Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / jak nejlepe predstavit prichozi stenatko?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Orry
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 09:40
- Nahlásit

ahoj..dneska si uz konecne jedu pro stenika...chtela bych jeste poradit, jak nejlepe mam stenatko predstavit Orrymu a naopak..diky!!

V knizce jsem cetla, ze starsimu psovi se ma stenatko predstavit kdyz spi....

Joker
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 10:00
- Nahlásit

Orry
Jako když spí štěně? No to nevím. Malé se probudí, lekne...

Já seznamovala, že jsem babču vzala s sebou a seznámila je na neutrální půdě

nika00
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 10:02
- Nahlásit

ja vzdycky nove cleny zvireci rodiny vzala do naruce(abych ev zabranila sezrani starsim clenem) a sla jiz ke staremu znamemu a hladila ho aby si noveho ocuchal

Orry
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 10:14
- Nahlásit

joker
no bylo to tak napsany v jedny knizce..taky se mi to stalo divny..
sebou bohuzel pejska vzit nemuzu

nika00
jj tak to delam taky...dam mu vzdycky vsechny ocuchat a rikam: kamarad...nesmis...atd

nika00
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 10:18
- Nahlásit

jj to ja taky...akorat kdyz sem prinesla duffy tak me sandy malem sezrala is kockou...zase kdyby orry byl zlej, tak mu nesmis nadavat, protoze by se cejtil odstrcenej....spis treba poloz jacka na zem a bud u orryho, kdyby nesla ta 1. verze...

nika00
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 10:19
- Nahlásit

asi by nemel mit jack nejaky privilegia, co orry nesmi...proste fair play a oni to pochopi...

Markét
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 10:27
- Nahlásit

Orry
Souhlasím s Jokerem, nejlepší zkušenost s představováním nového přírustku mám na neutrální půdě. Samozřejmě to neznamená, že vezu smečku s sebou k chovateli štěnda, ale po příjezdu domů nejprve vezmu psiska někam ven a teprve potom jim ukazuju štěňátko. Rozhodně ho přitom nemám v náručí, to by se na mě asi placatky sápaly a malíčka by vyděsily. Štěndo je normálně na zemi a já jen hlídám, aby kontakt starších psů s ním byl v rámci možností jemný.

mac1
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 10:27
- Nahlásit

Orry
já jsem štěndo dala na zem a otevřela dveře do bytu , starší k němu čichnul a pak na něj kašlal a vítal mě. Ale je zvyklý na psí návštevy , tak si asi myslel - zase nějaký host , až když pořád mlaďoch neodcházel tak se zděsil ,ježíš to tu jako tohle bude bydlet trvale . Hned první den si drobečka trochu usměrnil - štěndo se mu šlo podívat do misky ,když žral - jen do něj žďuchnul čumákem a štěndo odletělo přes celou kuchyň ...a pochopilo . Rozhodně by ses neměla věnovat štěňátku víc než Orrymu , bude to v pohodě ,neboj.

nika00
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 10:29
- Nahlásit

asi by bylo dobre vzit je oba ven, to je fakt...ja treba vzdycky musela vzit noveho na ruku, protoze ten strsi hromotluk je vzdycky zahnal nekam do kouta...ale to asi kus od kusu....

petl
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 10:34 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

Orry
My jsme si bobečka přivezli v sobotu a měli jsme stejný problém. Kuli naštěstí všechny psy miluje, takže malou standartně uvítala jako všechny. Celý večer jsme si pak všímali systematicky jen Kuli, jakože ty jsi naše - pokud se něco rozdává, první Kuli, pak štěně, pohladit - první Kuli, pak štěně atakdále. Kuli nejspíš pochopila že se příchodem nového člena rodiny dostala z posledního místa ve smečce na šéfovou a malou miluje, rozmazluje, pořád jí čistí uši, olizuje nos, snáší hračky, tahá před ní míček na šňůrce aby si ho malá mohla chytit atakdále. Zase na druhou stranu jí občas lupne výchovnou, když je malá příliš dotěrná (a to už musí opravdu být něco) poodhalí zuby a nebo hafne a malá už ví že to přepískla a odskočí. Ovšem jak to bude vypadat až malá vyroste, to nevím, už teď je to pěkné kvítko.

Takhle vypadalo seznamování:

jindriska
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 10:35
- Nahlásit

Orry
byl to krásný večer, když jsme si vezli prcka domů ke staršímu pejskovi, úplně si umím představit, jak se těšíš.
Určitě je nejlepší seznámit venku a pak jít společně domů. Starší pejsek je flegmatik, o to větší překvapení bylo, když zle po malém vyjel poté, co mu omylem seskočil do pelechu, ale taky to bylo na dlouho poslední pře mezi nimi. Teď zásadně spinkají v jednom pelíšku a hřejou se zádíčkama navzájem.

Orry
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 10:44
- Nahlásit

vzala bych psiska ven..ale v tomhle pocasi?? no nevim...
myslim, ze orry bude v pohode..asi mu taky hned nedojde, ze stendo u nas zustava..ikdyz by me uz za ty leta mohl znat, ze co ja domu pritahnu je nase doma snasi i kocku kdyz s ni bracha prijde na navstevu...a snesl ho i u vanocniho stromku

je mi jasne, ze orry musi byt ve vsem prvni!! a zanedbavat ho nebudu!!!

dekuju za rady

Orry
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 10:49
- Nahlásit

staci treba seznamit je na chodbe?

jj tesim se..moooooc a jsem z toho trosku nervozni

jindriska
to orry je spise dominantni...ale nasim zviratkum nikdy neublizil..on vi, ze jsou nasi...snesl se i z otravnym psounkem...ktery je jak 10stenat dohromady jen jednou po nem vyjel...a to kdyz se mu Ferda vrhnul do misky..to ho odhodil..ale bohuzel ho chytil zrovna ne moc stastne..zubem mu poranil oko...ale psoun to prezil!! a taky kdyz nam v byte zdrhnul potkan tak tam spolu hospodarili a s kocicakem spi vedle sebe na srubu na lavici...a kocicak na orryho dorazi a on si to vetsinou necha libit..a nebo povysene odejde

jindriska
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 10:56
- Nahlásit

Orry
mě to dalo pěknou fušku nezanedbávat dosavadního pejska, samozřejmě za chvilku se vše zajelo do staro-nového pořádku, ale já jsem z ní byla vedle jak ta jedle. Starší pejsek už byl kliďas a flegmouš od mala, ale ona byla jak čertík z krabičky, byla všude a nikde, což je dodnes

Orry
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 11:09
- Nahlásit

jindriska

to Orry je prave porad prdlous a komediant, myslim, ze se ze zacatku asi urazi...a pak se s tim mrnousem spolci no a taky uz konecne bude mit nekoho pod sebou...o co se vlastne porad snazi

pajinka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 11:12
- Nahlásit

Kdyz jsme jeli pro stenika, tak jel pejsa s nama, seznamil se s nim pred dvoreckem chovatelky. Dala jsem mu stendo ocuchat a Benik hned prijal Artika za naseho. Cestou zpatky byl malej v prepravce a knucel a Benik lezel pred tema dvirkama a olizoval ho...

jindriska
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 11:35
- Nahlásit

Orry
tak to já mám úplné protipóly povah. Matýsek to vzal dobře, jen je pár věcí, které se v našem společném soužití objevili a moc se mi nelíbí:
- při krmení hrozně hltá, občas se i dáví, dusí: "honem,honem, aby mi to někdo nesnědl",
- psí slečna si oblíbila jeho dlouhé uši a třeba půl metru ho táhne za ucho a Matýsek je jak mouchy snězte si mě.
- Matýsek vždy rád štěkal, je velmi komunikativní tvor, ale co předvádí teď!

Orry
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 11:41
- Nahlásit

jindriska
no to stenatko bude JRT...takze predpokladam dalsi prdlous do rodiny

orry hlta taky...a hlavne na srubu dojizdi s oblibou misky po kocicakovi a on zas na opak

orry je ustekany...

co mas za pejsky?

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 11:51
- Nahlásit

já jsem teda taky zvědavá jak staroch štěndo přijme....s sebou ho brát nebudu,takže asi vyrazíme ven...no jedeme až 5 dubna..snad bude tepleji
Orry
takže ať ti prcek krásně roste..moc ti závidím,asi se nedočkám

abby
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 11:56
- Nahlásit

No,my jsme seznamovali nedavno a vsechno bylo v poho.Prisli jsme a nechali je,at se seznami sami.Jen jsem davali pozor a porad je sledovali.Taky jsme si s nima obema hrali.Problem spis je,ze mala muze na gauc a tak a ten starsi nesmi.A taky si davam pozor,abych si s jednim nehrala nebo nemazlila vic a aby pamlsky dostavali spravedlive.

nika00
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 11:59
- Nahlásit

s timhle je to blby....ja to vidim u kocky..ta lita vsude..po gauci po stole...a pes ted moc nikam nesmi protoze lina a navic jeste hara...takze mi ji je lito..tak si k ni vzdycky sednu do chodby a ona je rada...

jindriska
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:02
- Nahlásit

pejsek je desetiletý Dandie Dinmont terier (filozof a starosta v jednom) a 1,5 roční fenečka je černý kříženec labradorxvlčákxakitaInu, ale nejvíc má do labradora, jen má protáhlejší čuminu a je drobnější (andílek s čertem v těle, ale docela je vidět, že se zklidňuje, stává se z ní útlocitná jemná dáma). JRT mají u nás v baráku, to je teprve torpédo a ten šibalský kukuč!

Matýsek vždy první u krmení čeká, až dožere, pak se vymění a Matula si pak udělá ještě tak 3 kolečka, pak sebou někde plácne a spokojenost.

Orry
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:19
- Nahlásit

sarax

dekuju..a neboj taky se dockas

jindriska
ti museji byt klasniiii

mac1
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:26
- Nahlásit

Orry
ale už se těšíš ,co ?

Orry
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:30
- Nahlásit

mac1
joooooooooooooooooooooooo

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:35
- Nahlásit

a kdyže bude doma????já se teda nedočkám....fakt pořád mailuju chovatelům a prohlížím fotky štěňat,mám je jako pozadí na kompu a v mobilu a děti na mě koukaj proč ta matka tak šílí,když je to jen štěndo

Orry
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:41
- Nahlásit

sarax
uz dneska vecer

PS: me spousta lidi taky nechape

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:42
- Nahlásit

Orry
to je bezva ,když v tom není člověk sámmy se jedeme v neděli aspoň zas mrknout na tu partičku v akci

Orry
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 13:30
- Nahlásit

sarax

jj, nastesti je nas vic

tak tam tu smecku pozdravuj, ju!! a co to bude za pejska??

Orry
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 08:17
- Nahlásit

tak uz mame doma stenika
co vam mam psat...je uzasny, kouzelny, zkratka k zulibani takovy maly raubir s chytrym pohledem!!
Je moc sikovny...uz se naucil chodit curat na noviny!!
Prvni noc byla trosku narocnejsi...plakal a nechtel spinkat v pelisku..tak mohl do postylky hehe (pritel byl proti, ale pak kdyz nemohl spat, tak prosil at ho vezmu do perin :biglol no nejlepsi bylo, ze po probdele noci nas rano jeste cekalo prekvapko...v 7hodin zacali na nasem panelaku stavet leseni, vrtat a rvat..no hruza a to pokracovalo cely den...a vecer jsme sly na zabavu, kde jsme meli teda fakt krizi jak jsme byli unaveni
Jinak privitani s Orrym..mnoo..myslim, ze to bude ok...Orry se neurazil jak jsme cekali...vecer kdyz Rockysek spal, k nemu Orrycek cuchal a olizoval ho...a porad se tak na nas koukal..jako jestli to myslime s tim mrnetem vazne? druhy den se stenik rozhodl Orrycka otravovat...Orry ho hned usmernil packou a prevratil si stendo na zada...a mel pokoj!! Pak vzdycky uz jen povrcoval kdyz se Rockysek k nemu blizil...a Rockys uz zacina chapat co smi a nesmi vuci Orrymu!! Na noc je stale jeste oddelujem...vcera jsme byli nachvilinku venku...a tam byl Orry k Rockymu naprosto skvely a bezproblemovy..zmizelo vrceni a ksichteni se...naopak mel tendenci ho chranit pred ostatnima pejskama a lidma...vzdycky se tak hezky koukal..tak jako pysne no snad to bude cim dal tim lepsi..chceme chodit tedy vic ven seznamovat...doma jeste Orry trosku haji teritorium..musime taky davat pozor na zradlo! co myslite vy? Bude to v pohode? Zatim jsou to jen dva dny...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání