| Autor |
Zpráva |
malinkej
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2006 16:45
- Nahlásit
Dobrý den,chtěla bych poradit,jak uskutečnit první návštěvu města.Malý má 2,5měs,zatím běhá jen v blízkém okolí domu na vsi,obojek mu nedělá problém,ale vodítko ještě není moc vyzkoušené.Je nejlepší začít s tím co nejdřív,ale co když nebude chtít jít?Prosm o radu a děkuji
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2006 16:53
- Nahlásit
malinkej
Já bych začala hned a po chvilinkách. Za úspěch bych chválila, odměnila a kdyby náhodou "nechtěl", tak si s ním musíš poradit tak, aby chtěl. Na něco ho nalákat, dávat na vodítko s vidinou pamlsku, hračky, mazlení, na každého hafíka něco platí.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2006 20:46
- Nahlásit
malinkej:jak radí fromeli,odpoutat pozornost od vodítka na něco co má pejsek rád(pamlsek,hračka atd.)Určitě netahat pejska násilím ale postupně ho lákat aby udělal pár krůčků a pak pochvala.
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 02:37
- Nahlásit
malinkej
Pokud mas na mysli vzit pejska do mesta jen tak aby si privykl na ruch mesta,tak s tim jeste pockej.Nejdriv ho nauc chodit na voditku.Pak s nim chod po vesnici a muzes vyuzit treba prijezdu vlaku nebo autobusu,kdyz se lidi vraci z prace.A nebo konec vyucovani pred skolou,tam byva ruchu az az.Do mesta,pokud nemusite,jedte az se nauci na voditku u nohy.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 13:14
- Nahlásit
co nejdřív a co nejčastěji...ale v malých dávkách zážitků třeba na 20 minut a zase domů...
|
malinkej
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 14:15
- Nahlásit
děkuji všem za radu, doma jsem ho zkoušela na vodítko a lákala samými pamlsky,napřed vyjeveně koukal co to má za šňůru,ale díky piškotkům a hračkám si ho moc nevšímal.Snad budeme mít úspěch.Ještě jednou díky.
|
Nairobi
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 19:51
- Nahlásit
malinkej
Napadlo mě - v 2,5 měsících ho ale ještě nemáš kompletně naočkovaného?
Já na vodítko učila tak, že jsem ho psovi napřed připla doma a nechal ho za ním vlát Takže když jsem vodítko jednoho dne chytla do ruky a šli jsme ven, nebyla to pro něho neznámá věc.
Jen s tím očkováním bych asi byla opatrná. I když psi ve městě jsou proočkovaní, ale nějakým velkým slezinám psů bych se asi zatím vyhla Z druhé strany teď je to nejlepší a nejvhodnější období ho seznámit s cizími vyrovnanými (!!!) psy.
Co myslí ostatní?
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 23:44
- Nahlásit
já štěndo seznamovala se psy hned, měla 1 očkování...byla hrozně ustrašená a socializace byla nanejvíš důležitá. na psovi a pánovi hned vidim, jestli je ten pes dobře opečovávaný a zdraví a taky jsem se pro jistotu ptala...spíš jsem se bála, aby někdo něco nechytla na ulici v parku atak..
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 17:42
- Nahlásit
já měla taky štěndu teprv po prvním očkování, když jsme se seznámili s několika psy mých známých (zdraví, toleratní a vychovaní psi) Na procházky jsme až do posledního očkování chodili jen v místě bydliště a blízkém okolí a ne na dlouho. Zpočátku, když si pejsa zvykal na vodítko jsme ušli třeba jen několi metrů a pak zase domů......postupně (každý den) se procházky stále prodlužovali, až jsme po necelém týdnu zvládli obejít celý blok domů.
|