| Autor |
Zpráva |
Lola
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 16:29
- Nahlásit
Já bych si stršně moooc přála pejska. Už máme 1 ale ten je táty. Mamka mi ho nechce dovolit kvuli tomu že bydlíme v bytovce a máme už jednoho(kžížence NO) a že prý dva veliký psi by se do bytu nevešli. A prý mi to nechce dovolit že se pozdě vracim ze školy. Normálně přijíždim domu(nejdil)asi do pul 5. Jinak kolem 4. a prý kvuli známkám přemluvám mamku už přes rok a pořád nic..co mám udělat aby to dovolila?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 16:32
- Nahlásit
Lola
kolik ti je?
|
Lola
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 16:38
- Nahlásit
16
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 16:43
- Nahlásit
Lola
zkus si precist tohle tema a zamysli se, jestli opravdu zvladnes starost o psa na plny uvazek. predpokladam totiz, ze kdyz rodice o nej nestoji, byla by starost jenom na tobe, coz je neco jineho, nez je ted, kdyz pes je taty ...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 16:51
- Nahlásit
Lola
a co začít makat do školy, aby se ti ty známky zlepšily a tím "ubrat" jeden argument?
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 17:10
- Nahlásit
mě je 15 a mám taky psa, o kterého starám pouze já!
jde to v pohodě, nemůžu si stěžovat, stěžuju si pouze na mamku, která mi tu čubinu rozmazluje
|
Handy
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 17:12
- Nahlásit
Mně je 13 a taky to zvládám docela dobře...jo a naprosto souhlasim s Eimy. Rodiče mi Handyho taky pěkně rozmazlujou!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Led 2006 17:13
- Nahlásit
Starat se o psa můžeš sama ovšem asi nejspíš budeš potřebovat,aby ti to někdo financoval a o tom by ses s rodiči asi měla poradit,vzhledem k tomu,že sama to jako studentka asi nezvládneš.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 17:15
- Nahlásit
grendel
jenže nejsou všichni tak trhlí jako ty, Eimy, já....
mám kamarádku, která má krásnou fenečku anglickýho setra - rodiče psa nechtěli, ale ukecala je. Když jsme se připravovali na maturu její čubinku venčili rodiče, když šla někam s kamarádama, čubinku venčili rodiče, každý ráno čubinku venčili rodiče, teď dělá školu v Brně a když má pocit že nestíhá, je fenečka tad a přitom na rodiče pořád nadává, jak jí fenečku kazej.....
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 17:15
- Nahlásit
jasne, kdyz jste se holky rozhodly vzdat se toho ostatniho a za financni podpory rodicu (jak pise anonym) to jde. ale myslim si, ze v tomhle veku by si mel kazdy rozmyslet, jestli chce naprostou vetsinu sveho casu venovat psovi nebo jestli si chces uzivat mladi ...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 17:19
- Nahlásit
Jirikovo
kdzž máš chápající i kamarády můžeš si užívat mládí se pesem - jezdí s náma na akce, byl na vodě, chodí do hospody...
na druhou stranu záleží hrozně na tom, na co toho psa chceš - pokud jenom jako společníka, dá se krásně fungovat tak jak píšu. Já teď plánuju za pár let dalšího pesa, hlavně na sport a vim, že těchhle aktivit se budu muset vzdát, ale jak jedna moudrá reklama praví - živt je otázkou priorit....
|
kejta
|
# Zasláno: 2 Led 2006 17:21
- Nahlásit
Hele,jednoho psa jak říkáš už máte,tak se věnuj jemu.Tátovi to snad vadit nebude ,ne? Lítni si s nim párkrát v tejdnu zacvičit a na prochajdu a je to. Na co potřebuješ dalšího psa?
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 17:21
- Nahlásit
birma
taky znám takové "výrostky"...u nás po parku občas chodí holčina, která minulé vánoce dostala zlaťáka...bylo to pořád roztomilé štěndo, starala se o něj a když začal víc růst, pořád jsem jí víc viděla venku v parku samotnou s debilníma kamarádíčkama..když jsem se jí zeptala, kde má psa, prý doma...a teď ho dost často potkávám s její mámou a nebo když je s ním ona, někam si sedne s kámošema a psa potkám vždycky bůhví kde...to je potom smutný, takovádle situace...
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 17:23
- Nahlásit
v tomhle veku by si mel kazdy rozmyslet, jestli chce naprostou vetsinu sveho casu venovat psovi nebo jestli si chces uzivat mladi ...
no u mě je to jasné....PES!
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 17:23
- Nahlásit
birma
no fakt zalezi co chces delat a jestli se to da delat se psem. muzes s nim do hospody, nemuzes s nim do rockoveho klubu na koncert. muzes s nim na vodu, ale nemuzes si ho treba vzit s sebou letadlem k mori (muzes ale treba to v danou chvili nejde). takze je to hlavne o tvem zivotnim stylu. a to si musi kazdy uvedomit. a mit psa, ktereho nechteji rodice by aspon u nas doma jednoznacne znamenalo nulovou vypomoc od rodicu. takze ne jit si po skole sednout do hospudky, ale mazat domu a vencit ...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 17:25
- Nahlásit
grendel
jo tak takovouhle holku máme v baráku (ta moje kamarádka na tom až yas takhle příšerně neni) bohužel má místo zlaťáka pita, kterej neumí jedinej povel, ale hlavě že chodí na volno, vrčí na mě i mýho psa (ani jeden z nás mu nikdy nic neudělal...)
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 17:27
- Nahlásit
birma
to je potom ještě horší, pitt bez výchovy...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 17:27
- Nahlásit
a vo tom to je. vy dve to treba v hlave mate srovnany, ale je spousta mladych (a vetsinou co ja mam zkusenosti tak divek), ktery proste chteji psa, protoze je to roztomily a podobne a berou to jako modni doplnek, ktery po sezone proste vyjde z mody a bude hotovo ...
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 17:31
- Nahlásit
Jirikovo
ale to je fuj! to nepochopim.. pes je zodpovědnost a není to věc.. bohužel se najdou debilové, kteří mají pořád psy jako věc a ani toho pesa nevychovaj, nic. to jsou pak majitelé druhého konce vodítka
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 17:33
- Nahlásit
Jirikovo
no třeba u nás doma to ynamená praktickz nulovou pomoc - pokud je něco extrémně nutný, mamka vyvenčí, ale musim jí poprosit tak tejden předem. Jet někam bez psa jsem si dovolila naposled loni v únoru - byla jsem se na jeden den podívat na meyinárodku psů v Brně - vstávala jsem ve tři ráno abzch stihla vyvenčit a mamka o týhle mojí cestě věděla víc jak dva měsíce předem. Na druhou stranu teď má pesa takz ráda a už dvakrát s náma byla na LVT - ona to měla jako fajn dovolenou, kde nic nemusela a já mohla dělat se pesem, přitom jsme byly spolu a ona nás mohla poyorovat jak nám to jde. Sem tam pro nás třeba zajede, když jdeme se psem na výlet, je to hrozně fajn, ale nic, bez čeho by bylo nemožný mít psa. Myslim, že venčí tak jednou za půl roku - že to opravdu potřebuju a venčení v jejím podání znamená čtvrt hodiny na vodítku (pustit ho nemůže). Ale člověk se musí vždycky rozhodnout, co je pro něj důležitý - já chtěla psa, mám ho a jsem šťastná na druhou stranu vim, jak se většina adolescentů o "svý" psy stará, takže nebudu tvrdit - mě je tolik a tolik, tobě je stejně, já mám psa a jsem spokojená, takže ty budeš taky - to e blbost
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 17:36
- Nahlásit
já jsem se rozhodla pro život pro psa a taky jsem si to pěkně vylízala...jsem spokojená, ale třeba ve škole jsem za podivínku a debilku...ale co, aspoň u mně upadají starosti o to, kde seženu horu šminek a horu hadrů...jsem spokojená
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 17:36
- Nahlásit
birma
Je to fakt, že ne všichni jsou takhle trhlí... a taky je fakt, že mně s čubinou mamka pomáhá, když třeba vidí, že se učím (to teda ažteď, když potřebuju makat na maturu a dohánět to,na co sem 4 roky kašlala), tak mi s ní taky skočí... Ráno, když má dovolenou a já chodím do škoyl, tak mě jde s ní doprovodit k tramvaji a pak je s ní venku mnohem dýl, než bych byla já před školou (krom pul hodiny je psice venku třeba hodinu a půl nebo dvě hodinky) a tak...
Každopádně teď mamku nenápadně připravuju na druhýho psa a to už taková "brnkačka" nebude, protože s tím už budu zacházet trošku jinak než se svojí psicí... ˇ
Každopádně mám kamarádku, jejíž taťka je veterinář a vždycky měli doma německý ovčáky, možná si dovedete někteří představit, jak jsem jí já záviděla, že má psa a ani o něj moc nestojí a já jsme psa chtěla odjakživa a pořád nic, nakonec to dopadlo tak, že něco se psem šla dělat jen tehdy, když sem ji ukecala já a s tím psem sem stejně cvičila já a ne ona... Naše společný venčení skončilo ve chvíli, kdy jsem s její ovčandu odešla asi pul kilometru daleko na jeden povel "k noze" a ona ji nebyla schopná přivolat k sobě...
Ale nedávno u nás byli na návštěvě její rodiče a jeji mamka říkala, že ona pořád lítá po diskotékách a že to já jsem hodná , že se starám o Eimy a věnuju se jí a spousta jiných řečí, potom začla přemýšlet o tom, že jí ta jejídcera řekla, že kdyby měla borderku, tak by se jí věnovala a chodila s ní cvičit a nehcodila by nikam, ale že když ji nemá, tak jakože nic (přitom maji doma pořád tu feňulku NO)... Její taťka tady tohleto rezolutně zamítl... A podle mě to bylo rozumný rozhodnutí, protože mám takovej blbej pocit, že by to dopadlo stejně, jako s tou ovčandou. A to nepočítám těch plemen, co říkala, že bude mít napřed westíka, potom BO tervíka atd atd...
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 17:38
- Nahlásit
birma
nějak tak.. i když je pravda, že moje mamka mexu vyvenčí častěji, když jí zavolám...nebo někdy i ségra, ale jen asi tak na 20 minut, takže psa bych jim do jejich rukou nesvěřila
ale snaží se a snaha se cení
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 17:40
- Nahlásit
Uff sem se teda rozepsala
U mě je to teď prostě tak, že když se mi někam nechce, tak řeknu, že nemužu, že musím být s pejsanem a mám klid, tímhle stylem se vyhýbám většině "ožíracích" akcí
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 17:41
- Nahlásit
Eimy
no já venčila hodinu dvě i normálně před školou, ale je pravda, že sem měla gympl čtvrt hodiny od domova. A vděčim svýmu hafovi za to, že jsem se nezbláznila před maturou - začala jsem se učit až o svaťáku a to jsem byla ráno dvě hodiny venku se pesem, pak jsem celej den nevstala od učení až zase na večerní venčení
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 17:52
- Nahlásit
birma
Já mám školu taky kousek, pokud mám na 8, tak to je v pohodě, jenže když začínáme v 7, tak je to na umření
Jinak s maturou se snažím nebláznit, jenže problém je, že v elektronice sme 2 roky nedělali nic, protože prostě ti učitelé nás nedokázali ukočírovat a děláme něco až poslední dva roky, což je hrozně málo... Ale jinak to s tím učením taky nepřeháním
|
Handy
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 18:36
- Nahlásit
Hele vy tady píšete skoro přesně o mně! Sice nejsem ve škole za debila, ale nedá se říct že bych byl oblíbený, avšak spolužáci mě tolerují.Nejsem nijak zvlášť oblíbený kvůli tomu, že skutečně nejdu po škole blbnout s rádoby kamarádama(v jejich případě je ještě ke všemu to blbnutí chlastání a kouření) a když mně přemlouvaj, v duchu si říkam no se jim to vymstí, přeci nebudu trávit mládí takovym způsobem! Sice se tady mluví o tom, že nebudu moct na rockovej festival, ale tohle mě štve jako nejmenší-mám tam jít, zaplatit za to tisíce korun, ještě tam spadnout do nějakýho alkoholu, nebo radši jít na ty 2 hodiny se psem do lesa, užívat si přírody a poskakujícího šťastného psa? Pro mě je jasná volba ta druhá. Zároveň však musím podotknout, že se mými přáteli stávají především dospěláci a jejich mazlíci-ale to mi nevadí, dá se s nimi poklábosit stejně dobře, ne-li líp, než s lidmi ze školy. Jinak s těmi rodiči: Nemůžu tady lhát, že s Handym chodím ven JENOM já, ale zato můžu říct, že se na koupi pesa shodla celá rodina. Chodím s ním výhradně já a když má čas, tak máma, popř táta, ale to je tak dvakrát týdně, a to tím způsobem, že vezmou vodítko, obojek a jdou s ním tak na 15 minut ven. To si pak řeknu chudák pes a jdu s ním ještě ven, aby se pořádně proběhal (máme LR)
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 18:39
- Nahlásit
teda můžu říct, že já se setkávám s kladnejma ohlasama i u spolužáků - na gymplu to brali jako mírnou úchlku, ale když viděli, že mě pes docela poslouchá, tak ho začali mít rádi a teď ho občas vemu i do školy a holky jsou z něj nadšený - i když to bude tim, že už je to přece jenom zaměřený na tu přírodu....
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 18:41
- Nahlásit
birma
Já jsem u nás ve třídě byla divná i když jsem feňuli ještě neměla, protože tehdy mě všichni měli za zamlklýho člověka, co nesnáší alkohol (a mužu děkovat feňuli, že jsem nezustala taková,jaká jsem začínala být...) atd... Přitom si udělali názor podle prvního dojmu, teď sem zas šprtka, protože mám dobrý známky, i když věčně buď sedím tady nebo lítám po venku se psem, děcka ze třídy, co mě znají víc, tak ti ví, ajk to se mnou je, ti co neví, tak si asi myslí, že se fakt jenom učím a nedělám nic jinýho
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 18:50
- Nahlásit
Handy
birma
Eimy
grendel
Mam z vas vsech radost! snad se rady zodpovednych a mladych pejskaru casem rozsiri...
|
Handy
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 19:01
- Nahlásit
Eimy
Já jsem na tom podobně: sice jsem neměl pověst zamlklýho člověka, ale stejně jako tebe mě lidi považují za absolutního šprta kvůli tomu, že mám dobrý známky. Samozřejmě mám tam kamarády, kteří mě chápou-sice mě popichují, ale myslí to ze srandy.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 19:07
- Nahlásit
Handy
U nás jsou lidi, co pochopili, že když mě budou respektovat takovou jaká jsem a já budu moct, tak jim třeba pomužu s něčím co neví a tak... A většina z nich, co ke mně občas zajdou, tak psici znají, ona už je zná taky, tak většinou z toho učení toho moc není, protože dělaj blbiny se psem
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 19:11
- Nahlásit
Jediný, co mi v poseldní době chybí jsou stejně "postižení" lidi v mým okolí, se psem odpovídajícím velikostně mojí feňulli na společný prochajdy Těch tady fakt (bohužel) moc není...
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 19:16
- Nahlásit
Fifi
jsem ráda, že ze mně má vůbec někdo radost ostatní si to vykládají za úchylku
|
Handy
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 19:20
- Nahlásit
To u nás je jich naštěstí dost, ve škole jeden člověk ale ten bydlí prakticky na druhém konci Prahy.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 19:24
- Nahlásit
Handy
U nás je taky dost lidí s hafanama, večer chodíme celekm pravidelně venčit "na garáž", jenže to jsou všichni, co s hafanem v podstatě nic nedělaj, takže to není na nějaký velký řešení co s tím a s tím při agility nebo při coursignu a tak, i když pokec s něma je taky fajn
Nevíte náhodou někdo o nějakým agiliťáckým táboře poblíž Brna? (i když vy jste vlastně všichni z Prahy, že? )
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 19:27
- Nahlásit
grendel
V mladem veku me taky meli vsichni za blazna... Na cvicaku jsem poletovala uz od 12 let... Ted uz mi bylo "cet" let ale stejne me spousta lidi povazuje za personu s uchylkou... Si nepomuzes
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 19:30
- Nahlásit
Eimy
KK zetor brno...byla jsem tam v létě a super
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 19:30
- Nahlásit
Eimy
Zkus tohle, urcite maji i tabory..
Treba nekdo bude znat konkretnejsi udaje..
http://www.klubagility.cz/links/odkazyceske.html
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 19:38
- Nahlásit
grendel
Koukala sem se a ještě nemají propozice, na dětskej sem už asi "trochu " přestártlá, no ještě uvidím, zatím je asi ještě docela brzo
Fifi
Díky
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 21:07
- Nahlásit
Jo, zivot pre psa. Ked som bola mala, dala by som za psa cokolvek na svete. Lepsie som sa ucit nemohla, lebo viac jednotiek nedavali, starat o psov mojich pribuznych uz tiez viac neslo, ale nasi boli neoblomni. A teraz su z toho nestastni a buchaju si hlavu o stenu, ze mi ho mali radsej kupit, ze mozno by som v svojich 27 nebola stale dieta, co konecne dostalo hracku, ale zena, ktora chce dieta
A ked sme boli pri tom, co vsetko obetujeme svojim psom, tak ja idem kupovat kvoli psovi byt (on rozhodol, lebo potrebujem upravit byt tak, aby nemal vysoko do vane, co v prenajatom nemozem) a pravdepodobne aj menit zamestanie, pretoze sa nam s priatelom rozhrkali smeny tak, ze budeme robit v rovnake dni, co nie je mozne, aby pes bol doma 13 hodin sam. Takze tak V praci sa mi rehocu, ze tak mi treba, ale nikdy by som nevzala rohodnutie zaobstarat si psa spat! A dovolenka tiez bola volena tak, ze sli sme tam, kam mohol pes, vratane lanovky
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 22:59
- Nahlásit
Když o tom tak přemýšlím, tak jsem nikdy nepřemýšlela, o co jsem "kvuli" psovi přišla... Spíš mám pocit, že jsem hrozně moc získala...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Led 2006 06:20
- Nahlásit
Jo já ho někdy na procházku beru, ale myslím si že si ho raději pořídím až vystuduji to na něj budu mít hromadu času
Lola
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Led 2006 07:20
- Nahlásit
ale myslím si že si ho raději pořídím až vystuduji to na něj budu mít hromadu času
A začneš chodit do práce a budeš na tom ještě hůř. Žádné prázdniny, žádná možnost ulít se z vyučování kvůli psovi...
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2006 07:31
- Nahlásit
Lola víš taky jsem chtěla dřív 2. štěně a taky jsem se rozhodla že možná později že ted mi stačí jedna zlobivka.
Anonymní
Jo máš pravdu ale tyky podle toho co bude dělat za práci že? Já se např. učím na keramičku a tuto práci mužu(budu) dělat doma s tím že se mužu starat i o psa(psy)
|