Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Bernský salašnický
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Luboss
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:31
- Nahlásit

Jen orientační dotaz:
Bydlím 45 km od Brna a sháním štěně (fenku) Bernského salašnického s PP, ale bez možnisti zůčasnit se výstav a uchovnit. To znamená slevu od chovatele. Myslíte, že někde v okruhu 60 km od Brna se dá tento pes sehnat?? Děkuji za odpovědi.

Janiii
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 12:51
- Nahlásit

Jestli to dobře chápu, jde ti jen o cenu za psa?? když nemáš na to abys zaplatil štěně s PP, jak ho chceš pak uživit, a dát mu všechno co potřebuje - např. veterinární péči?
jinak CHS na Moravě je vcelku hodně, můžeš se podívat na www.kssp.cz je tam přehled narozených štěňat v různých CHS a jsou tam i březí feny - tak se podívej jestli by nebylo něco poblíž ... ale přijde mi to takový zvláštní ...

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 12:55
- Nahlásit

Janiii
Citaj pozorne Uz sme tu vsetci nasupeni

Janiii
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 13:04
- Nahlásit

pigie
???

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 13:12 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Janiii

Myslim, ze niektori si kludne zoberu s PP s vadou skusu. Niektori maju pocit, ze za take stena by sa malo pytat menej. V podstate maju pravdu, aj ked ja si myslim, ze stena ako stena. Ale naozaj sa take veci deju, nie? Radsej, ze sa pyta na PP ako na bez PP

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 13:16
- Nahlásit

Luboss
nemůžeš počítat s tím,že se narodí štěndo s vadou vylučující z chovu (v tomhle případě při narození barva) zrovna v dosahu 60 km. Omrkni chs v kraji,které chystají štěnda a napiš jim mailík,že bys měl zájem o takové štěně,kdyby se v chovu narodilo. Ale spíš počítej s tím,že budeš muset svůj záběr rozšířit do většího okruhu, ono zase tolik nestandartních štěňat hned po narození není.

Meggi
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 13:21
- Nahlásit

Janiii

Takže dle tvého názoru, si psa můžou pořizovat jen bohatí lidé. Co je to za pitomou větu - KDYŽ NEMÁŠ NA TO ABYS ZAPLATIL ŠTĚNĚ S PP JAK HO CHCEŠ PAK UŽIVIT !!!
Trošku omezenj názor ne? Právě proto chce levnějšího psa, aby mu tu případnou péči mohl zaplatit.
Sory, ale tvůj názor mi příde dosti arogantní

Janiii
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 13:26
- Nahlásit

pigie
Už jsem to pochopila, ale já svůj příspěvek nemyslela nějak naštvaně ... jen jsem chtěla upozornit na to, že štěně není jen pořizovací cena ... je jasné, že někomu o výstavy nejde, tak proč ne ...
Jinak Luboši souhlasím s Janou33, že asi budeš muset zvětšit okruh, nebo čekat hodně dlouho - nestandartních berňáků (s PP) se rodí opravdu poměrně málo - ikdyž zrovna se to může třeba povést ... mrkni na ty klubové stránky.

Janiii
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 13:28
- Nahlásit

Meggi
viz to co jsem psala

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 13:29 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Luboss
Presne, poznam krasnu bernacku s nie prave OK zafarbenim (Biely flak ako svet na hlave). Len sa ich rodi malo, ale zvycajne su lacnejsi, kedze chovat sa na nich neda.

Meggi
Ja s Janiii suhlasim. Najma velkeho psa so spustou chorob by si mali brat nie ludia na hranici chudoby. Pri pripadnej chorobe 10 tis (rozdiel bez PP a PP) ti psa zachranit nemusi. Len operacia pripadnej torzie, klbov a pod ta kludne vyjde viac.

Janiii
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 13:30
- Nahlásit

No když tak čtu svůj první příspěvek, tak to vyznívá fakt tak jak jsem nechtěla - ach joooo, to je zas den. nebylo to tak myšleno ... ale už jsem to snad pak vysvětlila

Luboss
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 13:37 - Změnil/a: Luboss
- Nahlásit

Janii
CHS jsem obeslal. Na stránky se dívám. Ten okruh byl jen tak orientačně. Jinak co se týče těch peněz, tak to platí rodiče. Prostě odmítli dát za psa 10.000,-. Ale výdaje za něj jim kupodivu nevadí. Na pokraji chudoby nejsme. To bysme si nekupovali berňáka.

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 13:41 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Luboss

Tak sa radsej rodicov spytaj, ci budu ochotni platit aj vacsie vydavky, ak by boli nutnostou. Bola by skoda, ak by pes "trpel", len preto, lebo na neho nie su peniaze. Co do skusenosti, tak vacsina rodin sa do psa tak zamiluje, ze peniaze nie su problem pri ohrozeni zivota ich milacika, aj ked je ich malo. Zvaz financnu situaciu Inak myslim, ze si sa rozhodol spravne a drzim palce, nech je stendo po cely zivot zdrave

A esete nieco, mozes sa dohodnut na splatkach, nemusis platit jednorazovo.

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 13:45
- Nahlásit

Luboss
A kolik jsou za něj ochotní dát? Já jen,že ani nestandartní štěně nejlevnější nebude

Luboss
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 13:45
- Nahlásit

Sakra já jsem si přepsal ten minulej příspěvek. Kruci. Je mi jasný, že při případných problémech letím k veterináři a ať to stojí co to stojí. Ale podmínky myslím pro něj jsou dobré. Vesnice, zahrada (do baráku má už teď zákaz), mám na něj čas a peníze taky nejsou problém. Tady jde právě hlavně o to, že 10.000 za psa se jim zdá moc. Já je nechápu ale budiž. Proto kličkuju a hledám jiné varianty.

Janiii
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 13:46
- Nahlásit

Luboss
tak pokud je to tak, tak je to fajn ... snad se nějakej mazlík najde ... Pak dej vědět

Jandula
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 13:47
- Nahlásit

Luboss
A kolik ti je? Jestli ti teda nevadí, že se na to ptám.

Luboss
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 13:49
- Nahlásit

To by mě taky právě zajímalo, kolik by stálo. Oni dají 5 a já se pokusím doplatit zbytek. Jinak díky za rady i za výtky . Já taky doufám, že ji najdu.

pajinka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 13:50
- Nahlásit

Souhlas s Meggi, tato spojitost mi prijde opravdu divna...

Janiii
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 13:50
- Nahlásit

Luboss
Jediné co mě ještě napadá - máš představu, kolik by ti zlevnil chovatel za nestandartní štěně?? pokud bude nestandard. např. v barvě(třeba víc bílých znaků na hlavě, víc bílá tlapka), a bude to malá "odchylka od normálu" tak by se cela mohla lišit třeba jen o 2000,- - a to už mi v tom poměru nepřijde zas až takový rozdíl .. a když to přeženu, tak pokud to štěně bude hodně nestandard a bude levnější, tak aby pak vůbec bylo berňákovi podobný máš co rozmýšlet

Luboss
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 13:53
- Nahlásit

Proč by mě to mělo vadit? 19 let. Brigády mám. Peníze taky šetřím. Na psa jsem připraven. Jak teoreticky , tak jsem taky ve fázy přípravy praktické.

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 13:55
- Nahlásit

Luboss
Drzim palce, radsej setri, nech nasetris a psika si kup neskor. Cakanie je strasne, ale da sa to zvladnut.

Luboss
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 13:56
- Nahlásit

Janii
Právě to mě taky zajímá, ale zatím žádný chovatel nedal vědět. Otázky na tohle už padly.

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 13:56
- Nahlásit

Luboss
Ak by ti pomohlo, tak sa spytam, co stalo takto stana na Slovensku. Je s PP, ale ako vravim s flakom cez celu hlavu. Kamoska ma s PP na slovensku za 15 tis.

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 13:58 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit

Luboss
Ono se málokterému chovateli líbí,když se někdo ptá hned na cenu. Na to musíš opatrně. Ale předpokládám,že min. je 7,8 tis. za nestandart a to za předpokladu,že se nebude jednat o zahraniční krytí.

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 14:00
- Nahlásit

Luboss
Ano, radsej zistuj cenu, cez majitelov ako chovatelov

Janiii
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 14:02
- Nahlásit

Luboss
On možná ani nikdo vědět nedá - záleží podle mě na tom, jaká ta "vada" bude ... a podle toho se bude odvíjet cena ... a pozor, dneska nejsou štěňata BSP s PP zdaleka jen za 10.000,- - můžeš se dostat až na 18.000,- - takže to nestandartní štěně může stát u takovýho chovatele jako u jinýho standartní ...

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 14:04
- Nahlásit

Vím,že jsem cenu berňáčka zjišťovala kamarádce a průměr se pohybuje mezi 10-15 tis., počítala s 12. Takže předpokládám že levnější než za těch 8 neseženeš.

Jandula
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 14:05
- Nahlásit

Luboss
A co si zkusit s majitelem dohodnout splátkový kalendář?

Pátrej, pátrej, držím palce.

daliva
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 14:33
- Nahlásit

Luboss
Bernacky nechovam, takze cenove rozpeti neznam, ale mrkni na www.stenata.cz, kde je pomerne velka prezentace chovatelskych stanic - zkus je kontaktovat a zjistit si, co nejvice informaci (mala rada: neptej se nejdriv na cenu) o jejich psech, odchovech apod., idealne se do nejakych vyprav. Rozhodne nevybirej jen podle ceny.
Zkus takhle kontaktovat vice chovatelu (neboj, neni to zavazne a je to bezne - naopak to svedci o solidnim zajmu), oslov je treba na vystavach (jedna MVP v Brne ted byla, chysta se nejaka Ostrava - mrkni na www.cmku.cz) - chovatele, kdyz vidi vazny zajem o plemeno, jsou vetsinou schopni se o cene bavit, je mozne domluvit i splatky. Slovensko by mozna take nebylo od veci, podle mych zkusenosti se tam ceny pohybuji okolo dolni hranice nasich ceskych. Drzim palce.

Uff, jinak diky ti Lubossi za tento dotaz a pristup, po precteni a marne snaze o argumentaci na nekterych mistnich forech jsem temer upadala do deprese!

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání