| Autor |
Zpráva |
grendel
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 23:46
- Nahlásit
Nikita
já vím že se to netýká pouze KFC, ale modřiny a zlámané kosti jsou(zrovna nedávno si mamka s babčou dělali kachny s 2 modřinama). méně u kuřat, více u hovězího dobytka...to zase dělá McDonald. nejdřív připravý chudé lidi o levnou půdu, potom vezou skot na dlouhé vzdálenosti...potom při transportu an lodě jim zlámou nohy(protože je za jednu nohy drží ve vzduchu a nakládají) a nakonec je z těch lodí vyháněj na těch zlámaných nohách. mňamka
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 23:47
- Nahlásit
Handy
jj, to oni rádi...proč by to dělali humálně, když je to složitější a dražší???
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 00:00
- Nahlásit
No moment. Neznám situaci na jatkách v USA. Ale v ČR se dodavateli platí za jatečně opracovaný trup, hodnotí se zmasilost a protučnělost (skot, prasata) a kvalita. Když by měl býk zlomenou nohu, bude tam velký výron a jatečná čtvrt se tím pádem dostane cenově úplně jinam. Takže si to hlídají.
Problém je i PSE a DFD maso (vzniká stresem před porážkou). To se také hlídá.
Můžeš uvést zdroj těchto informací?
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 00:03
- Nahlásit
Nikita
jj, tomu věřím, ale KFC a McDonald mají přecijenom maso pouze vlastní a pro vlastní spotřebu, jenom do svých obchodů a jinam ho nedávají, takže mají i svoje metody a tak...
zdroj? Rakouská ochranářská organizace, ale nevím jaká, jak jsem říkala, viděla jsem to v Rakousku v TV, takže to mohla být spíš německá organizace...fotřík má vlastně německý satelit
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 00:05
- Nahlásit
V čem otvíráte ta videa? RealPlayer mi to nechce vzít, Windows Media Player taky ne.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 00:10
- Nahlásit
Není nad krmení pro psa nejpřirozenější stravou, a to syrovým masem
Jo, jenže k tomu masu musíš dávat i zeleninu a podobně. Samotné maso nestačí.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 00:10
- Nahlásit
Nikita
mě se otevřeli přímo na té stránce...žádnej program k tomu nemám...
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 00:14
- Nahlásit
Joker
Fakt jo? Povídej mi o tom!
http://www.brunifid.com/vk_krmeni.htm
grendel
Já si to stahla do PC.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 00:20
- Nahlásit
Nikita
škoda, že mexa nesežere syrové maso. nikdy....je to rozmazlenec
jinak s tim videem nevim, v tomdle se moc nevyznám, mě to spustit šlo...takže nevím
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 00:20
- Nahlásit
Nikita
Není nad hotové granule...
Přesto si spousta lidí myslí, že maso stačí.
I když vegoši jsou taky chytří. V mase jsou AK, které jinde nejsou, nedají se nahradit a tělo je potřebuje.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 00:23
- Nahlásit
Joker
V čemže jsou ty granule tak zázračné? Co tam je, co nenamíchám v kýbli???
Ty jíš taky jenom hotovky? Mne by s tím manžel brzo vyrazil
Ano, krmení "masem" (plus další samozřejmě, viz. ten odkaz a jiné) je pro psa rozhodně přirozenější
Ad vegoši - souhlas, tenhle trend mě nikdy neoslovil.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 00:24
- Nahlásit
Joker
v mase jsou důležité látky jen některé...bílkoviny-jsou i ve vejcích a mléce, pro zatvrzelé vegoše-v soje a v luštěninách a jiné látky, na které si teĎ nevzpomenu(stydim stydim) ale dá se to nahradit..ale je to poměrně složité
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 00:27
- Nahlásit
grendel
Esenciální (nebo jsou to ty druhé? teď si nejsem 100% jistá)aminokyselinu nenahradíš. Částečně se dají nahradit vejci, ale ne plnohodnotně. A sojou rozhodně ne.
Ha, něco mi z té školy v hlavě utkvělo
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 00:27
- Nahlásit
grendel
Jedna věc je obsah látek, druhá věc jejich využitelnost. Ano, bílkoviny jsou i rostlinné, ale třeba pes si je těžko vezme, nerozštěpí je. Víš, já věřím na selský rozum. Pokud je trávicí trakt nastaven přírodou na všežravce (člověk), tak se má život jako všeřravec a nevymýšlet blbiny.
Jako jsou taky psi, co jsou živení převážně tvrdým chlebem a zbytky. A taky žijí. Leč za optimální to rozhodně nepovažuji.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 00:31
- Nahlásit
Joker
to mi jsme se ve škole todle neučili
Nikita
jj, u psů je to rozhodně jiné než u člověka..ale dokonce jsem slyšla, že lékaři z WHO(světové lékařské organizace) zjistili, že vegetariánství JE zdravě možné!!!!ale to už j evěc názoru...
|
hana
|
# Zasláno: 8 Led 2006 13:21
- Nahlásit
Mám za rohem masokombinát, který je dodavatelem pro Donaldy, chlap tam pracuje, takže mám vše z první ruky. Mac Donald nakupuje levné krávy, tj hlavně staré a u nás se poráží. Z nějakých záhadných důvodů se téměř výhradně ve skupinách krav pro D. nejčastěji objevují březí krávy, i krátce před porodem. Je to samozřejmě chyba chovatele, ale taky to svědčí o výběru zdrojů. Maso z březí krávy je hodnoceno jako poživatelné, až krátce před porodem jako podmíněně poživatelné. Kdyby někdo nevěřil, nebyl by až takový problém to nafotit, ale hezký pohled by to nebyl.
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 13:36
- Nahlásit
no mě ňák nejde spustit to video...sem počítačovej antitalent
|
Handy
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 13:52
- Nahlásit
Mně to šlo v poho, musíš si tam zaškrtnout ten program(nejspíš windows media player-pokud ho tam máš) a podle rychlosti tvýho připojení buď rychle nebo pomalu
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 20:04
- Nahlásit
hana
Březí kráva se normálně na jatka neveze, pro chovatele je to nesmysl non plus ultra, musí pro to být důvod! A že se do hamburgerů nepoužívá zrovna to nejlepší hovězí není aspoň pro mne žádným překvapením. Já si teda ani v normálním krámu nekoupím mleté maso, když chci dělat sekanou, koupím si flákotu a doma si to namelu. Jen když kouknu na cenu mletého masa a na cenu ostatních mas, tak je to velmi podivné...
Tady byla ale řeč o nehumánnosti provozu jatek, která prodávají pro tyto dva řetězce. I březí krávu je občas potřeba zabít, bohužel, to ale ještě neznamená, že ji někdo mučí.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2006 11:49
- Nahlásit
My jsme pred par lety prechazeli na eukanubu a taky to pes nechtel zrat.Ale pak si zvykl.Pre rokem jsme presli na Royal a tam zadny problem nebyl.
|