Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / vlk a vlčák
Autor Zpráva
Rampa
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 11:30
- Nahlásit

Chtěl bych se zeptat jak je těžké cvičit hybrida vlka a vlčáka pořizuji si fenu záměrně s tím že bude klidnější než pes a také hledám někoho kdo má s chovem tohoto "plemene" již zkušennosti.... Díky e-mail : polefka@centrum.cz

Danuš
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 14:14
- Nahlásit

Jako "hybrid" vlk x vlčák vlastně vznikl československý vlčák. Dnes je to již plemeno s téměř ustálenýma povahama a cvičit se dá. Alespoň tam, kde cvičí i předkové. Vím, že ČsV může mít i ty nejvyšší zkoušky, ale naopak jsou také ČsV, kteří se bojí vlastního stínu.
Fena je určitě lepší řešení než pes, ale já osobně bych do toho nešla. Spíš bych si pořídila toho ČsV z pracovní linie.

evina
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 16:48
- Nahlásit

Rampa:jako Danuš...taky bych do toho nešla.Navíc si dost dobře pamatuju jaké byli problémy v povahách ze začátku chovu ČsV...

Tchor
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 08:09
- Nahlásit

Rampa
Nevim jaky mas zkusenosti se psy, ale nedoporucuju ti do toho jit. I CsV byva pro lidi kteri s nimi nemaji zkusenosti docela orisek a to uz je precejenom vic pes nez vlk. Ja osobne bych do F1 krizence psa a vlka nesel.

hana
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 18:33
- Nahlásit

já jsem měla 2 křížence, obě feny, vlk byl ve třetí generaci zpět. Jediné, co na tom bylo dobré, bylo, že jsem se mohla chlubit, že mám vlka. Nebyli v ničem lepší než NO, převažovala bojácnost. Opravdu nevím, co na nich pochválit, snad mimo neobyčejného vzhledu a neobyčejného "rodokmenu"

Evik
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 15:33
- Nahlásit

Rampa

souhlasím s Tchořem, i Čsv jakožto plemeno s ustálenými rysy a povahou je jak Tchoř správně zmiňuje pro nezkušeného člověka příliš velké sousto. O tom by mohl hodně vyprávět hlavně Ruda Desenský, který má u sebe hned několik "čévéček", kteří se k němu dostali většinou proto, že je jejich majitelé nezvládli.
Pokud jsi začátečník, jakože to z Tvého dotazu vyplývá, přestaň uvažovat o kříženci psa a vlka či o československém vlčákovi a vyber si pro začátek plemeno, které není tak náročné na výchovu a výcvik. Je hodně plemen psů u nichž by si člověk měl 3x rozmyslet, než si je pořídí a u Čsv to platí dvojnásob!!!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání