Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Kakání pejska
Autor Zpráva
abby
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 11:20
- Nahlásit

Ahojky,chtěla jsem se zeptat,mám 9 týdenní štěně zlatého retrívra a hrozně trpí na průjmy.Jakmile mu dám něco jiného než granule,tak má průjem.Dneska jsem dokonce našla ve stolici trochu krve.Nevíte,co s tím?Chci jí přilepšit a dát jí pribiňák,konzervu,ale pak se musím vyrovnat s tím,že se pokadí.
Taky jsem se chtěla zeptat,známá mi říkala,že štěňata by v zimě vůbec neměla chodit ven.Že ona svého pejska nechává i doma dělat potřebu.
Díky za rady

ira
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 11:22
- Nahlásit

Jestli má ve stolici krev,určitě běž co nejdřív k vetovi.

Joker
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 11:23
- Nahlásit

abby
To je nesmysl. Chceš z něj mít zhýčkance? Klidně ho ven ber. Pokud je hodně velké zima, tak třeba jen na chvíli...
A okud by průjem trval déle, nebo byla krev, tak bych šla k vetovi

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 11:24
- Nahlásit

abby
mne vet tvrdil, ze pri delsim prujmu je normalni, ze se poskodi trochu steny strev a ve stolici je i trocha krve. ale je lepsi tam zajit, on ti da antibiotika, aby se to prave pres ty oderky nedostalo do organizmu ...

a ven rozhodne chod, protoze jinak budes mit problemy to odnaucit ...

Joker
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 11:27
- Nahlásit

ven rozhodne chod, protoze jinak budes mit problemy to odn
To je to nejmenší. Hlavně zanedbaná socializace, choulostivost...

moll
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 11:28
- Nahlásit

průjmy po pribiňáku nebo konzervách - třeba nesnáší mastné věci. je to vlastně ještě mimino, tak potřebuje dietu - místo pribiňáku bych dala tvaroh nebo bílý jogurt, ale živý, ne ten, co vydrží bez vady na kráse 2 roky. já tu už psala, že naše štěňata velmi úspěšně odrostla na směsi choceň-jogurt a prolisované hodně rozvařené ovesné vločky. a pak kuřecí masíko s hodně uvařenou mrkvičkou a rýží a tak dál. nevím, jestli takového mrňouse hned pustit na granule, i když určitě super štěněcí. moll

Vcelka
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 11:40
- Nahlásit

Ven bych s nim určitě chodila, třeba na chvilku aby se jen vyvenčil, ale aby nebyl furt zavřený doma.
Náš pes měl taky jednou krev ve stolici, ale ten to měl nejspíš od kosti že mu škrábla střeva. Byli sme u veta a ten nám doporučil dietu, rozvařenou rýži s trochou kuřecího masa, dal nám ještě kapky Kanavit a taky sme k němu chodili na injekce, za týden už to bylo v pořádku. Takže nejlepší bude zajít k vetovi a on ti poradí.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 11:49
- Nahlásit

Může být začervený anebo je průjem prostě reakce ještě ne dost odolného organismu na změnu prostředí, stravy, vody... Ale k vetovi bych šla.

fromeli
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 11:52
- Nahlásit

Já bych taky s tak malým šla k vetemu a pokud by nic nenašel, tak může mít citlivější trávení, tak bych mu konzervou a pribiňákem nepřilepšovala, každému to nesedne.

Lara
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 13:07
- Nahlásit

Když byla Lara takhle maličká, taky trpěla na průjmy. Po všech očkováních a po kuřecím. Po pátým měsíci to přešlo. Ale s tou krví ve stolici bych určitě spěchala na veterinu.

abby
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 15:26
- Nahlásit

Dík za rady.Co se jídla týča,tak všechny mléčné výrobky jí dělají špatně.Vlastně kaká normálně jen,když celý den jí jen granule a piškoty.V dalším hovínku už nic nebylo,tak nevím.Asi zavoláme vetovi a uvidíme.Přítel je lékař (lidský) a tvrdí,že to může mít podrážděné z toho průjmu.Jako člověk.Tak nevím

abby
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 15:30
- Nahlásit

Jo,a ven chodíme normálně.Jednou denně na delší procházku jinak na venčení.Pár minut.Ale příjde mi trochu nastydlá,protože pořád čůrá (předtím to tolik nebylo),tak jsem si říkala,jestli jsme neudělali chybu.Ale když vidím,jak dovádí ve sněhu,tak jí to nemůžu odepřít

evina
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 15:32
- Nahlásit

abby:štěňátka na průjmy trpí poměrně často,ještě nemají tak vyzrálou trávící soustavu.Můj prcek bral ATB na průjem.Zvlášť pokud je tam krev,bych raději k vetovi zašla.Světlejší krev,zřejmě nic vážného neznamená.Jak jsem se ale nedávno dočetla,tmavá krev značí vnitřní krvácení.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání