Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Kouše cizí lidi...
Autor Zpráva
Verca
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 11:46
- Nahlásit

Ahojky. Moje 4 měsíční boloňačka moc miluje lidi a s každým si chce hrát, ale jakmile se k ní někdo skloní a chce si ji pohladit, začne ho kousat. Ne zle, ale chce si hrát. Pak je každý udivený, že kouše a myslí si, že je to vzteklý pes. Někdy totiž, když ten dotyčný vydrží to kousání, začne vrčet a štěkat a kousat ještě víc, samozřejmě všechno ve hře, jakoby ho vyzývala. Jenže ti, co nikdy pejska štěně neměli, to nechápou a üž má skoro nálepku "zlé štěně". Jak vy to řešíte? Já se je snažím upozornit, že kouše a oni se leknou a já jim hned vysvětluji, že je to štěně a že to nemyslí zle (a přitom jim to vůbec vysvětlovat nemusím, jen nechci, aby se mojí malé báli). Možná to i zavinil přítel, protože když si hrajou, tak jí vždycky "rozběsní" a pak se tomu směje. No prostě chlap. A ona si potom asi myslí, že je to normální a může to dělat všem. Mě přitom nehryže a jen olizuje. Přejde ji to nebo mám ji v tom nějak bránit? Ale jak? Takové nesmíš! a pod. nezabírá, kouše lidi dál. Díky moc za rady.

Syska
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 12:24
- Nahlásit

Verca
Phoebinka je taková mrška? Prosímtě, jak si někdo může myslet, že ta bílá roztomilá kulička je agresivní pes...Tesule lidi nekouše,ale má tendenci po nich skákat a za každým letět, to je taky kolikrát už o nervičky...

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 12:26
- Nahlásit

No právě, že ona si tak blbě hraje, že začne lidi kousat a už i malé děcka a ty pak spustí povyk. A ona pak nechápe, co se děje, když si chce přeci jen hrát.

suesie
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 12:38
- Nahlásit

Verca
Myslím, že by bylo nejlepší, ji naučit, že s cizími lidmi si hrát nesmí a že je to fuj. Nám na cvičáku říkali, že bychom neměli nechat psa od cizích lidí ani hladit, protože pak hnedka za každým poletí a bude si chtít hrát a to je pak jak říkala Syska o nervy.

Syska
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 12:45
- Nahlásit

A třeba ji to přejde....mamina od tessie byla taky taková, hned za každým letěla, teď už to nedělá, je přátelská na cizí lidi, ale rozhodně se na procházkám za každým nerozbíhá. Tak si taky říkám, že snad to tu mou mršku přejde..

evina
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 13:06
- Nahlásit

Podle mne se pes určitě od lidí má nechat hladit ale žádné velké kamarádění,jen v klidu se nechat pohladit a žádné blbnutí.Můj se také o každého zajímá,jak vidím,že si to k někomu už míří,tak přivolávám.Je to teda o nervy volat ho za procházku snad 100x ale je to nejlepší řešení.Člověk potkává i blbce,kteří jsou schopný psa nakopnout jak se přiblíží na 1metr.

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 13:49
- Nahlásit

No jelikož jsem chtěla, aby byla v kontaktu i s cizími lidmi (aby na výstavě nebyla překvapena, prostě ji socializovat a moc kamarádů nemám...), tak jsem jí nechávala hladit cizími lidmi. Když ji mám na vodítku a začne se plést mezi nohy cizím lidem, tak jí řeknu nesmíš! a trhnu vodítkem i na volno se dá odvolat, ale nesmí dojít k člověku. Ale někdo se prostě zastaví, že si ji chce pohladit, tak mu řeknu, že kouše a oni se leknou.... Jak byste TOHLE řešili?díky. ;)

evina
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 16:15
- Nahlásit

Verčo:já to dělám naprosto stejně,jen mého hladit nikdo nechce.Patrně lidem 48cm připadá jako velký pes a asi se ho bojí.

Fifi
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 16:50
- Nahlásit

Verca

No, ja nevim. Rict o 4mesicnim mimi, ze je to vztekly pes je od cizich lidi dost podivne.
Moje terierka se v ohlodavani nasich koncetin vyzivala az asi do pul roka, pak se zklidnila. Brala to proste jako hru. Kdyz me to bolelo, jen jsem zaupela - AUUUU, to boooli, a ona hned byla neznejsi. Rozhodne jsem ji za tyto steneci zakusy pri hre netrestala. Radsi jsem u sebe mela vzdycky nejakou hracku, kterou jsem ji, v okamziku kdy uz zacala byt moc divoka, nabidla misto svy ruky. Zrovna tak u cizich, kdyz je zacala okusovat, nenapadne jsem jim podala jeji uzlik, a oni si s ni hrali s jeji vlastni hrackou...
Rikat lidem, ze 4 mesicni mimco kouse, je trosku zcestny, v tom veku okusuje kazdy stene vsechno. Zkus to s tou hrackou, proste jeji energii presmeruj jen na jeji hracky..

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 17:08
- Nahlásit

Fifi
Jak jsem už napsala, tak doma je to OK, řeknu nesmíš a ona nekouše, ale venku ty lidi upozorňuji, ale taky jsem napsala, že jim vysvětluji, jak to myslím,že "kouše". NO hračky ven nenosím... A už vidím,jak někomu, kdo si jí chce jen pohladit a jít, dávám uzlík, aby si s ní hrál... To asi neee....Jen občas si ji někdo hladí déle, spíš vyjímečně. Každý se chce spíš poňufat a jít dál.
To že jsem napsala "vzteklé štěně" jsem nemyslela tak, že mi to říkají, ale jak se tváří, když si jí pohladí a oni jsou pak celí udivení, že kouše. Většinou v úleku cuknou rukou a odcházejí. Dokonce i chlapi, kteří jsou "velcí". Prostě každý si myslí, že ta malá bílá kulička, která tak srandovně poskakuje, bude jen lízat a ňufat se.

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 17:09
- Nahlásit

Fifi
A dříve jsem to taky tak dělala,že jakmile začala kousat nás, tak jsem jí dala hračku. Ale venku je to fakt ...blbé.

Fifi
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 17:17
- Nahlásit

Verca
[i]Možná to i zavinil přítel, protože když si hrajou, tak jí vždycky "rozběsní" a pak se tomu směje. No prostě chlap. A ona si potom asi myslí, že je to normální a může to dělat všem. Mě přitom nehryže a jen olizuje. Přejde ji to nebo mám ji v tom nějak bránit? Ale jak? Takové nesmíš! a pod. nezabírá, kouše lidi dál.
[/i]
Ale někdo se prostě zastaví, že si ji chce pohladit, tak mu řeknu, že kouše a oni se leknou.... Jak byste TOHLE řešili?díky.
Ta hracka byla odpoved na prvni otazku. Pokud si ji lidi chteji jen pohladit, OK, je to chvilka a to by mela vydrzet bez okusovani. Ja jsem hracku davala treba znamym, ktery u nas travili vikend, a nechteli mit ozuzlany ruce.
K druhemu dotazu - nerikej, ze stenatko kouse! Pak lidi cukaji rukou v udivu nad tvou odpovedi, nikoliv nad reakci stenatka!

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 17:38
- Nahlásit

Fifi
Opět trochu jinak pochopeno....
Oni cukají v údivu, když jim nic neřeknu a ona jim rafne do ruky. Když jim to říkám, že kouše, tak si ji buď pohladí nebo ne. Většinou si ji hladí ti, co mají pejsky, samozřejmě a vědí, co jsou štěněčí zoubky.
Jinak hračky dávám všem na návštěvách aby jim do ruk nekousala, u mě stačí nesmíš a hned začne olizávat, u ostatních bohužel ne, takže hračky to jistí.

Fifi
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 17:47
- Nahlásit

Verca
No tak pak nechapu, co vlastne resis???

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 17:48
- Nahlásit

Pokud si ji lidi chteji jen pohladit, OK, je to chvilka a to by mela vydrzet bez okusovani.
NO jo, ale jak to udělat, aby to tedy bez toho okusování vydržela? Vím (Doufám ), že z toho vyroste, ale teď to mám přehlížet nebo jak?

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 17:50
- Nahlásit

Fifi
Ach jo...
Řeším, jak jí odnaučit, aby vydržela tu chvilku hlazení od cizích lidí bez okusování jejich rukou! Četla jsem tu rady, že když pes nejde na přivolání od člověka, tak se má ten člověk požádat, aby toho psa "odstrčil" a nehrál si s ním.... Je něco podobnýho na můj "problém"?

Fifi
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 18:13
- Nahlásit

Verca
Tvuj "problem" neni problem. Stene je hrave a kousave. Je nesmysl stenatko ted nutit k tomu, aby se nechalo matlat od kazdyho ciziho dvounozce. Za 2 mesice se bude chovat uplne jinak.
Srovnavas 2 veci, ktery jsou uplne nekde jinde. Kdyz ti stendo zdrhne se podivat na cizaka, je ideal, aby si clovek stenete nevsimal a tys ho mohla privolat. Kdyz se ti nad stenatko, ktery je u tebe, ohnou cizi lidi a chteji ho hladit, je to o necem jinym. Kdyz se mi lidi nelibi, sama jim reknu, at si stene nehladi. Pokud jsou OK, reknu - ale je to stene - a at si s nim pohrajou. A tim padem at sami pocitaji se sramy... Fakt zadny velky problem nevidim.

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 18:21
- Nahlásit

Fifi
Tak za prvé: problém je v uvozovkách, protože jsem prostě na tu "situaci" nenašla jiný název.
Za druhé: Nic jsem nesrovnávala! Byl to jen příklad situace a vyřešení té situace. Nesrovnala jsem situaci, kdy štěně zdrhne a kdy lidi kouše... byl to jen PŘÍKLAD. to samé, jak kdybych napsala, pes je dominantní a kouše, tak ho přidržím na zádechi, dkyž vyjede. fakt jen příklad.
Stene je hrave a kousave. Je nesmysl stenatko ted nutit k tomu, aby se nechalo matlat od kazdyho ciziho dvounozce.Přesně to jsem chtěla si přečíst. Jako by to nešlo bez těch nedorozumění. ;) Chtěla jsem prostě vědět, jak takové situace řešíte vy. Díky.

Fifi
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 18:34
- Nahlásit

Verca
No jo, no. Ono, kdyz neco napisu, kolikrat to vyzni jinak, nez jsem chtela... Ja se s tebou nemela v nejmensim umyslu dohadovat! Jen jsem asi z tech tvych prispevku nepochopila hned podstatu dotazu. Tak at si s prckem uzijete srandu a hlavne fot, za chvili uz budes jen vzpominat na ty krasny steneci casy...

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 18:41
- Nahlásit

Fifi
však v pohodě.... Musela jsem se smát, jak se dá fajně překroutit dotaz.
Fotím jak blázen. Když se někdo podívá do mého foťáku, tak vidí: pes, pes,pes,pes,pes,pes....pes a zase pes. Nic jiného pro mě neexistuje. A chudák malá mi musí furt pózovat, ale jí udržet chvíli v klidu je někdy zabíračka.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání