| Autor |
Zpráva |
orisek
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 10:26
- Nahlásit
Má někdo zkušenosti a poradí mi kdy dát štěňátka od fenky novým majitelům? Všude píší, že tak kolem 7-8 týdne. /naočkovaná a odčervená/ Ještě by mě zajímalo jestli jim dát třeba kousek látky z pelíšku, ve kterém jsou. Mám vše jen nastudované z internetu, tak bych potřebovala pár praktických rad, abych něco nezanedbala. A taky by mě zajímalo, kdy můžou ven. /jedno štěňátko si nechávám/. Poradíte??
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 10:36
- Nahlásit
Podle chovatelského řádu můžete prodávat štěňata od 49 dne věku, ale lepší je minimálně ještě tak týden počkat. Já osobně předávám štěňata v 10 týdnu (po druhém očkování), ale pokud si kupující chce štěňátko převzít dříve, pak se nechám přemluvit na 8 až 9 týden (po prvním očkování). Mezi očkováním a předáním štěňat by měl být ideálně týden.
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 10:48
- Nahlásit
Myslím, že to máš nastudovaný docela dobře. A kdy je teď v zimě vzít ven, určitě záleží na počasí. Dneska by to třeba šlo.. takový 8-9týdení štěndo - na chvilku na sluníčko. Záleží ,co máš za rasu. Krátkosrstní a malý pesani jsou daleko citlivější. Lara měla v 8-mi týdnech přes sedm kilo a má hustou srst s tou by se dalo chodit i daleko dřív. A třeba s takovým čínským naháčem se myslím do mrazů ani chodit nemá. Taky by ti mohl poradit i tvůj veterinář.
|
orisek
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 10:56
- Nahlásit
Já mám 6 štěňátek čistokrevných oříšků. Tedy můsím říct, že to bylo plánovaně. Chtěli jsme si nechat potomka od naší fenky /ta je z útulku/. Ještě jsem uvažovala vzít si ještě jednoho pejska z útulku, ale manžel chtěl štěňátko od naší fenečky. /tak snad příště, je tolik pejsků, kteří nemají domov./ Už se mi podařilo všechny rozdat mezi své známé, tak snad mám záruku, že se budou mít dobře a můžu je i občas navštívit. Tak právě teď potřebuji pár rad, budou mít 7 týdnů.
|
orisek
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 11:07
- Nahlásit
Jinak kdo má zájem se podívat na fotky, tak jsou v galerii. Název Míša ze Zlínského útulku.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 11:35
- Nahlásit
orisek
Hezké obrázky. Tak malé štěňátka bych ven nebrala, když je sníh.
Já jsem taky vychovala před dvěma lety 6 oříščích štěňátek, ale každé bylo jiné Narodily se v březnu, už v dubnu bylo vlastně teplo, tak mohly ven. Dávala jsem je novým majitelům od 7. do 10. týdne postupně. Nechala jsem si dva kluky, dnes už jsou dospělí.
Dej si pozor na nové majitele, někteří si berou oříška jen proto, že je levný, tak ať se nedostanou bobíšci na špatné místo.
|
orisek
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 11:47
- Nahlásit
aren
Neboj, pejsci jdou do dobře prověřených dobrých rukou.
|
milovnikpejsku
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 15:24
- Nahlásit
myslím, že není co dodat... nastudované to máš dobře.
|