Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / výživa pro štěně labradora
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 8 Led 2006 20:53
- Nahlásit

Dobrý den. Příští týden si jedeme pro štěně labradora. Chovatel říkal že ho denně krmí 1x mléčnou stravou, 1x "hlavním jídlem" (těstoviny s kousíčky masa apod) a k tomu má k dispozici stále misku s granulemi. Rád bych věděl zda je možné stravu stáhnout třeba pouze na garnule (sem tam něco navíc), zda je to strava dostatečná...anebo jestli je lepší nechat režim tak, jak ho má štěňátko "naučno" od chovatele. Moc děkuji za radu.MZ

Ketrin
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 21:37
- Nahlásit

Raději bych krmila kvalitními granulemi s malými, pouze symbolickými přídavky drůbežího masa pro ochucení-postupně např.během týdne bych na ně štěně převedla. Popsaný způsob krmení není moc šťastný a dělá na mě dojem snahy ušetřit na nesprávném místě.

suesie
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 21:39
- Nahlásit

Anonymní
A navíc těstoviny nejsou pro malý štěňata vhodnou přílohou.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 21:49
- Nahlásit

Anonymní - M.Z.
Pro zajímavost, jak je štěně staré a kolik při tomto způsobu krmení váží?

Handy
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 23:00
- Nahlásit

Taky bych určitě doporučil jenom granule a sem tam nějaké to maso...mám taky labrouše, krmím tak a vše je OKAnonymní nemáš náhodou psa z Třeboně???

Anonymní
# Zasláno: 9 Led 2006 06:14
- Nahlásit

Díky za odpovědi. To štěňátko vypadá překrásně. Jsou mu 2 měsíce a má 5,5 kg. Jinak je z Kadaně.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 07:08
- Nahlásit

Anonymní
Nechci Ti kazit radost. Ale ve 2 měsících by štěně mělo mít okolo 8 kg. Pět a půl je dost málo. V tomto věku všechna štěňátka vypadají překrásně - co z nich bude, ukáže až čas. Krmení v raném věku je vrcholně důležité. Chovatel možná jedná v dobré víře, jenže ta nestačí. Mléčná strava štěňátku v tomto věku nic dobrého nepřinese a naopak přebytek vápníku může způsobit vážné a nevratné změny na kloubech. nemluvě o dalších prohřešcích proti správné výživě štěněte.

Anonymní
# Zasláno: 9 Led 2006 07:28
- Nahlásit

Já mám sice něm. dogu, ale řeknu ti jen tohle.Když jsem dovezla naši Doru od chovatelky vážila místo nějakých 10kg jen 3,20kg v šesti týdnech.Ač jsem se snažila jak jsem mohla a věř, že mě to stálo spoustu peněz,nervů a úsilí nikdy jsme ten deficit už nedohnali.Pomáhali mi opravdu špičkoví chovatelé radou,ale Dorka je menší a drobnější než jiné dogy.U fenky a navíc bez pp to nevadí, ale pokud máš mimčo s pp a navíc psa, tak si na to dej opravdu pozor.Jsem v kontaktu i s paničkou další fenečky a ani ta není jak by měla být.

monika
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 07:29
- Nahlásit

To jsem já, zapomněla jsem se přihlásit,omlouvám se.

cherry
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 08:11
- Nahlásit

My jsme si dovezli štěně LR kolem 10 týdne a vážilo přes 9 kg. Takže těch 5,5 na 8 týdnů se mi zdá málo.

Anonymní
# Zasláno: 9 Led 2006 08:21
- Nahlásit

Náš labrador mal v dvoch mesiacoch 8 kg. Fenka by mohla byť trochu lahšia ale 5,5 kg je aj tak málo. Bolo by na mieste spomenúť či je psík s PP alebo bez.

Anonymní
# Zasláno: 9 Led 2006 08:41
- Nahlásit

Pro upřesnění: je to fenka s PP a je jí 7týdnů.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 09:09
- Nahlásit

Anonymní
Může být třeba drobnější i po rodičích, nebo to možná ještě dožene, nebo taky ne...kdo ví. Každopádně bych nasadila kvalitní granule a nedávala bych žádné mléko a i s tvarohem atd.bych byla opatrná kvůli přebytku vápníku - viz výše.
Určitě už se hrozně těšíte, tak vám přeju ať je fenečka zdravá a pěkná a máte z ní jen samou radost.

Tonda
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 12:06
- Nahlásit

Myslim ze to s tou vahou nebude tak hrozne.Pokud je ji 7 tydnu,tak ji do dvou mesicu chybi jeste asi 12 dni a to muze jeste ze dve kila nabrat.A je to fenka,takze podle me ma tak akorat.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 12:20
- Nahlásit

Tonda
No však nikdo neříkal, že to je hrozné, ale ideální to není a akorát to taky není, i když je to fenka. Je to prostě méně, než by mělo být.

Tonda
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 12:58
- Nahlásit

Ketrin
Sama jsi psala,ze by mela mit ve dvou mesicich oklo 8kg.A ona to mit bude.Ona jeste dva mesice nema...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 13:13
- Nahlásit

Tonda

Tonda
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 13:55
- Nahlásit

Ketrin
Nevim co tim myslis...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 14:03
- Nahlásit

Tonda
Že hlavní smysl debaty nebyl o tom, jestli za 10 nebo kolik dnů přibere nebo nepřibere dvě a půl kila.

Tonda
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 14:12 - Změnil/a: Tonda
- Nahlásit

Ketrin
Ja vim,jen jsem chtel upozornit ze pravdepodobne podvahu nema.Aby "anonyma" vsichni "nestrasili" ze ma malo vyvinute stene.
Ja bych presel na kvalitni granule,krmit zatim 5krat denne podle navodu na obalu.Pokud budou granule kvalitni,nepridaval bych uz zadne vitaminove a jine doplnky.Sama asi tezko bez zkusenosti namicha kvalitni stravu pro stene ve vyvinu.

Anonymní
# Zasláno: 9 Led 2006 19:06
- Nahlásit

Děkuji všem moc za příspěvky do diskuze. Určitě mi moc pomůžou. Ještě jednou díky! MZ

Anonymní
# Zasláno: 16 Led 2006 08:09
- Nahlásit

Doporučuji kvalitní granule a rovnou upozorňuji, že ne ty nejdražší jsou taky ty nejlepší. Každému pejskovi vyhovuje něco jiného. U takhle malého štěňátka je možné přidávat tvaroh, moji psi milovali acidofilní mléko přimíchané do granulek, aby se trochu rozmočily,my jsme na přichucení přimíchávali i štěněcí konzervu nebo rybičky. Postupně to prostřídávat a přílohy ubírat, aby štěňátko později baštilo už jen granulky. Granule střídat co nejmíň, protože potom je pejsek vybíravý.
Pokud se jedná o štěňátko labradora, tak bych rozhodně přidávala vit.C (kvůli prevenci DKK) a nějaká chondroprotektiva na klouby. (alavis, giom apod)
N e p ř i d á v a t vápník!

wensday
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 08:35
- Nahlásit

Anonymní
Ahoj, my si taky vezli štěně od chovatelky krmené takovouto míchanou stravou. Je důležité přecházet na novou stravu postupně. Do žrádla, na které je štěně zvyklé přidávat nové kvalitní granule a postupně přejít....

monika
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 08:42
- Nahlásit

Pozor na tvaroh, ten není dobrý, raději jogurty, kyšky nebo kefíry.Tvaroh obsahuje fosfor a ten se bije s vápníkem.

Anonymní
# Zasláno: 16 Led 2006 08:46
- Nahlásit

No toho tvarohu nesmí být moc, to je jasné - jen s ním "omatlat" granulky.

Vidrbína
# Zasláno: 16 Led 2006 08:48
- Nahlásit

Dobrý prý jsou i ty kaše pro štěňata, ale s tím nemám zkušenost

suesie
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 17:11
- Nahlásit

Chtěla bych se zeptat, jestli je třeba dávat štěněti labradora nějakou kloubní výživu, když je krmeno průměrnými granulemi a vařeným.

MartyCZ
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2007 21:03
- Nahlásit

suesie
Kloubní výživou určitě neuškodíte, doporučuji však použít značkový preparát. Optimální varianta je však ušetřit za doplněk kloubní výživy a peníze investovat do špičkového krmiva. U psů v dospělosti vážících 25kg a více vždy volit produkt pro velká plemena psů. S doplňováním granulí vařenou stravou velmi opatrně, při takovém mixu nelze přesně odhadnout celkový příjem energie (juvenilní obezita rychle rostoucích štěňat) a vápníku resp. fosforu (růstové poruchy skeletu rychle rostoucích štěňat). Jak zde již jeden diskutujících uváděl, štěňatům velkých a obřích plemen do 12 měsíců věku krmených kvalitním krmivem pro velká plemena (např.Hill´s Puppy Large Breed) nikdy nepřidávat doplněk vápníku či jiných minerálů (pozor na tvaroh, také obsahuje vápník!). Krmivo je potřeba přesně odměřovat podle hmotnosti a věku štěněte.

ajunka
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2007 21:38
- Nahlásit

tak já mám tedka doma dvouměsíční štěnátka hovawartů váhově by na tom měli bejt stejně a na 7 tejdnů je 5,5kg no řekněme že fneka bude orpavdu dorbnější štěníkum mejm je tedka 2 měsíce a maj kolem 8-10kg záleží na proodní váze a na tom s čím starotvali do života

akdrm
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2007 02:05
- Nahlásit

MartyCZ
Kloubní výživou určitě neuškodíte, doporučuji však použít značkový preparát. Optimální varianta je však ušetřit za doplněk kloubní výživy a peníze investovat do špičkového krmiva. U psů v dospělosti vážících 25kg a více vždy volit produkt pro velká plemena psů. S doplňováním granulí vařenou stravou velmi opatrně, při takovém mixu nelze přesně odhadnout celkový příjem energie (juvenilní obezita rychle rostoucích štěňat) a vápníku resp. fosforu (růstové poruchy skeletu rychle rostoucích štěňat). Jak zde již jeden diskutujících uváděl, štěňatům velkých a obřích plemen do 12 měsíců věku krmených kvalitním krmivem pro velká plemena (např.Hill´s Puppy Large Breed) nikdy nepřidávat doplněk vápníku či jiných minerálů (pozor na tvaroh, také obsahuje vápník!). Krmivo je potřeba přesně odměřovat podle hmotnosti a věku štěněte.
a nebylo by lepší ty psy držet na kapačkách?

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání