něm bude vědět víc). Tak to ber přesně tak jak jsem napsala.
|
andull
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2006 18:14
- Nahlásit
tak štěnátko je roztomile, ale to snad kazde stenisko ) maminka se jmenuje Axia z Denveru a tatinek Windwarrior´s Flying Force, narodila se nekdy na zacatku ledna. Ale je stale volna, ja si ji nevezmu, protoze jsem chtela zalozit ch. stanici a tato fenky neni moc vhodny pro chov. Je sice moc hezka jak exterierove tak povahove, ale jeji maminka ma velmi spatne kycle.
Pokud mate o ni zajem necham tady tel. cislo : 541225818, Brno
))
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2006 21:24
- Nahlásit
andull
takže jsem to našla dobře co má za fenu.Jaký výsledek rtg kyčlí má ta fena?
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2006 21:31
- Nahlásit
zkus gold floren,tam se snad nějaký štěňata narodila.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2006 21:37
- Nahlásit
brut
Já fakt nezapomněla, nebyl čas. Byla tam i kamarádka a určitě ani ona neprobrala všechno...čas prostě letí...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2006 22:32
- Nahlásit
Mucholabka
A já ti to opravdu věřím. Taky si říkám, že když něco potřebuju vyřídit, tak čas tak rychle letí, že půlku nestihnu.
|
andull
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2006 11:10
- Nahlásit
maminka fenky ma 4/3 a to me na skoro trileteho psa prijde hodne moc....
jinak dekuji vsem, kteri pomohli
|
brut
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2006 11:15
- Nahlásit
andull
Já jsem slyšela od pár lidí, že australáci mají nějakou zvláštnost v postavení kyčlí a tady se jejich rentgeny neumí hodnotit, protože se hodnotí jako u vlčáků. Nevím, co je na tom pravdy, ale zaráží mně, že psi dovezení ze zahraničí mají kyčle v pořádku a ti naši mají problémy. Zatím jsem ale nikde neobjevila objektivní názor na tuto teorii.
|