| Autor |
Zpráva |
Audrey
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 10:19
- Nahlásit
Dobrý den, máme doma 11 týdeního Boloňáčka. Dost zlobí a když ho to popadne tak kouše všechno okolo. Kdyby kousal hračky apod. tak by nám to ani nevadilo. On ale kouše vztekle nás a to do obličeje apod. Je toto normální? Mohl by mi někdo poradit?
Děkuji
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 10:23
- Nahlásit
No nevím, jestli je normální "vztekle", ale štěňátka koušou, to je normální. Většinou to přejde po přezubení, alespoň u nás tomu tak bylo.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 10:26
- Nahlásit
Audrey
11 týdnů maličký boloňáček je ještě miminko. Tak se taky chová. U batolete se taky stává, že vlastní maminku kráká za vlasy, škrábe ji do obličeje, se zájmem jí vyďubuje oči z důlků... Časem se začne usměrňovat, ovlivňovat výchovou atd. To samé je u štěňat. Ještě je moc brzy na nějaké tresty. V tomhle věku nemusíš mít obavy, že je agresivní nebo tak něco. Prostě zkouší, co mu svět dovolí, co se dělá a co ne. Zatím to je prcek, takže usměrňovat, ale s láskou!
|
Audrey
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 11:26
- Nahlásit
Děkuji za uklidňující odpovědi. Má někdo z Vás doma Boloňáka. Rozhodovala jsem se dlouho mezi Bišonkem a Boloňákem. Nakonec jsem koupila Boloňského.
Opravdu moc děkuji za Vaše reakce.
|
VlastaK
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 11:33
- Nahlásit
Audrey
Náš kavalír taky ze začátku kousal všechno, nejraději naše ruce a když se mu to povedlo, tak klidně i do nosu. Teď je mu 5 měsíců, už částečně přezubil a pomalu se klidní. Už ho víc zajímají hračky, rukou už si nevšímá, akorát občas se mu líbí kousat rukávy
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 11:40 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Audrey
Já mám boloňáčka a prožívala jsem to samé s mou malou jako ty... Má už přes tři měsíce a taky jí musím pořád usměrňovat... Její kousance už dost bolí.
Teď už je klidnější, ale jak se vrátíme z venku, tak je jak smyslů zbavená a běhá po bytě jak šílená a přištěkává si k tomu.
Navíc nevysvětlím lidem venku, kteří si jí chtějí pohladit, že kouše a vrčí ze hry a ne ze vzteku...
Nemáš fotky nebo založenou galerii? Moje malá: http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gallery_id=569
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 11:44
- Nahlásit
Ale taky jsem tu psala do diskuze, jestli je normální, že "vyjíždí" i po obličeji. Třeba když jsem si lehla na zem, tak ¨se z ní stala lovící šelma a plížila se ke mně, až mě kousla do obličeje. Bylo to legrační... Úplně se jí změnil výraz ve tváři. Takový vážný...
Ale jak jsem psala, tak je to normální a věkem jí to přejde. Vždycky, když nešlyšela na nesmíš, tak jsem jí to buď oplatila (kousla ji) anebo jsem jí chytla za čumák a řekla "nesmíš". Nejdřív jsem to kousání tolerovala, ale tak ve věku jak je ten tvůj jsem ji to začala odnaučovat. Už to prostě bolelo.
|
Audrey
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 11:47
- Nahlásit
Ahoj Verčo,
fotky mám, ale neumím je dát na internet takže jedině bych Ti je zaslala na Tvůj mail. Kousance našeho ďáblíka /s andělem v těle/ bolí dost, ale již mám lepší náladu, když čtu některé reakce. Také soužití s naším klidným Bernským salašníkem nebude tak jednoduché.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 11:57
- Nahlásit
tak mi napiš na veronikac@email.cz. díky. Už se moc těším, až se na něj podívám. A jaké pohlaví? Odkud ho máte? Je s PP?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 12:00
- Nahlásit
Audrey
Vy máte berňáka a boloňáčka? Bojíš se, že berňák na něj vyjede, když si prcek bude chtít hrát?Prý boloňáček se časem zklidní, ale je to hlavně výchovou...
Já malou radši nenechávám k velkým psům chodit, protože nevím, co se může stát...třeba by si chtěli jen hrát, ale mohli by malé nechtíc ublížit...Samozřejmě, že když je to tvůj pes, tak si na sebe zvyknou a pochopí co může a co ne (samozřejmě mu to musíš vysvětlit....teda tomu berňákovi).
Když jí nechci k nějakému psovi pustit, tak je z toho chudáček úplně nešťastná a kvičí na něj, že si chce s ním hrát. Ale to samé na cizí lidi...
|
Audrey
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 12:09
- Nahlásit
Jistě Ti fotečky pošlu. Teť jsem docela zaměstnaná, ale čas si najdu. Je to pejsek bez PP /i když nerada - z finančních důvodů/, ale zdá se, že nám z něho nevyroste Pučálkovic Amina. Jmenuje se Sunny. Nevíš jak je to se soužitím s ostatními pejsky. Sunny se našeho Berňáka nebojí, ale Berňák z něho moc nadšený není. Je Tvůj pejsek přes den sám doma?
Zatím pa
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 13:08
- Nahlásit
Jak to myslíš, že z něj vyroste "Pučálkovic Amina"?
Jako, že z něj nevyroste boloňák?
No boloňáčci, aspoň podle netu a knih (nečerpala jsem jen z jedné knihy) a chovatelů "se klidně rozdělí o misku žrádla s ostatníma", takže asi tak... S dětmi i s ostatními zvířaty by měl vycházet v pohodě. Ta moje by si fakt s každým psem hrála, ani jí neodradí nevrlé vrčení a štěkání. Vzala jsem ji do práce a byl tu yorkšír mé šéfové a jí vůbec nevadilo, že na ní zlostně vrčel a rafal po ní, ona si pořád chtěla hrát a tak mu skákala po puse, jako by říkala: "Ale no tak, nezlob se, já si chci jen hrát..." Až na to, že dospělým psům je pod jejich úroveň hrát si se štěndem... co by tomu přeci řekli ostatní.....
A všechny lidi miluje stejně. Nikdy mi nevyjela po lidech, ani zvířatech a myslím, že to ani neudělá, ale to nemůžu tvrdit stopro. (jako např. yorkové, bez urážky majitelé yorků,ale jsem na toto plemeno silně alergická)
Nejhorší jsou yorkšíři, kteří jsou strašně nevrlí a děsně žárliví. Prostě bych yorka nechtěla a nevíc ho má celý sídlák. Boloňáka jsem u nás viděla jednoho a to ještě ve měste... pozn.: všechno píšu "by měl...", protože ho mám krátce, tak nedokážu posoudit až tak dalece z mých vlastních zkušeností, jestli jeho vlastnosti odpovídají těm z netu a knížek...
|
Audrey
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 13:17
- Nahlásit
Verčo, myslela jsem to tak, že když toho pejska kupuješ bez PP a v okolí nemáš jako já nikoho, kdo by měl malé Boloňáčky aby jsi to porovnala, tak Ti nikdo nedá záruku, že je to na 120 % Boloňák. Přiznám se, že jsem pejska kupovala dosti narychlo, protože jsem ho chtěla jako dáreček pod stromeček. Všude byla dostatečná nabídka Bišonků, ale Boloňáčků bez PP moc ne. I když kuše je i náš Sunny již miláčkem a když nás vítá doma, tak mu nějaké to kousnutí promineme. Jenom mne mrzí, že vztah s naším Berňákem není ideální. Zatím pa
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 13:19
- Nahlásit
A jak dlouho už si na sebe zvykají? Myslím,že to chce čas.
|
Sendy
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 13:30
- Nahlásit
Verco, vložím se do vaší debaty. Neboj se malou pouštět k velkým psům, potřebuje to, aby z ní nevyrostla hysterka, ale nejdřív se dohodni s jejich majiteli. To, že ji bereš do náruče je nejhorší, co můžeš dělat.
Já mám teď k dospělým psům 3měs. štěně (také jsem ohlodaná ;o) ), takže je na dospěláky zvyklá, přesto když potkáme cizího, ze začátku se bojí, ale za chvilku si už hraje.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 13:55
- Nahlásit
Sendy
Sendy, ale já ji vůbec nebere do náruče!!! Vždyť jsem to tu ani nenapsala. U pár velkých psů byla, ale i vet říkal, ať ji nenechám hrát si s velkými psy, že by jí klidně nechtě mohli zlomit vaz. Že je ještě malinká. Ale jinak jí nechám počuchat se, ale musí oba být na vodítku. Na ruce jsem jí nevzala ani jednou, jsem připravena na to, že kdyby nastal konflikt, tak mezi ně vstoupím, ale nikdy jí nebudu brát na ruce.... prostě mi to přijde hloupý. Jak by se měla jinak socializovat....
Když nastane konflikt s menším psem, tak ji taky nechám. Samozřejmě, že kdyby se do ní zahryznul, tak zakročím, ale jinak ji nechám, i když se na ni ten pes zlobí. Většinou jsou to stejně psi s páníčky, takže on třeba řekne: "nebojte, on jí nekousne, on se jen zlobí.....". Dokonce už jí kousl nervní york, ale ani nekňukla a chtěla si hrát dál.
Takže asi tak
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 13:57
- Nahlásit
jo a ještě jsem chtěla napsat, že se spíš bojím, že ho malá k tomu napadnutí vyprovokuje, rpotože si chce hrát s každým a nedbá na výhrůžné vrčení.... Takže se spíš bojím, že by jí velký pes porval. Přeci jen malý pes se dá odkopnout...Ale na vodítku velký pes je ok...
|
Sendy
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 14:25
- Nahlásit
Verca
Tak to promiň, nějak mi ta náruč vyplynula.
Tu velikost psa také musíš korigovat, nemyslela jsem tím hned dogu (no, ale i NO je zatím veliký). Tak napíšu k větším.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 14:37
- Nahlásit
Ahoj Veru...no konečně jsem tady vyčetla Tvůj mejlík...tak já ti pošlu aktuální Tesinčiny fotečky, ju? A něco písnu....
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 14:43
- Nahlásit
Syska
jasně!!!!!!!!!!! určitě napiš, co malá a tak..
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 15:21
- Nahlásit
Verca
Veru, máš na mejlíku fotečky i něco málo napsaného...
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 17:26
- Nahlásit
Mám 4 měsíčního čínanka.Ze začátku taky šíleně kousal,ale ted už je to lepší,už většinou poslechne a dělá to jen když je hodně rozdováděný.K psům ho pouštím všem,které mám prověřené nehledě na velikost,ale pokud je to nějaký divočák,tak o to sám nestojí a běží se většinou ke mně schovat.
|
Jozka
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 02:57
- Nahlásit
Máme měsíc malého a roztomilého bíglíka Bena - 5.ledna 2006 měl 3 měsíce.
Čurání a kakání jsme zvládli pravidelností a hlídáním asi tak na 90%, ale s čím si nevíme rady - je jeho kousání. Přátelí se okamžitě s kýmkoliv, ale svoje přátelství projevuje neustálým kousáním do rukou, nohou, zkrátka kamkoliv. Při zvýšení hlasu - "dost - bolí " sice své kousání zjemní, ale jen na chviličku a za chvíli opět kouše na plno. Má dostatek kousacích hraček, které postupně trhá a likviduje, ale jakmile se dostane do naší blízkosti - kouše a kouše a to třeba i při pouhém pohlazení.
Poraďte - přejde to samo, nebo je zapotřebí začít hned něco dělat?? Díky - Jožka
|
evina
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 11:07
- Nahlásit
Jozka:náš byl taky jako piraňa.Okřiknutí "fuj" nebo vyjeknutí bolestí "au" nijak nepomáhali.Snad nejlepší bylo, přitlačit mu pysky k zubům.To mu bylo nepříjemné a brzy zjistil,že okusovat naše ruce není nic fajnovýho.Na každého ale platí něco jiného,takže to chce spíš vypozorovat co na něj platí a pak to stále důsledně opakovat.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 13:12
- Nahlásit
evina
Nápodobně Teď (má skoro 7 měs. že) zabírá přísně "nesmíš", a odpoutat pozornost a nebo rovnou říct nesmíš a posadit ho (a pochválit). Ale stejně si to někdy neodpustí
|
evina
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 13:50
- Nahlásit
Terri:jj většinou si ráno nechce odpustit obranu se synovým pyžamem.Syn je ale naštěstí v tomhle ohledu v poho,takže někdy až koukám jak si ho srovná sám.Já jsem teda vždy přítomna jejich lumpárnám.Ne že bych se bála o dítě ale spíš o psa.
|