Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / štěně a buvolí kost
Autor Zpráva
Verca
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 16:22
- Nahlásit

Co je pravdy na tom, že štěně nesmí kousat buvolí kost, jinak si zničí dásně? Mám boloňáka a nemyslím si, že by jí to nějak ubližovalo....

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 16:30
- Nahlásit

já jsem dávalanaší jezevčandě na hryzání takový ty tenký tyčinky asi od 3 měsíců, tedy od doby, kdy jsme si jí vzali.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 16:32
- Nahlásit

Verca
ja ty tenky tycinky taky. zadne negativni zmeny jsem nepozoroval, zuby vypadly uplne bez problemu, bez problemu narostly rovne i nove ....

pigie
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 16:33
- Nahlásit

ja som davala kosti z buvolej koze asi od 3 mesiacov. Zuby aj dasna ma OK. Aspon zatial

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 16:39
- Nahlásit

No já ji dávám ty botičky... Ale koupila jsem jí takové ty malé kostičky a ve zverimexu mi je nabídli, dkyž jsem žádala nějaké dobrůtky pro štěně a ve druhém taky nic..
Ale díky moc...

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 17:03
- Nahlásit

no ty malý botičky budou možná ještě měkčí než ty tenký tyčky

Endy
# Zasláno: 5 Led 2006 18:21
- Nahlásit

Verca
A kdo Ti to řekl,že buvolí kostičky ničí dásně?Sposta chovatelů je dává štěndům různých plemen a jsou s nimi spokojení.

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 20:48
- Nahlásit

Endy
No právě, že jedna slečna, které to tvrdili ve zverimexu a stojí si za tím. A říká, že neslyšela větší blbost, než že se mají dávat štěndu...

suesie
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 21:11
- Nahlásit

Verca
My je taky Cllifovi dávali od začátku a všechno je ok.

haha
# Zasláno: 5 Led 2006 23:42
- Nahlásit

tak tohle jsem opravdu v životě neslyšela ,dávám je všem psům i štěňatům a nikdy si dásně nezničili, připadá mi to jako blbost ,když štěně ohryzává normální kost třeba z kolene tak je mnohem tvrdší a taky si nic nezničí a co teprve ty různý věci k hryzání co si posbírá po dvorku,žádnej pes není tak pitomej aby hryzal buvolí kost kdyby ho to mělo bolet

Garfield
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 07:32
- Nahlásit

No k těm botičkám, ony jak se rozloží na plátky, tak už se mi několikrát stalo, že se psovi přilepily na patro a on se začal dávit a nemohl to nijak dostat z tlamy ven. Když jsem mu to vytahovala, tak to drželo jak sekundovým lepidlem. Botičky nekupuju.

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 07:56
- Nahlásit

Garfield
Tak ta moje by plátek do pusy fakt nestrčila, ani té malé boty... Je to na ní moc velké, ona je jen ožužlává.
Díky moc všem za názor.

monika
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 09:33
- Nahlásit

já jsem slyšela, že kousání těchto různých žužlacích dobrot může ovlivnit zkus druhých zubů.já mám psa bez pp, taky mu to kupuju a zkus má dobrý, ale tak mi to bylo řečeno jednou paní chovatelkou, která má s chovem opravdu dost velké zkušenosti a má to vypozorované od svých psů.vůbec jim to nedává,

suesie
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 10:16
- Nahlásit

monika
no nevím, co je na tom pravdy, ale my buvolí kosti dáváme štěníkovi úplně od malička. Zuby už má teďka všechny nový a zkus má správný. Jediný, co nám semtam škodí je to, že polkne nějakou větší část té kosti a pak ji vyzvrací.

monika
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 11:50
- Nahlásit

suesie
no já to svým psům taky dávám a vždycky jsem dávala, ale je fakt, že jsem zkus nijak nesledovala.kokřice (14 let)hodně trpí na zubní kámen a ted ji už máme strach nechat uspat a zubní kámen odstranovat, tak to řešíme právě těma kostičkama.některé jsou přímo na to určené a jí to naštěstí chutná a baví

Endy
# Zasláno: 6 Led 2006 12:45
- Nahlásit

Mně zase chovatelka doporučila žužlání právě těchto kostí,aby se uspíšila výměna zubů.Svým štěňatům jsem je dávala taky léta a zuby i dásně vždy v pořádku.Ke špatnému skusu musí mít pes vrozené dispozice.Nebezpečné jsou opravdu ty botičky,mně se s ní málem udusil pes.
Verca
Té slečny ve zveráku se zeptej,jak k té informaci přišla.Pokud má nějaký názor,musí si ho odůvodnit.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 13:03
- Nahlásit

monika
a jí to naštěstí chutná a baví
no to moje ®onie spratek jeden rozmazleny pozna, kdy se ji nemuzu doma naplno venovat (treba kvuli praci) a tak si chce najit jinou zabavu, posadi se doprostred pokoje a knuci tak dlouho, dokud ji nedam tycinku na zuzlani. V tu dobu ignoruje veskere ostatni hracky, nechce se nechat pohladit a nic. jen proste vytrvale knuci a chce svoji tycinku. kdyz se zvednu od pocitace, tak okamzite vyrazi ke skrince, kde ty tycinky jsou a co na tom, ze ja chtel puvodne jit treba na zachod.

rekl bych, ze muj pes je na buvolech zavislej ....

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 14:21
- Nahlásit

Jirikovo
buvolí tyčinky? ty jsem snad ani neviděla. Mají tu klasickou bílou nebo béžovou barvu?

Endy
Že prý si může porani dásně. A prý se to má dávat až po výměně zubů. Asi něco podobného, co psala monika

Syska
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 15:12
- Nahlásit

Verca
Já to viděla...je to jako ty kostičky, jen jsou to takové tyčinky... to by tě nenapadlo, viď?

Endy
# Zasláno: 6 Led 2006 19:53
- Nahlásit

Dásně si pes může poranit od plátků z buvolí kůže.Jednou jsem je neuváženě koupila,byly to lisované plátky a měly ostré hrany.I větší fence,která zchroupe všechno,tekla při kousání krev.Tak ty jsem hned vyhodila a divím se,že je pořád prodávají.

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Led 2006 16:19
- Nahlásit

Syska
To fakt ne!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání