| Autor |
Zpráva |
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 15:47
- Nahlásit
Vše o štěndech
|
Handy
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 15:49
- Nahlásit
štěňátka jsou roztomilý
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 15:53
- Nahlásit
Chci se zeptat když si přinesu domů štěndo od chovatele,které v 8 týdnech nemá samozřejmě hotové všechno očkování a máme doma ještě jednoho psa ( řádně naočkovaného a odčerveného ) a u babičky druhého ( nebyl přeočkovanej, vzhledem k rakovině na doporučení vetky, pouze odčervenej ),jestli k nim může mít štěně volný přístup? S tím naším by to jinak ani nešlo, bydlí s námi ve společné domácnosti a ten druhý bydlí o 3 patra níž ( bydlíme v paneláku ), ale je zdravotně v pořádku. Díky
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 15:59
- Nahlásit
ko4ka
stejne to venku neohlidas, aby necuchal a obcas nesezral neco co se tam vali a taky nevis, jakeho je to puvodu ... nejake riziko tam samozrejme je, ale s vasim domacim psem by to melo byt v pohode ...
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 16:11
- Nahlásit
ko4ka
plně souhlasím s Jirikovo. Nemáš se čeho bát. Riziko je minimální.
|
Handy
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 16:31
- Nahlásit
ko4ka
Pokud máš jistotu(nemáš, ale to nemáš nikdy), že váš pes neni nějak nemocnej, tak by to snad neměl bejt problém. S tim babiččiným bych radši počkal
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 17:16
- Nahlásit
Tak jo, díky všem za názory, tak to snad bude v pohodě. A s malým štěnětem se může ven až bude mít hotový celý očkování nebo už dřív? Budu ho odebírat zhruba v půlce května. Bojím se třeba parvovirozy a vztekliny.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 17:21
- Nahlásit
ko4ka
ven hned, ale nenechávajho moc čuchat a hrát si se psama co neznáš
a vztekliny se fakt bát nemusíš - mám takovej pocit, že poslední případ v ČR o kterym se ví, byl asi před 5ti lety a to u lišky...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 17:33
- Nahlásit
ko4ka
jak pise birma. ven chodte, ale zkus zabranit kontaktu s cizimi psy. i kdyz ono vetsinou takhle ti meststi a sidlistni by fakt meli byt bez problemu, tak jistota je jistota ... ten tyden nebo dva do definitivniho preockovani se to da vydrzet ...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 17:51
- Nahlásit
Tak jo, snad to zmáknem. Holt se připravuju moc dopředu, ale štěndo jsem měla naposled před 13 rokama a nechci nic zkazit. Navíc, první stres prožije, když se setká se svým spolubydlícím, strejdou Jackem ( labrador, budou mu 3 ) . Když už jsem u toho, kdy by se měli vidět prvně, už u chovatele na návštěvě a nebo až přineseme mimi domu?
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 17:54
- Nahlásit
chtěla bych se zeptat co ještě můžu 8 týdenní mrňce dát k jídlu už mám ProPlan, jogurt, nudle s něčím a kdypak jí můžu dát vyvařený krčky?? ještě něco jste dávali štěndům? díky
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 17:57
- Nahlásit
ko4ka
pokud mas tu moznost a chovatel ti to dovoli, tak pomalym seznamenim u chovatele asi nic nezkazis ...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 18:08
- Nahlásit
Jirikovo
Tak to nevim, náš Jack je dost divokej, i když je to vodicí pes. On je hodnej,neublížil by ani mouše, ale je to prostě pošuk divokej, hned si bude chtít hrát. Musel by se nejdřív patřičně uklidnit. Pokud to bude štěně goldena, tak chovatel je přímo od nás z města, tak by to neměl být problém, když bych se s ním na tom domluvila. Má kvalitního psa i fenku, ale pokud to bude labradorka, tak ty jsou až ze Zlína, a to jsou 3 hodiny cesty, což si nejsem jistá, že se mi chce tahat psa v autě 3 hodiny cesty tam a pak 3 hodiny cesty zpátky
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 18:13 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
Shadow
Já bych krmila výhradně granulkama,nemělo by se to moc kombinovat, ale fakt se drž nejdřív toho, co ti doporučí
( doporučili ) u chovatele. Občas přidat masíčko s rýží ( tu jedině s vývarem, aby nemělo štěně zácpu ) a o těstovinách jsem teď někde četla, že nejsou dobrá příloha pro štěňata, jogurtek není špatnej, ale všeho s mírou, jen tak na přilepšení
Jo a co se týče pro planu, to už máš od chovatele nebo si ho koupila z důvody jeho reklamy,která hodně vychvaluje jeho kvalitu? Já bych toto krmivo označila pouze za prémiové a předražené krmivo, kde platíš jen a jen za reklamu a ne za kvalitu! Našemu labroušovi vůbec neprospěla, spíš naopak. Jsme velmi spokojeni s Belcandem
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 18:22
- Nahlásit
ko4ka
co se týče ProPlanu tak jsem se ptala známýho už měl hodně pejsků a fakt to s nima umí doporučil mi ho mám objednaný 3 kg uvidíme když nepojede tak zkusím něco jiného jinak dík
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 18:28
- Nahlásit
Shadow
No jasně, že zrovna nevyhovovala našemu bafanovi neznamená, že nebude vyhovovat jinýmu Jen ta cena
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 11:40
- Nahlásit
ko4ka
no cena je docela dost, ale tak jsem řekla, že to zkusím a uvidíme ještě přemýšlím o Proformance, Nutro Choice, nebo o Nutram
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 11:41
- Nahlásit
jo a ještě očkovák dostanu u chovatelky že jo??? Dík
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 11:56 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
Shadow
složení Nutramu jsem si taky četla a nezdál se mi špatnej, to ostatní neznám. Očkovák dostaneš u chovatele a měla by sis nechat udělat Pet Passport ( pas pro malá zvířata, u vetky, píše se tam to samé co do očkováku a lepíš tam číslo mikročipu ). To budeš potřebovat, pokud chceš s pejskem cestovat, bez něj bys nemohla, očkovák už je pak na nic. My už očkovák máme jen schovanej a veškerý záznamy o očkování a odčervení dáváme do pet passport.
Nezapomeň nám sem pak přidat fotečku miminka a jak to u Vás vypadalo první den
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 18:03
- Nahlásit
ko4ka
no jasně hned jak bude čas zítra už jí tady budu mít
|
Nairobi
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 20:12
- Nahlásit
Shadow
Uniklo mi co máš za psa, ale pokud malý plemeno, na vařený krky bych zapomněla. Ať ho těma krkama nezacpeš
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 22:06
- Nahlásit
Nairobi
malý ne už teď má prcek 10 kg je to Leonberger
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2006 09:48
- Nahlásit
Shadow
Já bych se taky držela toho Proplanu.Malou jím krmím od začátku a opravdu jí vyhovuje.Nedám na něj dopustit.Nic k němu přidávat nemusíš.Jen časem něco na klouby.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2006 13:08
- Nahlásit
JÁ CHCI ŠTĚNDOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
|
Handy
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2006 10:24
- Nahlásit
Já taky...i když mně by stačil dospělák z útulku
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2006 12:41
- Nahlásit
tak už jí mám doma=) je to zlatíčko teď zrovna sladce spinká včera trochu pokňukávala, ale dneska už je v pohodě. Na procházce mi chodí sama vedle nohy nejde ode mně dál než na dva metry vodítko se jí ještě moc nelíbí, ale tak zkoušíme to když se zasekne tak odcházim chvíli tam sedí a kouká a najdenou se řevem přilítne a pak už jde pěkně je fakt strašně hodná, ale příde mi, že docela málo jí včera když jsme přijeli tak jsem ji to tam nechala aby si mohla vzít kdy chce, ale stejně moc nesnědla. No zatim dostává granule a jogurt a jako odměnu jí dávám rozinky, protože fakt nic jinýho nechce=)
|
birma
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2006 12:51
- Nahlásit
Shadow
tak to je super - přeju hodně adosti a málo starostí
|
Handy
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2006 13:29
- Nahlásit
Shadow
No jo, to Handy taky ze začátku chodil těsně u mojí nohy, nehnul se ode mě na metr. Pak jsem zjistil, když ho to přecházelo, že se jenom bál a byl jsem pro něj jako mamka. No pak ho to přešlo úplně, přestal se bát, zjistil že ostatní pejsové jsou zajímavější než já a začal objevovat krásy života
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2006 14:02
- Nahlásit
Handy
no tak to bude u nás asi to samý v bledě modrym=) uvidíme uvidíme teď pracuju na fotkách
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2006 17:21
- Nahlásit
no tak už se rozjedla už to je dobrý bagruje jak dospělák=)
|