| Autor |
Zpráva |
Verca
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 16:22
- Nahlásit
Co je pravdy na tom, že štěně nesmí kousat buvolí kost, jinak si zničí dásně? Mám boloňáka a nemyslím si, že by jí to nějak ubližovalo....
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 16:30
- Nahlásit
já jsem dávalanaší jezevčandě na hryzání takový ty tenký tyčinky asi od 3 měsíců, tedy od doby, kdy jsme si jí vzali.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 16:32
- Nahlásit
Verca
ja ty tenky tycinky taky. zadne negativni zmeny jsem nepozoroval, zuby vypadly uplne bez problemu, bez problemu narostly rovne i nove ....
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 16:33
- Nahlásit
ja som davala kosti z buvolej koze asi od 3 mesiacov. Zuby aj dasna ma OK. Aspon zatial
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 16:39
- Nahlásit
No já ji dávám ty botičky... Ale koupila jsem jí takové ty malé kostičky a ve zverimexu mi je nabídli, dkyž jsem žádala nějaké dobrůtky pro štěně a ve druhém taky nic..
Ale díky moc...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 17:03
- Nahlásit
no ty malý botičky budou možná ještě měkčí než ty tenký tyčky
|
Endy
|
# Zasláno: 5 Led 2006 18:21
- Nahlásit
Verca
A kdo Ti to řekl,že buvolí kostičky ničí dásně?Sposta chovatelů je dává štěndům různých plemen a jsou s nimi spokojení.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 20:48
- Nahlásit
Endy
No právě, že jedna slečna, které to tvrdili ve zverimexu a stojí si za tím. A říká, že neslyšela větší blbost, než že se mají dávat štěndu...
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 21:11
- Nahlásit
Verca
My je taky Cllifovi dávali od začátku a všechno je ok.
|
haha
|
# Zasláno: 5 Led 2006 23:42
- Nahlásit
tak tohle jsem opravdu v životě neslyšela ,dávám je všem psům i štěňatům a nikdy si dásně nezničili, připadá mi to jako blbost ,když štěně ohryzává normální kost třeba z kolene tak je mnohem tvrdší a taky si nic nezničí a co teprve ty různý věci k hryzání co si posbírá po dvorku,žádnej pes není tak pitomej aby hryzal buvolí kost kdyby ho to mělo bolet
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 07:32
- Nahlásit
No k těm botičkám, ony jak se rozloží na plátky, tak už se mi několikrát stalo, že se psovi přilepily na patro a on se začal dávit a nemohl to nijak dostat z tlamy ven. Když jsem mu to vytahovala, tak to drželo jak sekundovým lepidlem. Botičky nekupuju.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 07:56
- Nahlásit
Garfield
Tak ta moje by plátek do pusy fakt nestrčila, ani té malé boty... Je to na ní moc velké, ona je jen ožužlává.
Díky moc všem za názor.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 09:33
- Nahlásit
já jsem slyšela, že kousání těchto různých žužlacích dobrot může ovlivnit zkus druhých zubů.já mám psa bez pp, taky mu to kupuju a zkus má dobrý, ale tak mi to bylo řečeno jednou paní chovatelkou, která má s chovem opravdu dost velké zkušenosti a má to vypozorované od svých psů.vůbec jim to nedává,
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 10:16
- Nahlásit
monika
no nevím, co je na tom pravdy, ale my buvolí kosti dáváme štěníkovi úplně od malička. Zuby už má teďka všechny nový a zkus má správný. Jediný, co nám semtam škodí je to, že polkne nějakou větší část té kosti a pak ji vyzvrací.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 11:50
- Nahlásit
suesie
no já to svým psům taky dávám a vždycky jsem dávala, ale je fakt, že jsem zkus nijak nesledovala.kokřice (14 let)hodně trpí na zubní kámen a ted ji už máme strach nechat uspat a zubní kámen odstranovat, tak to řešíme právě těma kostičkama.některé jsou přímo na to určené a jí to naštěstí chutná a baví
|
Endy
|
# Zasláno: 6 Led 2006 12:45
- Nahlásit
Mně zase chovatelka doporučila žužlání právě těchto kostí,aby se uspíšila výměna zubů.Svým štěňatům jsem je dávala taky léta a zuby i dásně vždy v pořádku.Ke špatnému skusu musí mít pes vrozené dispozice.Nebezpečné jsou opravdu ty botičky,mně se s ní málem udusil pes.
Verca
Té slečny ve zveráku se zeptej,jak k té informaci přišla.Pokud má nějaký názor,musí si ho odůvodnit.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 13:03
- Nahlásit
monika
a jí to naštěstí chutná a baví
no to moje ®onie spratek jeden rozmazleny pozna, kdy se ji nemuzu doma naplno venovat (treba kvuli praci) a tak si chce najit jinou zabavu, posadi se doprostred pokoje a knuci tak dlouho, dokud ji nedam tycinku na zuzlani. V tu dobu ignoruje veskere ostatni hracky, nechce se nechat pohladit a nic. jen proste vytrvale knuci a chce svoji tycinku. kdyz se zvednu od pocitace, tak okamzite vyrazi ke skrince, kde ty tycinky jsou a co na tom, ze ja chtel puvodne jit treba na zachod.
rekl bych, ze muj pes je na buvolech zavislej ....
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 14:21
- Nahlásit
Jirikovo
buvolí tyčinky? ty jsem snad ani neviděla. Mají tu klasickou bílou nebo béžovou barvu?
Endy
Že prý si může porani dásně. A prý se to má dávat až po výměně zubů. Asi něco podobného, co psala monika
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 15:12
- Nahlásit
Verca
Já to viděla...je to jako ty kostičky, jen jsou to takové tyčinky... to by tě nenapadlo, viď?
|
Endy
|
# Zasláno: 6 Led 2006 19:53
- Nahlásit
Dásně si pes může poranit od plátků z buvolí kůže.Jednou jsem je neuváženě koupila,byly to lisované plátky a měly ostré hrany.I větší fence,která zchroupe všechno,tekla při kousání krev.Tak ty jsem hned vyhodila a divím se,že je pořád prodávají.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 16:19
- Nahlásit
Syska
To fakt ne!
|