Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / jakeho pejska
Autor Zpráva
kacule
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 21:59
- Nahlásit

Dobrej chci se zeptat zda je pejsek labrador vhodny pro alerg. pokud mi mužete nekdo poradit na email co a jak takovej pejsek potřebuje a zda mu nebude vadit menší byt ale zas velka zahrada.díky

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 22:15
- Nahlásit

Myslím, že pro alergiky není vhodný žádný pes... možná naháč.

Lara
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 22:25
- Nahlásit

kacule
Pro alergiky není vhodný žádený pejsek. Znám několik případů, že vraceli pejska chovateli nebo hledali náhradní rodinu. Pejskovi nevadí malý byt pokud je s pánem. Velká plemena jsou kupodivu daleko v bytě klidnější. Někde se fláknou a pospávají. Malí pejsci jsou velmi akční. Vyžadují více pozornosti a bývají i o dost hlasitější. Pokud se může pesan rozhodnout, dá vždy přednost dvouhodinové procházce s pánem, než celodenní lítání po zahradě - sám. Labrador obzvlášť špatně snáší samotu. Hlavně když je mladý. A v té době dost ničí. Zařízení bytu, okolí domu, zahradu... Podle toho, kde je. Kamaráce půlroční fenka okousala izolaci na novém baráku do vyšky 60cm.

suesie
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 22:33
- Nahlásit

Slyšela jsem, že pro alergiky jsou vhodní pejsci, kteří nelínají. Např. pudlík, bišonek apod.

Lara
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 22:47
- Nahlásit

Suesi musím ti odporovat. Opravdu ne. ani pudlík, ani bišonek. alergie je tak záludná. Nelze dopředu odhadnout, jestli budou vadit sliny, chlupy, nebo obojí. hodně v tom je důležitá psychika. Naše rodina je složená pouze z alergiků. Psa máme. Ale: já jsem byla rozhodnutá být kvůli psovi zbytek života na práškách( tohle ale nikomu nedoporučuji!!!!!!!!!!!!!!!) naštěstí jsem je brala pouze 4 dny. já toho psa chtěla tolik, že jsem to zřejmě zvládla vůlí. jinak si to nedokážu vysvětlit. Manželovi a mladšímu synovi pes vůbec nevadí. staršímu synovi hodně. Jenže u nás to je vyřešeno, že pes se pohybuje mimo prostor pohybu staršího syna. A to pouze dva dny v týdnu. Zbytek je syn mimo. Fakt bych to hodně zvážila. zkuste si objet chovatelské stanice, útulky nebo známé se psy a zkusit, co to udělá. Většinou je reakce na psa( ale i kočku)okamžitá.

birma
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 23:48
- Nahlásit

mno já jsem taky alergik, naštěstí hodně slabej. Máme psa i kočku a jedinej problém (velmi slabej) mám pokud je dlouho kartáčuju, nebo když zabořim psovi hlavu do chlupů a chci tak usnout - to se mi potom hůř dýchá, jenže u mě za to může vážně spíš psychika (o něco hůř se mi dýchá ať mám u obličeje cokoli)
Mylsím že to chce vážně hlavně zkusit reakci na jednotlivé psíky a plemena

Endy
# Zasláno: 11 Led 2006 23:50
- Nahlásit

Reakce na psa nemusí být okamžitá.Mně začal vadit po čtrnácti dnech spaní se mnou v posteli.Celodenní pobyt jsem na výstavě taky zvládala(až na občasné svědění).Alergie je záludná,na začátku to může vypadat,že se dá zvládnout a pak může organismus podlehnout.Dopředu se nedá říci,jak to soužití dopadne.Je lépe počítat s horší variantou a podle toho se rozhodovat.

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 07:59
- Nahlásit

Já jsem též toho názoru, že pokud člověk o sobě ví, že je alergický "na zvířata", tak by si neměl pořizovat ani psa. Je spousta alergiků, kteří doma psa mají, ale jelikož alergií je mnoho druhů, tak by si snad nejdříve měl takový alergik (když neví zda se do výčtu jeho problémů řadí i přítomnost zvířat) nechat udělat nejdříve nějaké testy....nebo sám vyzkoušet, jak se cítí v přítomnosti zvířat svých přátel apod....Měl by si zkusit zůstat delší dobu se psem v místnosti, v jeho blízké přítomnosti apod......
Pro člověka, který má prokazatelně alergii "na zvířata", nepomůže ani ten pudlík či naháč, neboť alergie není na srst, nýbrž v drtivé většině na to, co produkuje psí kůže, žlázy apod....Ještě větším alergenem spíše než psi ale bývají kočky.

Jinak já znám alergiky, kteří mají doma psa, přestože mají alergii na zvířata a problémy nemají.....Znala jsem jednu moudrou dětskou paní doktorku - alergoložku (už bohužel nežije), která měla své pacienty tak dobře prokouknuté a zmapované jejich problémy, že některým dokonce jako terapii doporučila zvířátko - tedy psa.....jakoby ten kontakt se zvířátkem nadávkovat. Hodně dětem to moc pomohlo...
Alergie je fakt záludná, takže pokud by alergický člověk chtěl pejska, měl by si to nejdříve vyzkoušet "nanečisto", než si ho pořídí.

Usanda
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 08:09
- Nahlásit

než se rozhodnete, radši bych třeba zašla na návštěvu u chovatele naháčů - strávit tam pár návštěv a vědět,jak to s tou alergií přinbližně vypadá.
Být váma přemýšlím pouze o naháčovi.

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 08:26
- Nahlásit

Usanda

ale to všichni blbnete s těmi naháči....kolikrát to budu muset asi napsat, že ty alergie ve většině případů vůbec nesouvisí se srstí, ale s tím, co pes produkuje žlázami a kůží?..... Nahateček by člověku, který má silnou alergii na zvířata způsoboval naprosto stejné problémy jako jakýkoli jiný pes.

Kamca
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 12:02
- Nahlásit

já si myslím, že alergie je HLAVNĚ psychického původu (i když jsou samozřejmě určitě i případy, kdy za to může např. i oslabená imunita). Taky jsem hodně četla o případech, kdy lidé měli alergii na zvířata a poté, co si pořídili pejska, se jim alergie hodně zlepšila...

Verca
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 12:47
- Nahlásit

Já jsem alergik(astmatik) a mám morče (už asi deset let) a teď i psa (boloňáka, nelíná) a zatím žádné zhoršení nepozoruji. Občas mám stavy, kdy se mi špatně dýchá, ale je to nevyvětráním, počasím a mám to po celý den, nejen v přítomnosti psa. Takže soudím, že to snad bude v pohodě, tak jak s morčetem, na které jsem si zvykla. Nevadí mi, když se zabořím do její srsti, nějak se mi stav nehorší. Vím, že při testech zjistili, že malinko jsem alergická, ale když mi nedělal problém pobyt se psem, který je venku a mazlit se s ním, tak pro ne byťák. Navíc já jsem spíš alergická na prach a špínu. Ale psa češu ob den. všechno v poho i při česání.
Ale nejdřív jsem si zkusila pobyt s jiným pejskem.

haha
# Zasláno: 12 Led 2006 16:54
- Nahlásit

kacule
já úplně chápu to že toužíš po psovi i když máš alergii ,ale měla bys nejdřív zajít k doktorovi aby ti udělal test jestli máš alergii přímo i na psa ,jsou i alergici kteřým psi nevadí jak ti tady už píšou ,možná by pro tebe bylo lepší zvolit si plemeno které by mohlo být raději na zahradě než v bytě,labrador se na zahradu nehodí je na to příliš společenský ,ale do bytu bych ho pro tebe taky nedoporučovala protože docela hodně líná,můj přítel byl taky alergik a spal v posteli s bíglem a ten mu nevadil,znám i alergickou holku která má na zahradě salašňáka a taky jí nevadí když si s ním venku hraje ale do bytu nemůže ,měla bys to dobře promyslet ,zajít na pár návštěv kde mají psy co to s tebou bude dělat ,a v případě že se pro něj rozhodneš se ještě pro jistotu domluvit s chovatelem jestli můžeš pejska když by se vyskytly problémy vrátit ,myslím že během prvního měsíce to asi poznáš.

niniel
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 17:26
- Nahlásit

Ono taky zalezi na tom, jak silna ta alergie je. Kamarad ma prokazanou alergii na psy, ale psa ma a tak si vybudoval nejake protilatky, pes ho vubec nedrazdi. Radim si psa od nekoho treba na tyden pujcit, z navstevy se moc nepozna. Bud si telo zvykne nebo ne. Prijde mi hodne drsne reseni psa pak vracet chovateli, reknete mi, kdo na to psychicky ma. Ja bych teda sveho psa nikomu nedala ani po prvnim tydnu.

janina
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 17:29
- Nahlásit

Já jsem alergik-asmatik, ale ze zvířat mi vadí kočky, morčata a křečci. Máme doma zlaťačku a salašnika a jsem úplně v pohodě. Dokonce se mnou občas spí. Je nutné nechat si udělat testy, ale zase není řečeno, že alergie se časem neobjeví i na zvířata, na která teď alergii nemáš .... Nicméně, já bych se těch svých chlupáčů stejně nevzdala

Blueheaven
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 21:40
- Nahlásit

ahojky.máme doma naháčka.na www.nahaci.cz si o tom můžeš spoustu přečíst odkaz- alergici.mám taky foto svýho naháčka-www.sweb.cz/Ajkiko.Harvi.tak se koukni.naháček se vejde i do 1,1 a lítání po zahradě miluje.dyštak napiš na mail:Blue.heaven1@seznam.cz

Blueheaven
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 21:42
- Nahlásit

usanda
kecáš, někomu vůbecd nevadí-zkušenosti

evina
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 22:01
- Nahlásit

Taky jsem alergik-astmatik.Alergoložka mi řekla před lety,že teda když už psy mám ale staré ať je nechám dožít,pak ale proboha ať si dalšího nepořizuju!Jenomže to bych nebyla já...než to odnést na psychice(bez psa),tak taky raději na práškách.Vůbec nic,mi ale ani další pejsa nedělá.Moje zkušenost je,že rádi alergologové svádějí problémy na zvíře.Jinak ale vadí kůže psa a prach,takže ani naháč není nejlepší řešení.Pokud ale máte zahradu,tak bych se asi nerozmýšlela...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání