| Autor |
Zpráva |
Agnes
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 09:50
- Nahlásit
Mám 2 měsíční fenku madarského ohaře a mám problém ji naučit vyprazdnovat se na jednom místě v domě.Doma ji máme teprve 6 dní, ale přesto bych uvítala radu. Vynáším ji pravidelně ven, vždy po probuzení, po jídle, po hře, to se vždycky vyčůrá nebo vyprázdní. Přes noc stávám tak 3x a jdu s ní ven, aby se vyprázdnila. Ale problém je v tom, že to nestačí. Nejhorší je to přes den. Je schopná se vyčůrat i 4x během 10 minut. Je to normální? Někteří z vás tady píšou, že chodí se svým štěnětem ven co 2 hodiny. U nás by to muselo být tak co 10 min a to se absolutně nedá zvládnout. Proto ji chci naučit čůrat na noviny na určitém místě v domě, ale zatím se mi to nedaří.Když zpozoruju, že se chce vyčůrat, hned ji nesu na noviny, ale ona to většinou stihne dřív, ale i tak ji tam nesu. Někdy mám pocit, že se chce vyčůrat, zanesu ji na noviny a ona nic a vzápětí udělá loužičku někde jinde. Máte někdo nějakou radu, jak si s častým čůráním poradit?
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 09:56
- Nahlásit
Agnes
Chce to trpělivost...dvouměsíční štěňátko je ještě malinké. Naše malá se taky doma načůrala až hrůza. Teď jí bude půl roku a musím zaklepat. Ještě minulý týden jsem tu řešila kakání a čůrání po dobu, co jsem v práci a teď musím holčičku pochválit, bobek žádnej a loužička vyjímečně (je to 9 hodin). Na noviny se naučila okamžitě, hned po probuzení nebo po hře ji prostě na ty noviny dej a ona si zvykne, že se tam má čůrat. Žádný strach, půjde to...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 10:03
- Nahlásit
Jo a vynášet ven a vynášet...
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 10:06
- Nahlásit
Agnes
Dobrý je prý učit štěníka třeba na plínu, když už si ji jednou počůrá, tak to cítí a má tendence se na ni vyčůrat znovu. Tak se to podle mě naučí velice rychle. Všude se říká, že pes má tendence čůrat vždy na stejný místo a když to bude z plíny cítit, tak jí to určitě hodně pomůže.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 10:07
- Nahlásit
No já si pamatuju, že naše byla schopná, když jsme si ji v těch sedmi týdnech přivezli, vyčůrat se fakt kdekoliv, prostě dřepla a bylo. Ale to byly miniloužičky, teď už by to bylo horší...
|
pajinka
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 10:12
- Nahlásit
Ja si prinesla psika na deviti tydnech a po tydnu uz cural jen venku. Byla jsem cely den doma, takze nacvik byl jednoduchej, stale litat nahoru a dolu na travnicek pred domem V noci jsem to resila tak, ze psa jsem mela v posteli, spinkal az do rana do sesti nebo sedmi, pak jsem ho popadla a honem ven curat.
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 10:17
- Nahlásit
Agnes
ahoj no tak to jsi na tom úplně stejně jako já, když jsem si přivezla prcka před měsícem.
Taky čůrala hrozně často co deste minut, měla jsem strach, jestli někde neprostydla. Tak jsme se ptali veta když jsme byli na očkování a povidal, že fenky takhle často čůrají je sice možný že mohla někde prostydnout, ale málo pravděpodobný.
Porád jsme chodili ven střídali jsem se a vždycky když se ti vyčůrá venku tak nezapomeň hooodně chváálit a když se počůrá tam kde nechceš tak zvýšit hlas a dát důrazně najevo, že tohle se ti nelíbí, brzo pochopí, že doma je to fuj a venku je hodná. Měla jsem výhodu, že moje malá už byla naučená čůrat na noviny od chovatelky, takže když je sama doma a prostě nemůže ven tak jde na noviny a když sem doma tak pochoduje a kňučí a čuchá, to časem poznáš. Prostě ji nos na noviny a nezapomeň hodně chválit.
A hlavně jestli ji máš teprve šest dní tak je opravdu malá a časem se to naučí taky jsem se bála jestli ji to naučim, ale je to v pohodě mám ji přes měsíc a dokonale to pochopila, to ale neznamená, že se už vevnitř nevyčůrá kolikrát ji to ujede.
Buď trpělivá každej si tim projde ale uvidíš, že když se budeš řídit pochvalou a trestem tak to brzy pochopí.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 10:31
- Nahlásit
Ahoj, já to řešila jako pajinka, taky jsem měla dovolenou a furt s pejsou lítala ven. Naučila se to rychle. Na noviny ani plínu se mi nedařilo ji to naučit.
Jediná rada, jak píšou ostatní - vynášet ven a vytrvat Držím palce !
|
irenaa
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 10:32
- Nahlásit
Agnes
a odkud jsi?já mám taky 2 maďary a s mladším to bylo dost psycho.Když byl klid,čůral na plínku,ale jakmile bylo nějaké vzrůšo,tak běhal a čůral u toho po celém bytě
|
pajinka
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 10:33
- Nahlásit
Jojo wensday, prvniho psa jsem ucila na savy podlozky, pac jsem ho mela jako stene minulou zimu a byly mrazy, ale je to jen mezikrok, pes se to nauci, clovek ho chvali a pak po case je to zase spatne, musi se naucit chodit ven. Nejlepsi je rovnou stene ucit ven.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 10:44
- Nahlásit
pajinka
jj, taky myslím.....
|
Agnes
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 17:28
- Nahlásit
Všem děkuji za rady. Chce to asi opravdu hodně trpělivosti. A pro Irenu - jsem z okolí Frýdku-Místku.
|
irenaa
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 17:59
- Nahlásit
Agnes
ale?tak jsem taky z FM,teď sice bydlím v Havířově,ale ve FM bývám často.Co děláš 1.4.?Pořádáme takový ohaří výšlap na Prašivou
|
Agnes
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 20:32
- Nahlásit
No přesněji jsem z Hnojníku, jestli víš kde to je. A Prašivou mám kousek. Ale Jessy má teprve 8 týdnů, takže na takovou tůru je ještě malá. Četla jsem někde na netu, že někdo z Havířova s MOK hledá někoho na společné procházky. Nebyla jsi to náhodou ty? Taky jsem přemýšlela o tom, že by bylo super najít si nějaké ohaří přátele. Nemám zrovna velké zkušenosti s výcvikem, takže by se to dalo určitě nějak skloubit. Až bude Jessy větší, určitě bych ráda zašla.
|
irenaa
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 21:13
- Nahlásit
Agnes
Jasně že vím,kde je Hnojník,lepší na Prašivou bys to fakt mít nemohla Máš pravdu,že je ještě maličká,i když s náma půjde i tříměsíční štěňátko,teda spíše se ponese v batohu Jinak to jsem asi byla já,dávala jsem to na net kdysi dávno.Tady v Havířově se s nějakýma maďárkama scházíme,takže pokud bys měla zájem přijet jenom tak na chvilku na pohrání,tak se ozvi.My máme taky mlaďochy do jednoho roku.Nechceš mi dát na sebe mail?Nebo mi napiš na můj.
|
Agnes
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 22:04
- Nahlásit
Shodou okolností mám v Havířově rodinu, takže občas se tam vyskytuju. Mám ale strach vézt Jessy autem. Když jsme si ji přiváželi tak chudinka 5x zvracela. Ale jakmile trochu povyroste a zvykne si na dopravní prostředky, rády přijedeme. S tou Prašivou by to bylo super, ale i kdybych ji nesla v batohu, tak mám strach, že by to pro ni byla velká zátěž. No uvidíme jak nám poroste. Můj mail je alcakozubalova@seznam.cz a mám i ICQ 349-728-732 Tak se klidně ozvi.
|
jennifer
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 08:50
- Nahlásit
Lidicky mam problem se svym pejskem je mu 9 tydnu dom ho mam tydena ne a ne ho naucit aby cural a kakal venku.Kdyz ja jdu na WC on jde se mnou a udela to taky tam uz nevim co s tim a to s nim chodim pokazde kdyz se vyspi ale nekdy ho neuhlidam.Poradte me co s tim ...prosim.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 08:58
- Nahlásit
jennifer
a On venku nechce curat a kakat a setri si to domu? Jestli ano, jdi s nim na misto, kde se nevyprazdnuji jini psi, stene stoji na zebricku smecky nejnize a precuravat cizi znacky mu muze pusobit potize.
Jinak pokud se vyprazdnuje s tebou a napodobuje te, musis s nim jit ven driv, nez jdes ty nebo se zacit vyprazdnovat venku s nim
|
Barča
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 09:05
- Nahlásit
Já bydlím taky u F-M.A Amy až v 8 měsících vydrží občas se nepočůrat.A prý fenky nekdy mají slabý močák a upraví se to prvním háráním.To jsem se dozvěděla tady na foru
|
jennifer
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 11:50 - Změnil/a: jennifer
- Nahlásit
dejavu
Dekuji moc za radu ze mam curat s nim ale ono je to problematicky bydlime na byvalem statku a okolo jsou same pole a nic jinyho myslim si ze bych byla pro smich kolemjdoucich .Na misto kde se nevyprazdnuji psy to chodim ale spis ho zajima co se deje kolem a ne aby udelal potrebu....a jeste neco: Chtela bych vedet v jakym tydnu nebo v kolika mesicich se mu postavi ouska jedno uz je na krivo ale to druhy visi stale dolu mam strach aby mu to tak nezustalo .
Diky moc..........
|
jennifer
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 11:53
- Nahlásit
Barca
Ja prave nemam fenecku ale psa uz jsem zkousela vsechno mozny ale porad jako by to nechtel pochopit co po nem venku chci.A jak si to resila s tim kdyz ti zacal neco okusovat??
Me tady okusuje roh od schodu a kdyz mu reknu fuj tak prestane ale druhy den to dela znova.
|
Agnes
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 12:55
- Nahlásit
Jennifer
Mi už se to konečně podařilo! myslím vyřešit ty problémy s čůráním. Jessy má 10 týdnů, doma ji máme 14 dnů a už chodí čůrat i kakat ven. Ale občas si doma ještě učůrne, to když je moc rozrušená . Ze začátku taky čůrala na koberec, někdy i 3x během 10 min. Byla jsem z toho úplně neštastná. Ale chce to trpělivost. Štěně většínou čůrá ihned po probuzení, po hře, po jídle. V těchto 3 případech s ní musíš jít rychle ven. V těch ostatních to musíš vypozorovat. Když už to nestihneš a začne čůrat doma, řekni FUJ! Taky je dobré dát si někde do místnosti naviny a naučit ji chodit tam, to jen pro ty nejakutnější případy! A hlavně ho musíš pořád hlídat a vynášet. I když je to náročné - sama jsem to zažívala.Trpělivost se ti vyplatí.
|
jennifer
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 16:32 - Změnil/a: jennifer
- Nahlásit
Agnes
Diky moc ale mam dojem ze s tim vypozorovanim to bude u me horsi.jeste jsem to neuhlidala dela to kdyz nejsem na blizku a to je potom horsi to hledat kde to udelal.Zjistim to az kdyz to zacnu citit jinak ne to je prave to nejhorsi.Ale stejne dekuji budu se na to muset poradne zamerit.
Jenni
|