Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Čůrání štěněte
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 29 Led 2006 19:49
- Nahlásit

Prosím o radu.Mám 8 týdenní štěně retrívra a přesto,že chodíme skoro každou hodinu ven,tak to udělá i doma.Dá se nějak naučit,aby si řeklo,že potřebuje.Máte nějaké rady,jak ho naučit čistotě a jak to dlouho trvá.Ještě nevím,co se štěňátkem,až budemem v práci.Děkuji.

Shadow
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 20:03
- Nahlásit

Anonymní
no já mám teďka taky 8mi týdenního prcka a vždycky když vidíš, že už se chystá čůrat nebo i klidně, když už se vyčůralo tak ho vem na místo kde chceš aby čůralo většinou když vidí , že vstáváš a jdeš k němu tak ještě trošku zadrží takže když ho přeneseš na určité místo tak tam ještě dočůrá a pak ho musíš strašně pochválit.
A co se týká štěnda když budete v práci já doporučuju mu vymezit nějakou místnost kde toho moc nezničí, kde není nic drahého atd. tam mu dát pelíšek misku s vodou a noviny a ještě nám se velice osvědčila zarážka do dveří u truhláře za 500,- a tam to bude jako jeho místečko a zavírat po dobu kdy budete pryč
a jak dlouho trvá naučit štěně čistotě záleží na vaší pečlivosti a každému prckovi to trvá jinak dlouho hlavně ho netrestat když udělá loužičku...

evina
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 20:48
- Nahlásit

Já myslím,že do půl roka má pejsek "nárok".Pak se to už většina naučí aniž by se to lámalo přes koleno.Můj první pejsek se to naučil během pár dnů ale to je spíše výjimka.Teď se mi to naučil pejsek v půl roce(stejně jako předešlý).Také jsme chodili v intervalech po jídle,po spaní.Když měl nehodu,pouze jsem ho pokárala(žádné plácání).Když jsem v práci je pejsa pouze v předsíni kvůli minimalizování škod.Má tam pelíšek,hračky,vodu a při odchodu dostane psí suchar.Noviny nedostával neb by je hned roztrhal.

Lara
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 21:01
- Nahlásit

Já měla svoji pesu už od necelých sedmi týdnů a udělala mi doma všehovšudy 11 loužiček. Je ale pravda, že jsem se jí maximálně věnovala a chodila s ní ven po dvou hodinách i v noci.Přes den jsem jí pečlivě hlídala a mazala s ní na travičku pokaždé když se nabaštila nebo vyspala. když si budeš chování svého pejska hlídat, velice brzy odhadneš, kdy se chystá udělat loužičku. Pak stačí s ním rychle ven, počkat až se to povede a potom chválit a chválit a chválit. Klidně jásej, poskakuj, tleskej. Pejsek musí pochopit, že to udělal móóóóc dobře a velmi rychle se začne snažit dělat ti radost. No a pak trpělivost a důslednost. když to udělá doma, pak mu to dát zase najevo, že takhle teda néé. Hlasitě mu vyhubuj a klidně si ho chvilku nevšímej. Pokud se mezitím vyspí nebo nažere, tak platí: rychle ven, počkat až se to povede ............atd.

abby
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 11:30
- Nahlásit

Díky.Snažím se ji sledovat,i když 24 hodin denně to nejde.V noci nám to vychází,ale ve dne to občas neodhadnu.Vemu si to k srdci s tou chválou.Musím v tomhle přitvrdit

abby
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 12:06
- Nahlásit

Ještě jsem se chtěla zeptat,co s čůráním,když bude samo doma.Dám ho sice do předsíně,jinak by mi všchno rozkousalo,ale nebude to potom matoucí.Když je zavřené,tak může jinak ne.Protože celou dobu to nevydží.

Anonymní
# Zasláno: 30 Led 2006 15:15
- Nahlásit

Přesně jak píšeš, bude to pro něj matoucí. Já mám dvě fenky 7 a 2 roky a už jsem rezignovala a vymezila jim místo v kuchyni kam chodí čurat na hadru. Prostě 9 hodin doma to nevydrží ani jedna ať jsme dělaly co jsme dělaly. Teď už je za to nekárám, ale venku chválím a když venku udělají potřebu obě si samy příjdou pro pochvalu. Prostě ví že se to má dělat venku, ale nevydrží celý den. Možná jsme něco zanedbali, nevím. Mladší to pochytila samozřejmě od té starší. Myslím si že převýchova již nemá smysl. Co myslíte ?

Anonymní
# Zasláno: 30 Led 2006 15:36
- Nahlásit

Lara
ty se mas... nicmene ja mam 17tydenni stene LR (kluka) a cura mi doma porad :c(
Pres den kdy je sam si v pelisku necura, ale kdyz jsem doma tak ano. Kdyz byl jeste malinkaty (po tom ce jsem si ho privezla) tak jsem take chodila kazde dve hodiny ven...ale ted jsem pres den v praci...v pelisku si necura, ale jakmile prijdeme z venku jsme doma tak hodinu dve a vzdy nejakou tu louzi udela :c(( a ja porad litam s kyblem se savem a hadrem.
Taky si uz nevim kolikrat rady...Dost casto se mi i zda, ze to kolikrat udela i schvalne, ale kdo vi.

Nevim uz jak se chovat, jestli mu vynadat (to delam vlastne porad) a pak ho ignorovat, nebo ignorovat i to curani a bez reci uklidit (jak mi radila veterinarka) nebo jestli ho uz plesknout pred zadek a strcit mu do toho cumacek...

Jenom pevne doufam, ze prestane v tom pul roce, protoze bych nerada mela doma prasatko.
Misa

Lara
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 20:54
- Nahlásit

Anonymní
Je to možný, že ti to dělá i naschvál. Vlastně tě může trestat za to, že s ním nejsi. Já měla kliku, že jsem měla štěně na začátku léta, a že jsem mohla celé prázdniny věnovat jen jí. Ale tu poslední louži mi udělala na schvál taky. Jenže to udělala přímo přede mnou. Tak jsem jí hned chňapla, pořádně jí vynadala a vyšoupla ven za dveře. To stačilo - od té doby nic - žádní louže. Dneska už má přes 8 měsíců a 4. den prvního hárání

abby
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 11:27
- Nahlásit

Já měla předtím labradora(psa),teď mám zlatého retrívra(fenku) a nějak si nepamatuju,že by s tím psem byly takovéto problémy.Strašně brzo si naučil říkat,že potřebuje.A v půl roce už normálně vydržel nečůrat,když byl sám doma.A tahle fenka pořád jenom něco kouše a tak.Je to trochu záhul,ale život bez psa si už nedokážu představit)

Luu
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 13:09
- Nahlásit

Moje zlaťanda se taky naučila hodně rychle.Tři týdny jsme lítali třeba i po hodině, když se jí chtělo a teď už ví. V noci jí to teda někdy ujede, když jsem v práci, tak taky většinou nevydrží, ale je vidět, že je jí nepříjemné se vyčůrat doma. To si myslím, že je v necelých 3 měsících úspěch. Každopádně jsem na ni pyšná.

jaxso
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 18:31
- Nahlásit

My mame doma dvoch pudlov, psa(4r) a suku(3r), a ten nas pes po takom pol roku ako prisla do domu suka si stale ocikava rohy nabitku, chladnicku, radiator, schodisko proste vsetko! Uz sme v koncoch a nevieme si s tym dat rady, nic nepomaha, on sice vie ze urobil blbost, staci mu ukazat na "inkriminovane" miesto prstom a uz uteka, ale stale a stale to urobi zase! Viem ze si tym asi oznacuje kvôly suke teritorium, ale ako sa to da potlacit alebo nieco s tym urobit??? Prossiiiiim

abby
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 20:51
- Nahlásit

No,tak jsem myslela,ze budemem slavit uspech.Cely den nic a pak vecer se pocurala i pokadila.Kdyz ji hlidam ja,tak to vzdycky stihneme,ale jak ji hlida pritel,tak je z toho pokazde nejaka nehoda.Uz jsem na nej pekne nastavna.Jde s ni ven,ale ona chce jit domu tak jdou.
Je sice fajn,ze ji uci lehni a tak,ale podle me jsou zaklady hygieny dulezitejsi

Verca
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 22:37
- Nahlásit

abby
jj, s přítelem mám v tomto taky problémy.... Jsem teď nemocná, tak s ní chodí přítel. Má dovolenou, takže v pohodě. Ráno ho budím, že ať vstává, že malá je vzhůru a potřebuje vyvenčit. No nestačila jsem zírat, jak si v klidečku vylezl z postele, šel se napít, vyčůrat (malá už kňučela) a dokonce se díval po něčem na zahryznutí!!! Tak jsem mírně zvýšila hlas, že jestli by se už konečně nechtěl oblíknout, že to nevydrží, že jsou jí teprve 4 měsíce a on na mě, že už to není mimino a že to vydrží. grrrr! Já vždycky vyletím, oblíknu se, popadnu psa (od té doby co s námi spí v posteli, tak si nikam neodskakuje a drží to až do rána a to jsou pak potoky. Pak mu říkám, že je potřeba nejméně s ní 5x denně a on na mě vejral, jak kdybych z višně spadla. Já s ní lítám co 2 - 2,5 hodiny a teď mi připadá, že mi tu výchovu tak akorát kazí.... Chjo...s chlapy jsou někdy jen problémy.

marcela14
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 16:21
- Nahlásit

Já mám právě dvouměsíční jorku. Potvůrka je dostatečně chytrá na to, aby čůrala tam, kam má. Už po týdnu u nás doma se naučila čůrat na hadr na určitém místě (ven se nehrnem, to bych z ní měla chlupatý kousek ledu )). Občas ale udělá loužičku přímo přede mnou. Nevím, jestli je to odplata za to, že ji nechávám samotnou doma (asi jo), když jsem v práci. Ale jak ji toho odplácení zbavit?

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 17:02
- Nahlásit

marcela14
Moje boloňačka to dělala taky. Třeba jsem jí řekla nesmíš! a ona si podřepla a udělala loužičku a přitom na mě civěla!!! Ale už jí to přešlo. Připadá mi, že čím máme pevnější vztah, tak tím míň naschválů dělá. ale york je teriér, s tím to možná bude těžší. Aspoň co vím od majitelů yorků v okolí. Jsou děsně tvrdohlaví.

marcela14
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 10:01
- Nahlásit

Už aby jí to přešlo. Lumpínu jednu. Je tak malinká, že se mi ani nechce ji kárat, zvlášť, když na mne upře ty její očička. Už aby bylo tepleji a mohli jsme ven. Nikdy jsem si neuvědomovala, jak je byt malý prostor.

abby
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 09:40
- Nahlásit

Tak se vám musím pochlubit,už si umí říct.Běhá ke dveřím.Jen když má průjem,tak je jí jedno,kde to udělá

Andílek9
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 15:54
- Nahlásit

Ahoj, nevím jeslti je to na rubriku štěňátka, když tady všichni píšete o 8týdenních mimi.. ale i tak, mám 5 měsíční jorkšíří slečnu a vzhledem k tomu, že od malinka začaly mrazy tak se prostě nenaučila chodit venčit ven, začala jí být vždy šílená ziminka a já se bála u tak malého pejska aby nenastydla, takže jsem si řekla, že vydržíme než se oteplí, ale nějak se nám ta zima protáhla a moje Pussinka spokojeně chodí doma a to i v případě, že jsme třeba už hodinu a půl venku, ona se prostě v té zimě nevyčůrá... Prosím o radu, díky A.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání