Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Štěňata a štěňátka
Autor Zpráva
Agnes
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2006 09:29
- Nahlásit

Ahoj všichni! Potřebovala bych poradit ohledně našeho nového psího přírustku do rodiny. Jedná se o 8 týdenní fenku maďarského ohaře. Nevíte někdo, kolik by měla v takovém věku vážit? Když jsme si ji přivezli, měla jen 3,5 kg a to se mi zdá trochu málo. Jinak je v pohodě, zdravá a živá, že by měla odpor k jídlu se taky říct nedá. Dále se u ní vyskytl ještě jeden problém. Kolem čumáčku se jí udělalo něco jako ekzém, má tam trochu vydřenou srst a takovou růžovou kůžičku. na hlavě má pár malých hrbolků, vypadá to jako suchá kůže nebo co. Špatně se to takhle popisuje. Nemáte s tím někdo zkušenosti. Zajímalo by mě jestli to nic není nebo jestli ji to mám něčím mazat. Veterinář u nás byl, ale nic k tomu neříkal. Předem děkuju za vaše příspěvky a rady

daliva
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2006 12:58
- Nahlásit

Jestli je 3,5kg na 8týdenního ohaře málo ti neřeknu, ale známí mají maďarské ohaře a všichni do jednoho trpěli na demodex (porucha imunity projevující se kožními a výživovými problémy). Skoro to podle toho tvého popisu tak vypadá. Nechci plašit, ale zašla bych na veterinu - stejně tam určitě půjdete na přeočkování...

Agnes
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2006 17:34
- Nahlásit

Tak teď jsi mě fakt postrašila! V jedné knize jsem právě o demodikóze četla a je to fakt hrůza. V některých případech způsobuje dokonce smrt zvířete. Taky mě napadlo jestli to nemůže být ono. I když jsem nevěděla, že to bývá spojeno s váhovým úbytkem. Veterinář už u nás byl a nic neříkal, i když jsem ho na vyrážku upozornila, i na to, že je moc malá. Nevíš jestli se to dá nějak léčit? Na jiných částech těla to nemá, jenom na hlavičce.

birma
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2006 18:18
- Nahlásit

Ty hrbolky na hlavě měl můj pes taky, šlo o nějakou nemoc, která se přenáší z matky na štěňata. Vím že je to něco v krvi a mělo by se to léčit atb. Pokud se to nepřeléčí, může to zmizet ale pak se to objeví znovu, když má pes oslabený imunitní systém

daliva
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2006 19:52
- Nahlásit

Agnes
Pokud vím, tak se to dá zaléčit, tj. dispozice k tomu mu zůstane, ale neprojevuje se to navenek (něco jako alergie u lidí). Vet by to měl poznat, už kvůli tomu dalšímu očkování.
Důležitá podpůrná léčba je zvyšování imunity - jednak kvalitní strava (pokud jste granuláři, existují výborné přírodní řady "holistic") a např. přidávání echinacey a pupalkového oleje. Na kůži potom rybí tuk (resp. ne mazat, ale podávat v jídle). Nedávno tu proběhlo fórum o kožních potížích, zkus zalistovat, někdo tam také demodex zmiňoval. Třeba to není ono, tak se zbytečně neplaš, ale tou podpůrnou kúrou na povzbuzení imunitního systému rozhodně nic nezkazíš (zvlášť při téhle nekončící zimě).

mac1
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2006 20:07
- Nahlásit

Agnes
no kolik by měla vážit malá maďarka nevím, ale můj špringřík měl v 10 týdnech bez pár dkg 8 kg . Byla drobnější než sourozenci nebo ne ? Určitě je kouzelná , co ?

Agnes
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2006 20:21
- Nahlásit

No byla ze všech nejmenší, to je pravda, ale že by byli sourozenci nějací cvalíci to se taky říct nedá. Máš pravdu, je strašně roztomilá. Jsem z ní úplně paf! Pravě poto si taky všímám každé drobnosti.

Denynko
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2006 15:58
- Nahlásit

Chtěla bych se zeptat nemáte někdo zkušenosti s koupi štěnat od paní Vaňkové z Křeslic? Po smrti mého 14,5 psího miláčka jezevčíka jsem si od ní koupila štěně jezevčíka, matku fenku jsem neviděla z důvodu, aby nebyla u prodeje štěnat.Ostatní probíhalo přesně tak jak popisovala fromeli. Přesto mi onemocněl Parvovirozou. Dle záznamu z očkovacího průkazu byl očkován i odčervený. Veterinář mi pejska zachránil. Okolí mě straší, že po této nemoci se pejskové nedožívají vysokého věku.Máte někdo zkušenosti?

Citera
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 18:49
- Nahlásit

Mně to přijde celkem málo, naše beardeky šli v osmi týdnech do světa a měly kolem 5,5 kg. Ale letos sme je měli krapet buclatější a větší
Zdá se mi dost divné, abyste ani na chvilku neviděla matku..

jennifer
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 07:02
- Nahlásit

Citera
Mno ja kdyz jsem si brala Xerra tak jsem taky matku nevidela a dost me to mrzi protoze i kdyz je Xerro silny a ma chut k zivotu stejne bych chtela vedet jak vypada jeho matka.Mno co se da delat nepojedu 180 km abych se podivala na matku myho stenete.

jennifer
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 07:04
- Nahlásit

denynko
Neboj se jestli ti ho vet zachranil muzes byt rada ze udelal vsechno pro to aby ti pejsek zustal dlouho ja tomu verim.A never lidem: jedna pani povidala na to nevsazej.Me to prijde jako ze ti zavidi ci co.Uvidis sama jak bude prospivat.Höavne ver vet jestli je opravdu dobrej.

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 07:50
- Nahlásit

Denynko
no zkušenost s tím vlastní nemám,ale u nás v jednom domě di od téhle paní vzali štěně 2 lidé..Jeden jezefčík přežil asi 4 týdny,měl nějaký nevyvinutý vnitřnosti a druhá kokřice je skoro roční a je v pohodě,ale nikdy bych si sama takhle štěně nevzala...
jennifer
ty máš štěně asi bez PP,ale u takovejch je podstatný vidět rodiče ještě víc myslím...taky se jezdím na naše štěně koukat po 14 dnech a cestaje skoro 300km tam a zpět....

Denynko
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:42 - Změnil/a: Denynko
- Nahlásit

Mám štěně bez papírů to je fakt. I tak mi stál 1700,--. Možná jsem měla počkat a pořádně si vše zjistit a nekupovat pár dní po smrti mého psího miláčka honem nové štěně. S mrnouskem to je v pohodě řádí jako každé jiné štěně. Veterináři mě upozornili , že bude mít možná problémy s trávením, ale jinak je v pohodě.Chut k jídlu to má velko to teda jo.

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:45
- Nahlásit

Denynko
ta naše Betynka co tu mají je taky v pohodě,jenže od týhle paní bych si nekoupila ani žížalu...je klasická překupnice a člověk neví v čem štěnda žily a kde.....takže nějáká fáze improtingu která je důležitá probíhá bůhví jak...tak ti přeju aby tvoje štěndo už bylo OK...

Denynko
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 14:22
- Nahlásit

Ale to jsem se o té paní dozvěděla bohužel pozdě. Ani by mě to nenapadlo, že je překupnice. Koukala jsem na inzeráty a má je nadále, ale to nebudu řešit. Taky si mrnousek užil než ho na klinice vyhrabali z nejhoršího, díky kapačkám si nenechá šáhnout na packy a nechce se chovat. Věřím že se to časem změní.

Klarav
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 15:29
- Nahlásit

Ahoj, mám taky Maďarského ohaře. Teď je mu necelých 5 měsíců. Brala jsem si ho, když mu bylo 8 týdnů a vážil skoro cca 6 kilo. Takže 3,5 je opravdu moc málo. Jak jste na tom teď?

Agnes
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2006 10:19 - Změnil/a: Agnes
- Nahlásit

Klarav
Ahoj! Teď už jsme na tom lépe. Jessy už váží 7,5 kg ve 3 měsících. Takže máme skluz asi tak 1,5 kg a to už se celkem dá. Jinak je to pěkný cvalík a všechno pěkně dohání. Takže v poho A odkud jste?

Agnes
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2006 10:21
- Nahlásit

Klarav
A odkud jste?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání