Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / jak naučit lehni
Autor Zpráva
kulik
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 11:43
- Nahlásit

jak mám pejska naučit lehni

Kamca
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 11:46 - Změnil/a: Kamca
- Nahlásit

dej mu před nos pamlsek, ten pomalu polož na zem a řekni povel Lehni a zároveň jej můžeš jemně zatlačit rukou směrem k zemi na kohoutku.Pes, pokud si pamlsek bude chtít vzít, bude nenásilně přinucen si lehnout.Časem by si měl lehat i bez pamlsku.

kulik
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 11:57
- Nahlásit

já to dělam tak že mu dám povel sedni a pak dem na lehni přidžim jí zadek a jak se natahuje tak si nekdy lehne ale nekdy se mi vyvleče čapne pamlsek a zdrhne

Kamca
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 12:23
- Nahlásit

nedrž ji za zadek, ale jemně přitlač na kohoutek (místo na zádech, kde vystupují lopatky) . Taky si musíš dát pozor, aby ti pamlsek předčasně nečmajzla a dát jí ho opravdu až splní ten povel. Jinak děláš nácvik správně - zapomněla jsem poznamenat, že je lepší dát nejdřív povel Sedni a pak až Lehni. Alespoň než si ten cvik osvojí.
Ale myslím si, že je tu spousta zkušenějších lidiček, snad ti někdo poradí ještě lepší fíglík, jak na to .

kulik
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 12:33
- Nahlásit

dik

zuzka
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 12:36
- Nahlásit

nejdřív jsem dala povel sedni a pak jsem dávala pamlsek na zem v "zaťaté pěsti" (přitom povel LEHNI), štěně by si mělo instinktivně lehnout, aby mohlo používat obě přední packy k "dolování" pamlsku,
z pěsti ti pamlsek nevytrhne

další možnost je počkat, až si bude samo lehat a v tu chvíli mu dát povel lehni, ale to je asi spíš doplňkové

jsou i jiné metody, ale lepší je začínat hravou metodou, ta se u štěněte většinou osvědčí

kulik
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 12:49
- Nahlásit

ta možnost dávat povel lehni při tom když si lehá tak tu taky zkouším ale musim jí unavit a pak jít zkusit normálně

evina
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 20:52
- Nahlásit

já bych pejska neučila povel lehni pouze ze sedu.Může si pak lehat přes sed.Zkoušela bych z různých poloh.Pokud si pejsek nechce lehnout na pamlsek a zatlačení na záď se brání,je možné mu nohy takzvaně podseknout.Samozřejmě s citem.Pes sedí u nohy,pravá ruka se vsune za pravou přední nohu a uchopí se levá přední noha.Ta se natáhne dopředu a tím pádem se podrazí i pravá noha.Pes si tím vlastně lehne.Musí se s citem a pejska pak hrozně moc pochválit.

Tonda
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 01:56
- Nahlásit

http://home.karneval.cz/0358382001/Soubory/Vycvik. htm

grendel
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 13:15
- Nahlásit

na mexu platilo jedině to, že jsem jí dala sedni a potom jsem jí "podrazila" přední nohy. na každého psa platí něco jiného

kulik
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 11:00
- Nahlásit

grendel
to máš pravdu.

abby
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 11:22
- Nahlásit

Já ji zkouším učit lehni ze sedu,ale ona místo toho,aby si lehla se zvedne

žanda
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 11:30
- Nahlásit

Tak jak to popisvala Zuzka mi to příjde pro psíka nejlepší a ještě formou hry-i já tak učila,ač na cvičáku tehdy radili přišlkapávat vodítko atd.......mě pak pes dávno už na povel ležel,ostatní bud už zase nelehali,nebo se na vodítkách různě kroutili. A když byla v ruce ta piškotka pesan měl i veselé očička-což na tom mém vidět bylo příkladně. Pokud lehne ještě hodně chválit a chválit a máte to v kapse)

birma
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 11:32
- Nahlásit

abby
myslim že 9ti týdenní štěně má na lehni času dost a potřebuje se učit jiné věci....

moll
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 11:41
- Nahlásit

pokud je šťěndo malé, tak by mělo stačit položit zaťatou pěst s vońavou dobrůtkou na zem před sedícího pejsana a trochu ji po zemi od něho táhnout - sníží čenich k zemi a předkem se bude snažit dolézt k dobrotě. výsledkem je, že žuchne na bříško a po velikém chválení dostane ňamku.
u většího psa bych přidala i to předsunutí předních tlapek v kombinaci s tlakem na kohoutek.
mě se osvědčil prvotní nácvik "lehni" v postoji čelem ke psu - líp se táhne pěst po zemi i to předsunutí tlapek je jednodušší. jak pes pochopí, co se po něm chce, dělá cvik ochotně i u nohy psovoda. a potom už je čas přidávat i ruční povely.
moll

nika00
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 11:16
- Nahlásit

ja sem to ucila taky zpusobem sedni a pak sem natahovala pamlsek az na zem a ona se pro nej zacla plazit :-D nakonec pochopila co chci...ale kdyz dam povel lehni nekde venku, tak na me stejne prdi...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání