Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Štěně venku
Autor Zpráva
Endulka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:03
- Nahlásit

Ahoj,
od kdy je dobré nechávat pejska venku? Konkrétně štěně labradora. Teoreticky bychom si ho měli přivést na začátku dubna - předpokládám, že je na něj ještě zima?? Díky

Ketrin
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:07
- Nahlásit

Endulka
Nejde ani tak o zimu, jako o to, že každé štěně a o LR to platí dvojnásob potřebuje maximum kontaktu s novou rodinou. Čím víc času s vámi stráví, tím dřív a snadněji navážete vztah, tím rychleji se bude učit atd.atd. A naopak.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:14
- Nahlásit

Takže abych odpověděla úplně jasně, já bych štěně LR nenechávala samotné venku vůbec.

Verca
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:16
- Nahlásit

Endulka
Pokud by to bylo,že tam bude celý den, tak to bych nedělala.
Poslechni Ketrin, tak chová labradory xlet, takže ví,co mluví/píše.

Endulka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:16
- Nahlásit

Ketrin, myslíš, že je lepší vzít si ho na celé dny domů a pak ho učit být venku? Tcháni LR mají a ten je venku od začátku. Takže by byl malý s velkým venku. No a samozřejmně, že ne sami celý den!

Endulka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:18
- Nahlásit

No to já si nechám poradit moc ráda (proto tu píšu)
Spíš jsem myslela na noc venku, ale nevím od kdy

Ketrin
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:20
- Nahlásit

Endulka
Já se omlouvám teď nemám čas na dlouhé psaní.
Je fajn, že štěně bude mít kámoše staršího LR, ale mělo by se hlavně zpočátku fixovat hlavně na vás (své lidi) a ne na druhého psa.
Zkus mrknout na mé stránky www.calenzana.wz.cz je tam pár takových úplně nejzákladnějších rad.
Přeju hodně radosti s miminem-užijte si to, strašně rychle vyroste.

Endulka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:24
- Nahlásit

Ketrin
díky moc za rady, na stránku se podívám hned

vermarka1
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2006 17:49
- Nahlásit

ahojky budu mit stene labradora ale nemuze byt doma je jasny ze by musel byt venku.ale je jasny ze se k nemu budu chtit dostat vzdycky co nejdriv a byt s nim co nejdil muze tedy byt stene venku kdyz ma mensi boudicku a v tom teplo?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2006 13:23
- Nahlásit

vermarka1
Tak si pořiď jiné plemeno. Jinak tě hromadně vyslíknem do naha a budeme zkoušet, jak dlouho to vydržíš.

joli
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2006 18:05
- Nahlásit

Sousedi maji labradora a ten je jenom venku, v zateplene boude.....vubec ho nepousteji dovnitr, rikali, ze ho prvni zimu pousteli i dovnitr a on se nachladil...a tak uz je jen venku. Nevim, me se zda, ze ma na to chudak moc kratkou srst, ale nevypada, ze by mu to neprospivalo

Endulka
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2006 18:40
- Nahlásit

Tcháni mají labradora 7 let venku, v životě nemocný nebyl.

Může být LR třeba dopoledne venku a pak odpoledne a noc v bytě? Především v zimě mně to zajímá.

joli
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2006 20:16
- Nahlásit

No to právě asi není dobré, to pak lehce nastydnou! Myslím, že buď pořád doma anebo pořád venku.

Endulka
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2006 21:00
- Nahlásit

Moje kolegyně z práce má fenku zlatého retrievra. Její muž, který nesnese psa v baráku, má zaměstnání, kdy je většinou polovinu týdne mimo domov. Takže to u nich funguje tak, že pokud je taťka pryč, pes je celé dny v baráku, spí s děckama v posteli apod. V okamžiku, kdy slyší parkování auta u baráku (pozná velmi dobře), vyběhne sklepem ven a normálně vegetuje venku a v boudě - podotýkám, že i v zimě. Fenka je v pohodě, nemocná zatím nebyla.
Takhle se mi to líbí, ale nerada bych něco podcenila a měla pak pejska nemocného

Lucinda
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2006 21:09
- Nahlásit

Mám Labradorku 8 let a brala jsem si jí jako 3 měsíční štěně v říjnu. Má zateplenou boudu a když teplota šla pod nulu, tak šupky na chodbu a nebo do pelechu do sklepa. Občas jsem jí brala domů, ale jak neni zvyklá, tak prchala ven. Přes den byla venku i v -10°C a nijak jí to nepoznamenalo.
Také záleží, na co je štěňátko zvyklé od chovatele. Já jsem měla štěňata venku od 6 týdne a to i přez noc, ale to byl červen.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 07:07
- Nahlásit

Nejde ani tak o zimu/teplo, jako o kontakt s rodinou, jak jsem psala.
Naši psi jsou když jsme doma, s námi doma. V době naší nepřítomnosti a v noci jsou venku, a to až do -10°C. Nedělá jim to žádné problémy.
Ale pokud vychází odběr na zimu, tak to mrně, zvlášť když je jediným psem v rodině, bych nechala první zimu doma.

Endulka
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 10:48
- Nahlásit

Ketrin
Mám květnové štěňátko, odběr začátek července. Spí s námi doma, přes den je venku (se starším psem). Můžu to takhle dělat i dál? Počítám, že v zimě bych ho brala domů hned po příchodu z práce (tzn., že venku by byl asi cca do 6-15).

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 12:00
- Nahlásit

Endulka
Jo, takhle myslím že to je dobrý. Taky je lepší situace v tom, že není samo ale se starším psem.

Dougiens
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 17:14
- Nahlásit

Máme pětiletého Labradora. Do svých tří let žil s mamčiným přítelem v bytě. Potom se přestěhovali k nám a Max zůstal venku. Nemá boudu, ale spí v garáži, kde má takový ty psí lítačky a místo má až v druhý místnosti, kam mu vůbec nefouká. Má pro sebe celou zadní zahradu + když jsme venku, tak i přední, aby na něj někdo dával pozor kvůli pošlapání kytek. Ze začátku hodně štěkal a scházel mu častý kontakt, ale potom se uklidnil. Chodíme s ním často na procházky a v létě jsme s ním venku prakticky celý den. Když jsou v zimě velké mrazy, tak ho pouštíme na verandu, ale vzhledem k posledním zimám v Praze je jen venku...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání