Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / První hárání - náznaky
Autor Zpráva
Verca
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 22:19
- Nahlásit

Omlouvám se, že zase zakládám téma, které tu už bylo xkrát přemílané. Ale moje fenka se poslední dobou chová jaksi divně a já nevím, jestli jen tak "blbne" nebo to je náznak hárání.
Je to boloňačka a nedávno měla 4 měsíce, tudíž mi to připadá na hárání celkem brzy. Ale...když si hrajeme, blbneme, tak přitom se začne natáčet na stranu a tak jí začnu drbat na tříslech (ve stoje)a na tom holém bříšku a ona začne dávat ocásek na stranu. Ale ocásek dává na stranu, i když jí nedrbu na bříšku...Dělá to celkem často. nevím, jestli to mám brát jen tak, že jí to dělá prostě dobře nebo jestli je to nějaká známka přicházejícího hárání.Mám z toho srandu, říkám ji uchylačka, ale průser by byl, kdybychom si toho nevšimli a nějakej hafan jí venku nakryl. Přítel s ní chodí navolno a já občas taky. Jak dlouho před háráním to poznáte na své fence vy?
díky moc Verča

kája
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 02:14
- Nahlásit

moje zlatíčko si hárá hodně nepravidelně, ale to dávání ocásku na stranu: moje zlatko to dělá, když ji škrábu na tříslech, na bříšku a nad ocasem a nejvíc točí ocas, když ji fénuju po koupání. Tudíž já z toho neusuzuju, jestli budem hajrinkat

Koukni, v kolika měsících ta tvoje rasa hárá, a budeš vědět(aspoň přibližně)
My jsme doma čekali na první hárání a zkoumali jsme jí pipku každý den, jen sme ji přiložili papírový kapesník a viděli sme co a jak

Lara
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 11:06
- Nahlásit

Mě začala zrovna poprvé hárat( 8 měsíců - t.j. asi o dva měsíce dříve než je u ČT běžné). Zhruba týden před tím, než byly první kapičky začala dávat při kontaktu s ostatními pejsky ocásek na stranu. No a do týdne začala. zítra je to devátý den a tak nám začne to největší hlídání. Na vycházce bude pouze na vodítku, zahrada má nově opravený plot.

Evik
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 14:20
- Nahlásit

a nemůže prostě fenečka být jen "vzrušená" z toho drbání na intimních místech?

zuzka
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 14:30
- Nahlásit

naše Bela před háráním začala často čůrat - značkovat (očuchá a pak počůrá), o trochu víc línat a pak jí začala otékat přezka a do pár dnů přišly krvavé kapičky
protože je mazlivá i normálně, tak v tom jsme nezaznamenali rozdíl

drbání nad ocasem se jí líbí i mimo období hárání

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 14:44
- Nahlásit

Evik
Taky si myslím,že je to jen uchylačka, co jí to dělá dobře. Jen jsem chtěla vědět, jak to je/bylo u vás. ;) díky. Nechtěla jsem něco "přehlídnout". Myslím,že 4 měsíce je trošku brzo. Vet říkal, že by měla začít hárat tak v 6-9 měsíci.
zuzka
no ta moje čůrá více, ale proto, že hodně pije a máme tu vcelku doma teplo.

zuzka
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 14:51
- Nahlásit

Verca
toho značkování by sis všimla, není to to klasické vypustím všechno co mám hned na prvním trávníku, tohle je skoropsí: přiběhnu, očuchám, přečůrám
a to mnohokrát za procházku, kolikrát z ní už ani neukápne

to se ví, že jsem hned vovala naší vetce, jestli to třeba není nějaká nemoc, Bela totiž první hárání dost "odflákla", proběhlo jen velmi slabě, a to druhé - první pořádné přišlo po třech měsících, takže jsem si nejdřív myslela, že má snad něco s ledvinama

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 14:59
- Nahlásit

zuzka
NO ta moje asi taky značkuje...nebo to možná ani značkování není. Několikrát za procházku si přičupne, i když z ní nic nejde. Většinou všechno vyčůrá napoprvé. ale nemyslím si, že by tohle byl projev hárání, dělá to už přes měsíc...

Chodka
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 07:02
- Nahlásit

Myslím si, že to přičůrávání je příznak přicházejícího hárání, moje boxerka má první za sebou bylo jí 9 měsíců a probíhalo to stejně jak píše zuzka.Až jsem myslela, že bude nastydlá jak stále byla v podřepu.A to byla moje první zkušenost s háráním.

zuzka
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 08:01
- Nahlásit

Verca
je fakt, že tohle "skoroznačkování" jí i po hárání tak trochu zůstalo, ale s obdobím hárání se to nedá srovnat, to čůrá snad co dvě tři minuty

wensday
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 08:08
- Nahlásit

Mám stejnou zkušenost s tím značkováním, taky jsem volala vetovi, jestli je to normální. Průběh byl přesně takový, jak píše Zuzka. Taky byla před tím prvním háráním míň poslušná, jako praštěná

lili
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 19:51
- Nahlásit

ahoj
chtěla bych se zeptat kdy to přijde. Naše devítiměsíční kokřice pořád nic. Ani nevím kdy to přijde a jek poznám že se to blíží?!
To s tím značkováním, to jako čůrá takhle často jenom venku nebo myslíte že když nebudu delší dobu doma tak bude značkovat i tam? já sem totiž většinou celé dopoledne pryč a ona už je naučená že se vyčurá těsně před tím než odejdu pryč a potom hned jak přijdu. mohla by značkovat i doma?

zuzka
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 20:05 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit

lili
nevím jak u kokrů, ale u čsp je to dost individuální, třeba i v rámci jednoho vrhu, některá hárá už v půl roce, jiná až ve 13-ti měsících ...

Bela doma nijak neznačkovala (tedy nepočítám krvavé fleky ). Dokonce na zahrádce čůrala normálně, jen když potřebovala (máme zděný plot a okolo žádné psy, tak se ani neobtěžovala), ale venku to pořádně rozjela.

Poznáš to jednak podle častého čůrání, zvětší se jí přezka a pak začne takový krvavý výtok, psi se o ni budou zajímat a budou se snažit ji olizovat.
Myslím, že nejde si toho nástupu hárání nevšimnout
(tedy pokud to nejsou nějaké abnormality jako skryté hárání, ale s tím nemám zkušenost)

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání