Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Vše o štěňátkách ;)
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
louveteau
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 19:46
- Nahlásit

Ahojky, v létě budu mít štěndo choďáčka,...žádný dotaz nebo problém nemám,...ale chtěla bych si psát jen tak o štěndách,...postřehy, zážitky. Pište!...

Mek
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 20:39
- Nahlásit

Postřeh mám v oslední době jeden a to velmi živý - moje ovčanda je masový vrah (udělala 18 slepic za 1 dopoledne).
A zážitek? no je to 14 dní co bylo -20 a Meggy spadla do řeky. Týden jsem trpěla a lítala mezi veterinou, prací a domovem
A jinak? naprosti ji miluji je kouzelná a zlatá a úžasná a vidět jí můžeš na www.zjanmaru.cz. Jinak na začátku je foka psa ležícího v trávě, a o je Meggy 5 měsíců. přeji ti s mrnětem spoustu legrace a zábavy

evina
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 21:20
- Nahlásit

louveteau:štěňátko je hrozně roztomilé ale dovede být i pěkný ďáblík!Nenech se zmást krásným kukučem a raději se připrav na nejhorší(probdělé noci,loužičky,okousaný nábytek atd.)Protože když s tímhle vším budeš počítat,nebudeš pak překvapená a užiješ si psí mimčo v pohodě.Držím palce

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 23:02
- Nahlásit

evina
přesně tak, předem jsem se na to připravovala a smála jsem se, jak mě na to každý, kdo už pejska měl upozorňoval. Teď mě zase upozorňují, že až začne přzubovat, tak bude všechno rozkousané. Přezubování už nastalo a zatím to schytala krabice.
Taky mi každý říkal,že nevydržím jí pravidelně venčit. Nikdy totiž u ničeho moc nevydržím, ale jak jsou všichni teď překvapení, že s ní i po třech měsících, co ji máme doma, lítám i co dvě hodiny ven, v té největší kose. A nikdy jsem neřekla ani ň, nikdy jsem si nepostěžovala.
louveteau
Štěňátko a pejsek vůbec je úžasná věc. Je to sice fakt ďáblík, čůrá a kaká na koberec (samozřejmě ne všechny, ale ta moje tam nepatří ),který šíleně kouše a lítá ajko splašené, ale přeci je to je štěstí a nikdy bych už nemohla bez pejska být. život bez něj je pro mě prázdný.
Navíc choďáci jsou super pejsci, znám dva a jsou úžasní.

mac1
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 23:38
- Nahlásit

Tak štěňátko ??? , když bylo mému staršímu pejskovi necelých 6 let , rozhodla jsem se mu pořídit kámoše - byli jsme venku třeba 3 hodiny , takže po návratu domu jsem se těšila na kafe , protože pes si musí lehnout a dát si chrupku ......ha,ha , přiklusal s balonkem , uzlem .........v tlamě a chtěl si hrát . Tak jsem usoudila (naivně), že si bude hrát s mladým a já budu mít klid. A tak k nám přišlo roztomilé štěňátko. Hned první den se pokusilo fotříkovi ( je to vážně jeho synek) vlézt do misky se žrádlem - dostalo ránu velkým čumákem , že odletělo přes celou kuchyň , tak se seznámili......abych to zkrátila, mám okousaný nábytek, odrbané tapety v předsíni , okousaný roh zdi ......po prochajdě s 2 neunavitelnými psy si doma hraju místo s jedním,se dvěma občas mám pocit, že jsem opravdu přišla o zdravý rozum

Evik
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 08:20
- Nahlásit

louveteau

jéje, další choďák na obzoru? Super! Já mám taky choďáka. jestli si budeš potom chtít povídat přímo o choďácích, tak přijď na chodské fórum na www.kpchp.org - "záložka" fórum

louveteau
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 10:10
- Nahlásit

No, mi máme fenku westíka 7let, tak jen doufám, že si se štěndem bude rozumět ;),...sice štěnda zrovna moc v lásce nemá, ale snad si zvykne a skamarádí se. Co si pamatuju Sanuška byla moc roztomilé a hodné štěňátko, nic nerozkousala,...až na pár papírových kapesníků a nějaké ty rohy učebnic,...tak jsem zvědavá jak to bude s choďáčkem. Sanuška nejradši kousala moje ponožky, ale jen když byli na mých nohách , byla to docela sranda běhala jsem po celým bytě a Sanča za mnou,....teda spíš za ponožkama ;). Ona byla opravdu strašně hodné štěndo buď sme si hrály a nebo pořád spinkala, a to jí vydrželo dodnes. No tak jsem si říkala, že by to chtělo nějakýho akčnějšího pejska, abysme měli se Sančou trošku zábavu,...a hlavně se chci věnovat výcviku, agility, dog frisbee a podobně..., což Sanušku moc nebere .

Evik
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 10:39
- Nahlásit

louveteau

když k nám přibyl malý choďáček, našemu sterému knírači bylo 13 let a byl to morous, nesnašející cizí psy včetně štěňat.... Štěníka přijal ale úplně suprově - pochopil, že bude členem rodiny. Oba psi se mají rádi a stařík s mlaďochem (tomu budou brzy 2 roky) strašně pookřál a "omládl".

sarax
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 15:15
- Nahlásit

Evik:

tohle je pro mne sqělá informace,na duben plánuju štěně a našemu vořechovi je kolem 8-10let.Je z útulku a věk nebyl nikdo schopen určit přesněji.Těším se na to že se štěnětem chytne druhej dech a omládne..doufám,že to tak bude

ko4ka
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 19:25
- Nahlásit

musím říct, že snad ke každýmu starouškovi, když přihodíte štěndo nebo mladšího psa, tak velmi ožije. Nám se to taky stalo, když k nám loni přišel necelé 2 roky starý labrador. Máme ještě pudlíka, kterýmu je 12 let a snaží se mladýmu najednou těžce vyrovnat a to se tvářil, že už je na umření

abby
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 09:38
- Nahlásit

My máme teď 10 týdenní štěňátko retrívra a je to nezmar.U dětí by se asi řeklo,že je hyperaktivní.Takže se těším na chvíle,když spíRodiče mají 6 letéhé labradora a snáší se velmi dobře.Malé ho trochu otravuje,ale jemu se to líbí a vlastně si nechá skoro všechno líbit.Když jdeme spolešně na procházku,tak malá běhá za ním a blbnou spolu.Je to fajn.Už se těším až trochu vyroste a budou z nich parťáci

louveteau
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 18:50
- Nahlásit

Ahojky, tak dost přemýšlím o tom, kolik pohybu? Je mi jasné, že štěndo nemůže člověk moc namáhat. Pro 6 měsíční štěně by 25km bylo asi ještě moc, že...nebo záleží na štěněti? Myslíte, že by to mělo velký vliv na klouby?

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 19:16
- Nahlásit

louveteau
no myslím,že záleží na plemeni a psu samotným...máma našeho štěnda,když jí byly 3 měsíce zvládla tůru na běžkách a byla jako čertíka bylo to kolem 30 km,ale teda s přestávkama a zpátky jela v báglu

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 19:36
- Nahlásit

louveteau
Ono jde asi opravdu o plemeno. Moje erdelka, kdyz ji bylo pul roku, dokazala litat cely den na vyletech po lese, pak jeste po zahrade, a stejne by pak po pulhodinovem odpocinku vyrazila znovu...- ale to neslo o zadne velke tury, proste jsme se prochazeli a ona smejdila okolo.
Ale zrovna 25 km mi prijde na pulrocni stene znacne neprimerene, a na klouby, pokud by bylo stene "nuceno" k nadmerne zatezi, jiste utrpi.. Nepozna se to hned, ale az s vekem..
Jen pro porovnani s lehounkou erdelkou- mlada rtw byla na pulroce utapkana po 3/4 hodince mirne vychazky... a ted, na 9 mesicich, je k neutahani.. jen to chtelo ji dat cas vyrust, nasvalit se a prezubit...

Klárča
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 20:24
- Nahlásit

louveteau
Suppppper! A z kama bude štěnidlo?

Evik
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 07:40
- Nahlásit

louveteau

25 km na půlroční štěndo je moc.....on ne že by to ten pejsa neušel, ale mohlo by to pro něj mít následky třeba později....
Já jsem našeho choďáka brala na takhle dlouhou tůru až po jednom roce...dřív jsme chodili na kratší výlety a kolem toho půlroka nebyly nikdy víc než 10 km.

louveteau
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 16:34
- Nahlásit

Jj, taky jsem si říkala, že je to určitě moc,...ale zajímal mě i nazor někoho jiného ;). Díky!

louveteau
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 15:47
- Nahlásit

Tak mě napadlo, nemáte třeba někdo zkušenost s tím, že by když k dospělému pejskovi pořídíte štěndo, tak by dospělák od štěnda odkoukal čůrání doma? Nebo naopak, že by se štěndo naučilo chodit ven rychleji, právě díky dospělákovi? Doufám, že je to srozumitelné ;).

Klárča
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 16:35
- Nahlásit

louveteau
Chodínci jsou moc učenlivý a dobře se učí od ostatních,takže spíš se štěndo naučí chodit ven rychleji,ale taky se rádo a rychle naučí od staršího zlobit ,ale já zatím psa nemám,tak radši jako jenom tak...Přece nemám zkušenosti.... Takže ještě počkejte na další příspěvky.Radši.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 20:20
- Nahlásit

louveteau
Ma zkusenost je ta, ze se starsi fena vzdy nad louzickou stenatka xichti a prekracuje ji s maximalnim odporem. Totez cinim ja, kdyz nadilku vytiram.. Stene brzy pochopi, ze doma je to ee a venku je to HOOOOOOOOOOODNAAAAAAAAAAAAA a piskotek!!!

mac1
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 20:25
- Nahlásit

louveteau
to určitě ne, spíš naopak štěndo rychleji pochopí , že se čurá venku ....zato ovšem můj 6ti letý pes začal dostávat piškotky za přivolání , takže teď zavolám Robíí ( mlaďoch) a bleskem se ke mně posadí starší a čeká na odměnu

sarax
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 00:18 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit

tak a když je tady všechno o štěňátkách,tak se pochlubím

to je naše Trinity a jsou jí 3 týdny

Evik
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 08:02
- Nahlásit

louveteau

neznám odnikud případ, že by se starý pes po vzoru štěnda naučil dělat potřebu doma.....ale štěně se po vzoru staršího psa často naučí konat potřebu venku dřív, než kdyby bylo samo.

sarax

Trinity je nádhernáááá, ale co je to za plemeno? Já jsem asi úplně blbá, ale nepoznám to...:-/

sněhule
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 08:15
- Nahlásit

Dívala jsem se na Trinity už v galerii. Je moc roztomilá . Závidím vám vaše štěňátka. Já pořád čeká a fenka od které mají být ne a ne hárat . Asi se dám na woo doo

sarax
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 11:48
- Nahlásit

sněhule
hele Trinity má ještě 2 volný ségrynení problém se domluvit ..aspoň myslím
Evik
je to AST a neboj do určitýho věku si je prej plete každej

sněhule
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:35
- Nahlásit

sarax
Díky, ale to by mi asi doma neprošlo. Už tak jsem musela nasadit všechny! páky abych mohla dovést jednoho pejsu. Dva, to bych šla. Ale spoléhám na kouzlo psí osobnosti a už teď tajně spřádám plány na budoucí smečku.

sarax
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:42
- Nahlásit

sněhule
škoda,já teda tuhle princeznu mám jako druhýho pesa

teda nechci nikoho ovlivňovat,ale jsou nádherný

sněhule
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:55
- Nahlásit

V tom musím souhlasit, jsou boží.

sarax
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:14
- Nahlásit

no já to vím jsem zamilovaná a stříhám metr..ještě 5 týdnů nevím jak to vydržím

arsiela
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:49
- Nahlásit

Jé další choďáček...Naše choďačka Emi jako malá moc nedevastovala,zato teď tu mám štěnka papillonů,sice to jsou pusinky,ale občas už zaříkávám telefon,aby někdo zavolal a odvezl si aspoň jednoho.Protože na to jak jsou mrňavý tak to je devastační četa úplně šílená.Stůl má okousaný nohy,já nateklej ret(důvěrná pusinka od štěněte)loužičky...ale jsou to šikulky,docela se snažej venčit venku.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání