Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / GRANULE
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
grendel
Člen
# Zasláno: 7 Led 2006 23:46
- Nahlásit

Nikita
já vím že se to netýká pouze KFC, ale modřiny a zlámané kosti jsou(zrovna nedávno si mamka s babčou dělali kachny s 2 modřinama). méně u kuřat, více u hovězího dobytka...to zase dělá McDonald. nejdřív připravý chudé lidi o levnou půdu, potom vezou skot na dlouhé vzdálenosti...potom při transportu an lodě jim zlámou nohy(protože je za jednu nohy drží ve vzduchu a nakládají) a nakonec je z těch lodí vyháněj na těch zlámaných nohách. mňamka

grendel
Člen
# Zasláno: 7 Led 2006 23:47
- Nahlásit

Handy
jj, to oni rádi...proč by to dělali humálně, když je to složitější a dražší???

Nikita
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 00:00
- Nahlásit

No moment. Neznám situaci na jatkách v USA. Ale v ČR se dodavateli platí za jatečně opracovaný trup, hodnotí se zmasilost a protučnělost (skot, prasata) a kvalita. Když by měl býk zlomenou nohu, bude tam velký výron a jatečná čtvrt se tím pádem dostane cenově úplně jinam. Takže si to hlídají.
Problém je i PSE a DFD maso (vzniká stresem před porážkou). To se také hlídá.

Můžeš uvést zdroj těchto informací?

grendel
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 00:03
- Nahlásit

Nikita
jj, tomu věřím, ale KFC a McDonald mají přecijenom maso pouze vlastní a pro vlastní spotřebu, jenom do svých obchodů a jinam ho nedávají, takže mají i svoje metody a tak...
zdroj? Rakouská ochranářská organizace, ale nevím jaká, jak jsem říkala, viděla jsem to v Rakousku v TV, takže to mohla být spíš německá organizace...fotřík má vlastně německý satelit

Nikita
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 00:05
- Nahlásit

V čem otvíráte ta videa? RealPlayer mi to nechce vzít, Windows Media Player taky ne.

Joker
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 00:10
- Nahlásit

Není nad krmení pro psa nejpřirozenější stravou, a to syrovým masem
Jo, jenže k tomu masu musíš dávat i zeleninu a podobně. Samotné maso nestačí.

grendel
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 00:10
- Nahlásit

Nikita
mě se otevřeli přímo na té stránce...žádnej program k tomu nemám...

Nikita
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 00:14
- Nahlásit

Joker
Fakt jo? Povídej mi o tom!
http://www.brunifid.com/vk_krmeni.htm

grendel
Já si to stahla do PC.

grendel
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 00:20
- Nahlásit

Nikita
škoda, že mexa nesežere syrové maso. nikdy....je to rozmazlenec
jinak s tim videem nevim, v tomdle se moc nevyznám, mě to spustit šlo...takže nevím

Joker
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 00:20
- Nahlásit

Nikita
Není nad hotové granule...

Přesto si spousta lidí myslí, že maso stačí.

I když vegoši jsou taky chytří. V mase jsou AK, které jinde nejsou, nedají se nahradit a tělo je potřebuje.

Nikita
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 00:23
- Nahlásit

Joker
V čemže jsou ty granule tak zázračné? Co tam je, co nenamíchám v kýbli???
Ty jíš taky jenom hotovky? Mne by s tím manžel brzo vyrazil

Ano, krmení "masem" (plus další samozřejmě, viz. ten odkaz a jiné) je pro psa rozhodně přirozenější

Ad vegoši - souhlas, tenhle trend mě nikdy neoslovil.

grendel
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 00:24
- Nahlásit

Joker
v mase jsou důležité látky jen některé...bílkoviny-jsou i ve vejcích a mléce, pro zatvrzelé vegoše-v soje a v luštěninách a jiné látky, na které si teĎ nevzpomenu(stydim stydim) ale dá se to nahradit..ale je to poměrně složité

Joker
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 00:27
- Nahlásit

grendel
Esenciální (nebo jsou to ty druhé? teď si nejsem 100% jistá)aminokyselinu nenahradíš. Částečně se dají nahradit vejci, ale ne plnohodnotně. A sojou rozhodně ne.
Ha, něco mi z té školy v hlavě utkvělo

Nikita
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 00:27
- Nahlásit

grendel
Jedna věc je obsah látek, druhá věc jejich využitelnost. Ano, bílkoviny jsou i rostlinné, ale třeba pes si je těžko vezme, nerozštěpí je. Víš, já věřím na selský rozum. Pokud je trávicí trakt nastaven přírodou na všežravce (člověk), tak se má život jako všeřravec a nevymýšlet blbiny.
Jako jsou taky psi, co jsou živení převážně tvrdým chlebem a zbytky. A taky žijí. Leč za optimální to rozhodně nepovažuji.

grendel
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 00:31
- Nahlásit

Joker
to mi jsme se ve škole todle neučili

Nikita
jj, u psů je to rozhodně jiné než u člověka..ale dokonce jsem slyšla, že lékaři z WHO(světové lékařské organizace) zjistili, že vegetariánství JE zdravě možné!!!!ale to už j evěc názoru...

hana
# Zasláno: 8 Led 2006 13:21
- Nahlásit

Mám za rohem masokombinát, který je dodavatelem pro Donaldy, chlap tam pracuje, takže mám vše z první ruky. Mac Donald nakupuje levné krávy, tj hlavně staré a u nás se poráží. Z nějakých záhadných důvodů se téměř výhradně ve skupinách krav pro D. nejčastěji objevují březí krávy, i krátce před porodem. Je to samozřejmě chyba chovatele, ale taky to svědčí o výběru zdrojů. Maso z březí krávy je hodnoceno jako poživatelné, až krátce před porodem jako podmíněně poživatelné. Kdyby někdo nevěřil, nebyl by až takový problém to nafotit, ale hezký pohled by to nebyl.

Shadow
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 13:36
- Nahlásit

no mě ňák nejde spustit to video...sem počítačovej antitalent

Handy
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 13:52
- Nahlásit

Mně to šlo v poho, musíš si tam zaškrtnout ten program(nejspíš windows media player-pokud ho tam máš) a podle rychlosti tvýho připojení buď rychle nebo pomalu

Nikita
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 20:04
- Nahlásit

hana
Březí kráva se normálně na jatka neveze, pro chovatele je to nesmysl non plus ultra, musí pro to být důvod! A že se do hamburgerů nepoužívá zrovna to nejlepší hovězí není aspoň pro mne žádným překvapením. Já si teda ani v normálním krámu nekoupím mleté maso, když chci dělat sekanou, koupím si flákotu a doma si to namelu. Jen když kouknu na cenu mletého masa a na cenu ostatních mas, tak je to velmi podivné...
Tady byla ale řeč o nehumánnosti provozu jatek, která prodávají pro tyto dva řetězce. I březí krávu je občas potřeba zabít, bohužel, to ale ještě neznamená, že ji někdo mučí.

abby
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 11:49
- Nahlásit

My jsme pred par lety prechazeli na eukanubu a taky to pes nechtel zrat.Ale pak si zvykl.Pre rokem jsme presli na Royal a tam zadny problem nebyl.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání