Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / čištění uší
Autor Zpráva
abby
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 12:09
- Nahlásit

Chci se zeptat,jak mám čistit štěněti uši.Koupila jsem nějaké kapky,které se nakapou do ucha a pes by měl nečistotu vytřepat,ale moc se mu to nelíbí.A šahat do uší mu nechci,abych mu něco nepoškodila.

birma
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 12:10
- Nahlásit

abby
a to je má tak špinavý, že je musíš hned čistit? Protože pokud ne, tak bych s tím ještě nějakou dobu počkala....

Anonymní
# Zasláno: 30 Led 2006 12:13
- Nahlásit

abby, vatičkou můžeš otřít jen tu část ucha,která je normálně vidět, do vnitřního ucha se moc sahat nemá a čím častěji se uši uvnitř čistí, tím častěji pak vznikají záněty. Ty kapky na vytřepání jsou asi nejlepší a pokud máš mímo, není z toho nadšenej,to je jasný...mám dospělýho psa a taky neskáče radostí. Ale časem si zvykl,že jednou za čas prostě drží.......vše je o tréninku. Tak to nevzdávej. žanda

Niko
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 12:16
- Nahlásit

abby
Pokud nejsou ouška špinavá, tak bych mu je rozhodně nečistila! Mně to vet u štěňátka nedoporučoval!!! Tím, že je necháš, tak předejdeš případnýmu tvoření mazu dřív než by se přirozeně vytvořil...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 12:17
- Nahlásit

Na čištění uší si štěně musí zvyknout, to je jasné, ale pokud je mimino doma teprve pár dní, tak bych to zatím nějak moc nehrotila. A ty kapky jsou nejšetrnější.

Niko
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 12:44 - Změnil/a: Niko
- Nahlásit

abby
Chovatelka mi řikala, že poznáš, když má pes ouška čistá tím, že mu do nich jemně strčíš malíček a pokud ho pes olíže, tak jsou čistá a pokud ne, tak je třeba je vyčistit !

Břetislava
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 12:58
- Nahlásit

My používáme jako prevenci proti zánětu ucha kapky Aurinet. Jsou takový mastnější, kapeme 1x týdně a hafanovi krásně vyčistí ouška.

zuzka
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 13:03
- Nahlásit

moje pesina má klopené uši a přiznám se, že jsme jí je ještě nečistili a to má rok a půl
na pohled se mi zdají čisté, tak se do toho moc nehrnu
asi zkusím to s tím malíčkem

Janiii
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 13:10
- Nahlásit

my čistíme ušiska kapkama Otifree a musím přiznat, že taky ne moc často - spíš míň než víc. Kam dosáhnu tam je vytřu buď vatou nebo papírovým kapesníčkem, a vykapávám fakt jednou za čas - feňuli je 14měsíců.

Tonda
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 14:57
- Nahlásit

Jednou tydne namoc vatu do detskeho olejicku a otri mu usi kam dosahnes.Tomu memu steneti se to dokonce libi,privre oci a drzi jak blby.A musim rict ze je vata vzdy spinava.Nevymyslel jsem si to ja,je to rada od veterinarky.

Endy
# Zasláno: 30 Led 2006 15:10
- Nahlásit

Dětský olejíček do ucha nepatří.To je přežitek z dob,kdy na trhu pro psa nebyly žádné kapky.Olejem ucpeš všechny póry a ucho musí větrat.Nešetři na psovi a kup ušní kapky.Zda jsou uši špinavé poznáte šetrným zastrčením vatové tyčinky.Pokud čisté je,je zbytečné aplikovat kapky.Častá manipulace v uchu zapříčiní,že se tvoří víc ušního mazu.

Handy
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 16:31
- Nahlásit

My používáme taky ten olejíček Otifre-nakapeš, jemně ucho promneš a vytřeš vatou na prstu. Skutečně můžeš kam dosáhneš, jelikož pes má bubínky až tam, kde ty prstem s vatou nemůžeš dosáhnout

Tonda
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 17:15
- Nahlásit

Endy
Rozhodne nepouzivam detsky olejicek abych usetril,ale bylo me to doporuceno a taky jsem to vycetl v knizce od dlouholeteho chovatele plemene ktere vlastnim.Zminuje se tam o novych pripravcich,ale dodava ze nadale ke vsi spokojenosti olejicek pouziva.Tak nevim.Jen doufam,ze se nam nejake zanety vyhnou.

fromeli
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 17:17
- Nahlásit

Já dávám tak jednou za měsíc Epi Otic od Virbac, kápnu, promnu, Michelle vytřepe.
v létě její jezevčí plachty kontroluju častěj, páč se často koupe, potápí........

Lara
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 10:35
- Nahlásit

Že mám psovi čistit uši jsem se dověděla už v půl roce, když jsem šla k veterináři - Lara si mohla uši udrbat. Byl tam zánět. Vlastně mi skoro vynadal. Nenechala si na ouška ani sáhnout Dostala jsem kapkky a speciální ušní čistič. Nejdřív jsem jí ale musela postupně vytrhat chlupy z uší - to mi trvalo víc jak 10 dní ( postupně, abych jí moc netrápila). To co jsem jí z obou oušek nakonec vytáhla mě dost ohromilo. Takový hnusný špunty z mazu a chlupů!!!!!!!! (asi 2 cm dlouhý a půl cm široký). Pak už šlo do oušek kapat a postupem času pesina pochopila,že jí to dělá dobře a už pěkně sama drží. Pořád ale musím chlupy vytrhávat. Většina pejsků tenhle problém nemá, chlupy v ouškách mají minimálně. My budem muset trhat celý život.

fromeli
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 10:39
- Nahlásit

kamarádka má kerry blue teriérku a taky musí trhat chlupy z uší.

zuzka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 11:15
- Nahlásit

tak jsem zkoušela ten trik s malíčkem a olízla ho
ušiska vypadají čistá, tak se v nich nebudeme babrat

abby
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 11:22
- Nahlásit

Dik za rady.Urcite nejakou zkusim.Ty kapky kupujete ve zverimexu nebo u veterinare?

Lara
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 16:17
- Nahlásit

zuzka
mě olízla i tu špínu

lili
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 19:43
- Nahlásit

abby
já používám na často problematické uši kokrů tyto kapky OTIFREE SOL. dají se koupit v dobře vybavených zverimexech. jenom nakapeš a trochu opatrně promasíruješ a samo se to vyčistí (jsou to totiž samočistící kapky) jsou pro psy i pro kočky a jsou fakt dobrý , můžeš je taky nakapat na vatu a opatrně jí vyčistit venek ucha.

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 20:00
- Nahlásit

já taky vytrhávám chlupy z uší a čistím olejíčkem aviril, ale chystám se koupit přímo kapky.

lili
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 20:14
- Nahlásit

a když mám kokršpaněla, mám taky vytrhávat? Má tam hodně srsti a dost husté , takže bych to trhala asi 10 let...

Falco
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 21:27
- Nahlásit

lili
Ja mám taky kokra, je mu 9 let, nikdy jsem mu chlupy nevytrhávala (zdálo se mi to moc drastické). Ale je pravda, že mu je hlavně v létě stříhám.
Jinak především kontroluju každý den, když se objeví něco ve viditelné části ucha, čistím vatou s lihovými ušními kapkami, jinak preventivně cca 1x za 14dní kapkami AURINET (do ucha a promnout).

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 21:47
- Nahlásit

lili
nevím, mě to poradila chovatelka, že ty plandavé uši trpí více na záněty a že ty chlupy tam udržují vlhko. Někdo zase říká,¨že ty chlupy tvoří zase ochranu. Některý vet tvrdí, že vytrhávat, druhý že ne. A drastické to není. Jde to snadno. Dělám to jen prsty a nehty.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání